Jump to content

Featured Replies

Posted

Ćao ljudi, 

Zovem se Tijana, imam 22 godine i planiram da posetim Veronu, Milano, Pariz, Minhen i Ljubljanu preko agencije. Polazak je 11. jula, u Parizu smo četiri dana, dok u ostalim gradovima svuda po jedan dan. Pošto dečko u tom periodu ne može da putuje zbog posla, tražim prvenstveno saputnicu, a može i saputnika, budući da agencija nudi dvokrevetne sobe. Cena puta je oko 280e (put traje 8 dana, hoteli sa 3 i 4 zvezdice, doručak uključen). Misilim da je ovo fenomenalna ponuda i šteta je propustiti ovakvu priliku. Ukoliko je neko zainteresovan za posetu ovom magičnom gradu, bilo bi mi drago da putujemo zajedno. :smile:

Cao Tijana,

Pre nego sto se odlucis za tu ponudu, imaj u vidu naredne dodatne informacije. Osim u Milanu gde se ostaje 9 sati, ostali gradovi su zastupljeni sa boravkom od oko svega 2h, pri cemu se u Veronu stize nocu (zakljucane kuce Romea i Julije npr). 2 sata je tek dovojno da steknes osnovnu sliku o Ljubljani, a o Minhenu tek mali deo. U Milanu se uz dobar plan (preporuka dnevna karta za prevoz) moze obici 4-5 lokacija po licnom prioritetu. Pri ovim uslovima drzi se dalje od vodica, jer grupa usporava.

Ponudjeni hotel u Parizu se nalazi na pocetnoj liniji metroa, ali ta linija ne prolazi kroz samu centralnu zonu pa je uglavnom potrebno 2-3 presedanja, Versaj je na suprotnoj strani i sve ce ti to oduzeti vreme i snagu, onako kako ne ocekujes. Nije to veliki problem, ali budi spremna na kilometre neplaniranog pesacenja (pod ili nad zemljom po izboru) u odlasku i povratku do mesta koje obilazis.

Osim toga putovanje je udobno i lagano. Termin leti je pogodan jer je manje turista. Krstarenje po Seni je mudro organizovano izmedju dolaska i smestaja u hotel, pa ako si ga planirala obavi ga tad inace ces samo cekati grupu. Ovaj aranzman koriste majke da odvedu decu u diznilend i srednjoskolci, a zatim stariji bracni parovi koji zele da se prepuste dobroj organizaciji i da uzivaju. Od brojnih agencijskih ponuda za proputovanje do Pariza ova je ubedljivo najbolja.

Pariz je takav grad da ces svake sekunde provedene pored Sene, zaliti sto nisi sa momkom. Zato ako mozes pregledaj linije metroa i znamenitosti koje zelis da obidjes, pronadji smestaj u skladu s tim, nadji povoljan let u terminu kad oboje mozete i provedi 4, ili 5, ili 3 predivna dana u Parizu. Pritom to ce najverovatnije kostati manje od 300e, ako je i o tome rec.

Iako si samo trazila saputnika, nadam se da sam ti pomogao i lep provod zelim u Parizu i da ti se ispune ocekivanja.

• Author

A otkud znaš ovo oko organizacije, budući da nisam navela uopšte o kojoj agenciji se radi? Ja sam dobila inače dosta drugačije informacije, tipa da je hotel 15 minuta od centra Pariza, što piše i na sajtu. U Minhenu sam već bila tako da mi sve to odgovara. Sad bih najviše išla da vidim Pariz. Svakako hvala na pomoći :smile: