Jump to content

Featured Replies

Stizem na Fiumicino u 19.30h, a bus polazi u 19.50h, sledeci tek u 21-30h. Sta mislite, hocu li stici na ovaj prvi i ako zakasnim da li ce me primiti na sledeci bez da kupujem novu kartu?

zavisi od toga da li ce avion stici na vreme, da li imas cekiran prtljag itd...ali, u svakom slucaju ti vazi vaucer i za sledeci polazak, bar tako pise na sajtu terravision.

Sad su mi javili da je ok, samo treba da objasnim u busu da su pogresili i necu imati problema :)

Da li može da se pije voda sa česme? I do koliko sati rade samoposluge? Stuižemo uveče pa je dobro znati. I još samo jedno pitanje: gde se kupuje Roma Pass i koliko košta?

Da li može da se pije voda sa česme? I do koliko sati rade samoposluge? Stuižemo uveče pa je dobro znati. I još samo jedno pitanje: gde se kupuje Roma Pass i koliko košta?

Zavisi, ako bude zaledjena ne moze zvizhd:banana:

• 2 weeks later...

Juce se vratih iz RIma i mogu vam reci da me je grad odusevio u svakom pogledu. Svakom preporucujem da ga poseti, nece se pokajati. Bio sam u Ciak hostelu i takodje ga preporucujem :). Najlepse mesto bar za mene je "Fontana Di Trevi", obavezno posetiti. Odmah preko puta nje je i bugarska pravoslavna crkva, dobili su je od pape Jovana drugog na koriscenje pre desetak godina (poznato je da su Bugari priznali ekumenizam :102:). Meni je ipak bilo drago da udjem i da se pomolim pred ikonama Svetog Jovana, Svete Bogorodice i Isusom Hristom). Crkva ima i stolice, u njoj se odrzavaju i Svete Liturgije i Mise, rekao mi je bugarski svestenik. Kaze da cesto imaju svadbe bas tu i da im je najlepsa bila kako on kaze "svadba Srba iz Crne Gore". Ja bas i nisam neki pristalica ekumenizma, naprotiv, ali svako ima svoje misljenje, pa tako i Bugari svoje. Vatikan monumentalan, vidi se teznja da se nasledi moc rimskog carstva :102:. Nisam ulazio sem sto sam bio na trgu. Odavno sam se zarekao da nikada necu uci u crkvu u kojoj se naplacuje ulaznica, time se pravi cirkus i obesmisljava sama molitva i zelja ljudi da se pomole. Nisam siguran ni da bi se Isus obradovao takvim "izumom", verujem da bi reagovao kao sto je reagovao pri prvom dolasku :angel:. Obavezno videti koloseum, stari grad i spanski trg sa cuvenim stepenicama poznate i iz legendarnog filma "Praznik u Rimu".  Koristite Terravision za bus prevoz, jer je samo 8e povratna, ali SAMO ako se uplati on line (jedan decko koji je pokusao da se ubaci tamo je morao da plati 9e u jednom pravcu, a jedan par za povratak do aerodroma 6e). Pozdrav i zelim svima srecan put u Rim .....ne kaze se dzabe, SVI PUTEVI VODE U RIM :D

Postoji red na samom ulazu u baziliku svetog Petra u Vatikanu sa desne stane koji malo zbunjuje posetioce. Tu se čeka na obilazak vrha crkve odakle se pruža lep pogled na ceo Rim.(5e ako se ide pešice do vrha a 7e ako se jednim delom koristi lift).A sam ulaz u crkvu se nenaplaćuje.

• 3 weeks later...

U utorak idem u Rim 7 dana,kapiram da cu imati dovoljno vremena za obilazak grada i Vatikana. Mislila sam jedan dan da odem do mora,kao i jedan do Tivolija. Videla sam da su neki isli tamo ali niko nije bas detaljisao previse,osim da treba obici d'Este zbog cega i idem. Molila bih ako moze neko da napise koji je prevoz koristio,koja je cena,placa li se ulaz u Tivoli i sl? zahvaljujem unapred na odgovorima. :)

Do mora se lako stize vozom za koji vazi karta kao i za  metro linije i on polazi sa stanice Ostiense, voznja traje oko 40 minuta. Kako ces biti 7 dana, rasporedi dobro vreme jer se ima mnogo toga za videti. Moja je preporuka da ovo ostavis za " ako bude vremena".

