Jump to content

Featured Replies

sto se tice prevoza od aerodroma,mislim da mi avion slece u 12h,ako ne bude kasnjenja,tako da ne znam hocu li moci da stignem taj bus u 1.Mogu li da kupim kartu,pa ako ne stignem da sledecim busom krenem,iako sam npr.kupila kartu za 1h?

U centru grada rade ceo dan od 9/9.30 do 20/20.30 i ne prave pauzu.

U ostalim delovima grada, pauza je od 1 do 3, pola 4 i cesto ne rade nedeljom i ponedeljkom pre podne.

Za vreme Bozica i rasprodaja, radice skoro sve.

Subota je regularan radni dan, sta vise, shopping dan - normalno radno vreme, cak i neki koji prave pauzu, subotom rade bez pauze.

La Rinascente radi do 22 - mozes da je ostavis za kraj.

puno ti hvalaaaaaaaaaaa,veliko si srceeeeeeeeeeeee,puno si mi pomogla,a znam da sam dosadnaaaaaaaaaaaaaaa.Volim sve to tako detaljno:)

Prego. :)

Volim ja da pricam o Rimu, moje omiljeno mesto na svetu...

Ako ti treba jos neka info, samo pitaj.

Buon viaggio! Buono shopping!  :mah:

svasta bih te nesto pitala,samo mi je bitno sto mi je NAJOSNOVNIJE da znam tamo,sto ce mi biti neophodno ,nista drugo.

Ako sleces u 12, tesko ces stici na taj u 1, najvise zbog redova na pasoskoj kontroli. Cini mi se da karta kosta isto 4 evra i kad je kupis na bus stanici, pa i nema potrebe da bukiras onlajn.

A pitaj sta hoces, rekla sam ti. Mozes i privatnoj poruci.

moze li se nedeljom u Vatican uci i koje bi karte bilo najbolje da kupim.Procitala sam u prethodnim postovima se spominju neke kartice sa kojima mozes da obidjes nekoliko znamenitosti.......

moze li se nedeljom u Vatican uci i koje bi karte bilo najbolje da kupim.Procitala sam u prethodnim postovima se spominju neke kartice sa kojima mozes da obidjes nekoliko znamenitosti.......

Samo poslednje nedelje u mesecu (sa nekim izuzecima - kao npr. ako nedelja padne 29. juna, to je praznik Rima) i tada je besplatno. Ali i nevidjena guzva.

Ostalim nedeljama mozes da dodjes u Vatikan u podne na Angelus (katolicka molitva na kraju Papinog nedeljnog obracanja vernicima). :)

I ja idem 3.1, ali popodnevnim letom.

A za shopping možeš i u neki tržni centar, npr. Roma Est, koji je baš dosta izvan grada, ali je ogroman.

• 2 weeks later...

Hvala svima, citala sam nesto o najavi radova na fontani, koju ce Fendi finansirati. A Koloseum, jel bio zatvoren zbog rekonstrukcije?

Ne znam, jer ovog puta nisam bio ni zainteresovan za ulazak. Ali ne vjerujem da je zatvoren, postavljene su bile samo skele na otprilike 1/3 vanjskog dijela.

• 5 weeks later...

Da li postoje autobusi sa fiumicina u kasnijim satima? Posto vidim da ponedeljkom i sredom easyjet-ova bg-rim linija slece u rim u 23:05?

I da li neko zna iz iskustva da li bi generalno dolazak posle ponoci(pretpostavljam da ne moze brze) bio problem sa rezervisanim Hotelom u Rimu?

Pa to ti najbolje moze reci sam hotel... Proveri vreme za prijavu, da li imaju mozda elektro-recepciju i slicno...

Da li postoje autobusi sa fiumicina u kasnijim satima? Posto vidim da ponedeljkom i sredom easyjet-ova bg-rim linija slece u rim u 23:05?

Poslednji Leonardo (direktan voz za Termini) krece u 00:30, ako potrcis i ako nemas torbu, mozda i stignes.

Cotralovi busovi, navodno, idu i nocu.

Ne znam koliko su pouzdani.  Informisi se tacno gde staju. Ako hoces, mogu ja da ih zovem. Obicno odgovore. :)

Taxi je u Rimu jako skup.

Evo ti ovde cene busa - pazi prodaju se samo na nekim trafikama i polaznoj stanici.

AUTOBUS COTRAL

(biglietti in vendita prezzo i capolinea, alcune edicole e tabaccai)

Fiumicino Aeroporto - Stazione Termini (p.zza dei Cinquecento) - Stazione Tiburtina

Partenze: ore 01.15, 02.15, 03.30, 05.00, 10.55, 12.00, 15.30, 19.05* (i giorni festivi la corsa parte alle 19.00).

Biglietto di corsa semplice: € 4,50 (biglietto a bordo € 7,00)  - (n.b. 7 evra u busu, 4,5 na trafici)

Gli orari ed i prezzi possono subire variazioni

I da li neko zna iz iskustva da li bi generalno dolazak posle ponoci(pretpostavljam da ne moze brze) bio problem sa rezervisanim Hotelom u Rimu?

To zavisi od policy hotela, ali vrlo retko je problem.

Sad je verovatno pitanje da li te trafike rade u kasnijim casovima...

Ima vremena za informaciju gde staju busevi, hteo sam cisto da se informisem da li je uopste moguce doci do grada u to vreme, jer znam generalno da nocni prevozi slabo funkcionisu po Italiji.

Svejedno je vreme uzasno, jer kako god uspeo pre 2h nocu neces biti u hotelu. A to je kao prvo nebezedno(za recimo devojke koje putuju iz beograda) i kao drugo moze biti problem sa hotelom, a i sa pronalaskom istog u sred noci...