Jump to content

Featured Replies

Možda mali savet za one koji bi želeli da gledaju neku utakmicu,  a nadam se da to važi u Italiji - probajte da nađete ljude preko Couchsurfinga! Behemot i ja smo bili na utakmici Borusija Dortmund - Leverkuzen i bili smo u delu gde primaju samo ljude sa sezonskim kartama. Međutim, oni s vremena na vreme puste u prodaju mali komplet karata, tako da nam je jedna devojka sa CS-a našla te karte...

U Italiji je najzastupljeniji nacin dolaska do tribine gde su najvatreniji navijaci je preskakanje ograde mdju tribinama  ;D licno sam gledao kad cak i redari pomazu nekima da preskoce ogradu  :angel:

@kompe hvala na info za Vatikan, vidikovac i hostel.

Mozda je bolja varijanta onda kupiti kartu za Vatikan preko neta s obzirom da ce te nedelje biti Nedelja kulture a samim tim i vise ljudi u gradu.

Svake poslednje nedelje u mesecu ulazak u vatikanski muzej je besplatan(na taj nacin mozete ustedeti 11 evra) a trebalo bi ga posetiti( Sikstinska kapela itd)

Neko je pitao za jednodnevni izlet u Napulj. Steta je posetiti Napulj a da ne posetite Pompeje ili da se popnete na Vezuv koji se nalaze u neposrednoj blizini Napulja.Znaci treba vam malo vise od jednog dana ;-)

da li ima neko savet sta videti za dan ili dva, da je blizu rima, tipa neki zanimljivi grad ili tako nesto!???

hvala :party:

Tivoli pod obavezno. Imas voz nije skup oko 5eur.

jel se placa ulaz u TIvoli,cula sam nesto se placa,jel tako za one fontane...???a viterbo,jel bio neko,ja idem sutra?? :mah:

jel se placa ulaz u TIvoli,cula sam nesto se placa,jel tako za one fontane...???a viterbo,jel bio neko,ja idem sutra?? :mah:

Ja sam letos platio 10eur ulaz ali vredi veruj mi.

Provalio sam da moze i preskacuci zid da se upadne ali ne znam kako da ti objasnim ;)

• 1 month later...

Bicu u julu nekoliko dana u Rimu, pa bih htela da skoknem i do Firence...koja opcija je najpovoljnija? Vidim da postoje neki brzi vozovi koji stizu za sat ipo, ali je karta bas skupa...

Bicu u julu nekoliko dana u Rimu, pa bih htela da skoknem i do Firence...koja opcija je najpovoljnija? Vidim da postoje neki brzi vozovi koji stizu za sat ipo, ali je karta bas skupa...

Najpovoljnije ti je obicni regionalni voz

Regionalnim mozes i za Dz posto su kontrole jako jako retke, za sve moje odlaske u Rim samo sam ih jednom video i to u vozu Leonardo express koji vozi sa aerodroma u centar

Kakto to mislis, zar niko ne kontrolise karte? Inace, cena je 16 evra, ali se putuje 4h.

Ne niko nekontrolise karte. Kada kupis kartu treba da je vlaidiras ili vec sta na automatima na zeleznickoj stanici i to je to. A kontrole tamo nema ni za leka a vidim da to italijani obilato koriste ;)

Sve je to lepo, ali ako naidje kontrola, papreno ces da platis! Ja sam, recimo, na svom prvom putovanju italijanskim vozom (regionalnim), naleteo na kontrolu. I pritom nismo imali overene karte na onom automatu, jer nismo ni znali da treba to da radimo. Za divno cudo, kondukter je bio neverovatno ljubazan i na tecnom engleskom nam objasnio sta treba sledeci put da radimo i ponistio nam kartu. Ali, ako si bez karte, zna se sta sledi!

Mislim da ne treba nagovarati ljude da tako nesto rade. Ok, postoji i ta opcija, ali, ipak, pamet u glavu!

Dragance, najverovatnije se necemo svercovati osim ukoliko bas utanjimo s lovom..  Steta sto ne postoje neki busici, ovako jedina opcija je voz. Kako izgledaju ti regionalni vozovi, treba se klackati 4h po vrucini!

• 4 months later...

Planiram put u Rim. Odlučiću se da letim sa Wizz air-om iz Beograda, jer vidim da imaju povoljne cene karata,oko 70€ povratna, naravno, samo sa ručnim prtljagom.

E sad. Pošto je povratak iz Rima za Beograd, u pola 8, izjutra, zanima me da li mogu tu jednu noć da presedim na aerodromu ''Flumicino''. Ne isplati mi se da plaćam smeštaj,još jednu noć više, jer bih iovako morao da napustim sobu u 4 ujutru, kako bih stigao na vreme za let.Mislio sam da taj ceo dan cunjam po gradu, i uveče oko 23h da se uputim put aerodroma, sa poslednjim vozom linije Leonardo Express sa Termini stanice.

Da li neko ima iskustva sa pomenutim aerodrom i da li znate da li je i koliko to izvodljivo.

Pozz. svima!

p.s. Ako neko bude voljan da odgovori, neka napiše koja je alternativa za transfer do aerodroma, npr. neka linija metroa ili bus, i koja je cena karata.

Zahvalan!

Fiumicino je prilicno veliki i frekventan aerodrom, tako da ne bi trebalo da imas problema da zanocis tamo. Sto se transporta tice, pisano je o tome ovde, ne znam sad tacno na kojoj temi, probaj pronadji preko searcha. Voz ti je svakako najbolja opcija, s tim da mislim da ne mora taj Leonardo express, jer ima i jefitnijih. Kazem, pogledaj malo po forumu.