Do Tivolija mozes ici tako sto odes plavom linijom metroa pravac Rebbibia do pretposlednje stanice Ponte Mamolo, a odatle busom ( za koji kupujes novu kartu). Put traje do sat vremena. kad si vec stigla do Tivolija i obisla vilu D'Este, preporucujem ti da odes i do Adrianove vile. Do nje mozes doci lokalnim buse, br.4.

Kako ides na 7 dama preporucujem ti da kupis sedmodnevnu kartu za prevoz jer ti je to najjeftinija varijanta. Mozes je kupiti u trafikama i vazi 7 dana od 1. otkucavanja.

Sto se tice cena ulaznica mozes pogledati na sajtovima muzeja koje zelis obici.

Pčelice hvala ti puno na odgovoru.  :) A to za more stoji kao opcija "kad sve obidjem" jer generalno toliko toga ima da se vidi a ne zelim bas po ceo dan da obilazim,da padnem s nogu. Nego više onaj fazon da podelim lepo po danima šta i kad obilazim...pa more ako bude-bude  ;) A što se tiče Tivolija naravno da d'Este i Adriana idu u paketu  ;)  izvini ako smaram sad ali da li postoji nešto što bi mi dodatno preporučila da obiđem,neka znamenitost, za šta misliš da treba videti a da nije baš toliko turistički zastupljeno? ili neke poslastičarnice i restorani? sve dolazi u obzir kao dobrodošlo  :)

evo malopre mi pade na pamet Firenca...hmmmm.. gledala sam voz lokalac nekih 4h do tamo..oko 20eur u jednom pravcu.  da li znas mozda neku varijantu osim ove a koja bi bila povoljna?  :?

To zaista ne znam jer sam u Firenzu isla kolima, ali to je grad za koji ti treba najmanje 3 dana, , ne znam koliko bi ti znacilo da tamo budes na jednodnevnom izletu. U Firenzi se nalazi poslasticarnica Vivoli koja zvanicno pravi najlepsi sladoled na svetu.

• 2 weeks later...

Juce se vratih iz Rima pa evo nekih informacija ako zatrebaju..

sto se prevoza tice Wizzair - 35eur povratna

prevoz od/do Fiumicina "Terravison" 8eur povratna karta kupljena na licu mesta,ista je cena i za kupovinu preko neta

smestaj- dvosoban stan na 20m od metro stanice, 170eur po osobi za 6 nocenja

metro kartica 7dnevna je 16eur

Koloseum 12eur, Vatikan nismo placali jer je bio slobodan ulaz (poslednja nedelja u mesecu), Bazilika Sv.Petra pogled sa kupole: 7eur lift, 5eur stepenice. Isle smo u Tivoli na jedan dan. Karta od Terminija do Tivolia 2,30eur u jednom pravcu. Ulaz u vilu d'este 8eur. Adrianu nismo obisle jer nas je uhvatio pljusak  :(  ne mogu sad bas svega da se setim...valjda ce i ovo posluziti.

Mozda je karta 8E za dame, kad sam ja isao karta je bila 9e, pa je najbolje kupiti je on line i ne gatati da li su kondukteri raspolozeni ili ne...

Vozom smo isle. S tim sto je presedanje na Tiburtini, sto mi nismo znale kad smo otisle da kupimo kartu. inace bismo odmah otisle na Tiburtinu a ne na Termini.

A sto se karte tice koliko sam mogla da vidim svi su placali 8eur, osim naravno drzavljana EU za koje je karta 4eur

Mozda je karta 8E za dame, kad sam ja isao karta je bila 9e, pa je najbolje kupiti je on line i ne gatati da li su kondukteri raspolozeni ili ne...

ako mislis na Terravision svi su placali 8eur, bez obzira na pol  ;)  moguce da su malo korigovali cene..nemam pojma

sad sam bila na sajtu terravision-a zbog povratne karte fjumicino-termini 8e

ako se kupuje online da li mi chardzuju dodatno ili skinu samo tih 8e ?

hvala.

sto se tice smestaja u rimu iznenadila sam se da je mnoooogo skuplji nego u drugim evropskim pretonicama

da nisam naisla na jedan popust od 50% i u pravom momentu bukirala sobu ostao bi mi smestaj u hostelima, dormitory varijanta koji sam ipak zelela izbeci