Jump to content

Featured Replies

A to je kao prvo nebezedno(za recimo devojke koje putuju iz beograda) i kao drugo moze biti problem sa hotelom, a i sa pronalaskom istog u sred noci...

Devojke iz Beograda ce slabo gde biti nebezbednije nego u Beogradu...

Hotel, hostel svakako rezervises iz fotelje i stignes kao iz nesto duzeg (ili kraceg) izlaska...

Trafike sigurno ne rade, ali 7 eu ne izgleda kao neka dramaticno visoka cena - niza je od cene voza i, naravno, od cene taksija. Treba da se informises da li uopste idu ti busevi i bolje ih je zvati, jer sajt nije bas apdejtovan.

Nocni saobracaj u Rimu funkcionise. Metro ne radi, ali imas nocne buseve. A grad je veoma bezbedan.

Ne dam na Rim... :D

• 3 weeks later...

Postoji i opcija SitBusShuttle-om. Poslednji polazak sa aerodroma je u 00.30h. Staju na 2 lokacije u gradu - kod Vatikana i kod Terminija. On line karta je 5eur.

http://www.sitbusshuttle.com/en/

Sto se taksija tice, ako ti je hotel unutar gradskog jezgra cena taxi prevoza je fiksna - 48 evra i to po vozilu,a ukljucuje i prtljag. Samo treba unapred skrenuti paznju taksisti da ocekujes prevoz po toj ceni jer ce oni svakako pokusati da ti naplate mnogo vise. Cena je inace utvrdjena od strane gradskih vlasti u Rimu, a evo i linka za vise informacija:

http://www.adr.it/web/aeroporti-di-roma-en-/pax-fco-taxi

Ako ide 3-4 osobe mislim da je ovo sasvim prihvatljiva varijanta buduci da imas prevoz do samog hotela, bez potrebe da u pola noci lutas gradom i trazis neki prevoz od Terminija do hotela

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Ne znam za pass, nisam ga nikad uzimala. Logično bi bilo da ti se isplati, ako ćeš posetiti sve te muzeje i vile.

A ja sam razumela da ove godine neće biti nedelje kulture. Grad Rim je sad u velikoj krizi.  :(

Eto i mene u Rim ponovo od nedjelje. I need a recharge  :)

Najprije busom do Trsta, pa vozom do Rima i u povratku avion. Pitam se hoće li mi i oni tražiti povratnu? :P

Imaćeš kartu, zar ne?

simon ... Ja je nisam imao. Mislim da se isplati samo ako si smešten daleko od centra. Mi smo bili u centru, po potrebi smo odlazili metroom do naj dalje tačke i onda polako peške nazad. Naravno treba biti ljubitelj pešačenja i imati kondiciju za šetnju od desetak km dnevno.:)

Ja nisam ljubitelj raznih Pasâ, jer uglavnom nigde ne obiđem više od dva-tri muzeja a za gradski saobraćaj obično postoje jeftinije varijante (tipa nedeljna ili neka dopunjiva karta).  Međutim, Roma Pass je izuzetak, i preporučio bih ga. Ako se dobro sećam,

• Imaš pravo na prva tri muzeja besplatno (osim Vatikana)
  • Pri tome, zaobilaziš dugačke redove, jer za korisnike imaju rezervisane posebne ulaze
  • Na sve to, imaš besplatan prevoz (koliko beše, 72 h?)

Tako da, već se tu negde isplati za prve dve stavke.

Ne znam da li su nesto menjali ili se bas ne secas najbolje, ali vidim da sad pass (i dvodnevni i trodnevni) daje pravo na besplatan ulaz u dva muzeja.

Rekla bih da se pass isplati. Gledala sam bas koliko su sada ulaznice i karte za gradski prevoz i, recimo - Musei Capitolini + Colosseo + trodnevni pass za prevoz izadje 43.50 €. A trodnevni pass je 36 € i daje ti jos popust na ostale ulaznice, koji nije zanemarljiv: http://www.romapass.it/doc/sitiAderentiCostoBiglietti_ita.pdf

Ako uzimas  dvodnevni pass, nemoj ga uzimati u ponedeljak, jer su tad skoro svi muzeji zatvoreni.

Imaćeš kartu, zar ne?

simon ... Ja je nisam imao. Mislim da se isplati samo ako si smešten daleko od centra. Mi smo bili u centru, po potrebi smo odlazili metroom do naj dalje tačke i onda polako peške nazad. Naravno treba biti ljubitelj pešačenja i imati kondiciju za šetnju od desetak km dnevno.:)

Da, već imam kartu. Sve karte :)

A Roma Pass sam i ja uzimao prvi put i isplati se. Obiđeš obavezno Colosseo s njim kao besplatan (prilično je skup, 16 €), a čini mi se da sam kao drugi iskoristio Castel Sant'Angelo.

I ako koristiš metro kao što sam ga ja koristio, sigurno će ti se isplatiti.

• 4 weeks later...

Pozdrav svima.

Interesuje me koliko uobicajeno traju formalnosti po sletanju na Fiumicino aerodrom, tj za koliko se moze uvhatiti prevoz prema Terminiju?

Hvala unapred

"16 secundi"

Dugo vremena treba za povratak, ali i to zavisi gde letiš. Da li Shengen ili ne.

Pa, čekaj, ima veze i odakle polaziš. Ako letiš iz Srbije, onda naravno imaš pasošku kontrolu, a tu može da se izgubi dosta vremena. Ako uletiš u neki happening kao ono ludilo s papama prošle nedelje, možeš i da se načekaš.

Što se dostavljanja prtljaga tiče, sporiji su nego na azijskim high tech aerodromima, ali su brži od Francuza.

I aerodrom je prilično velik.

Sve u svemu, Ako slećeš mnogo kasno, poželjno bi bilo da imaš plan B.

Let je iz Beograda, a sletanje je u 21:00....

Da l je moguce stici do Terminija do oko 23:30 ?

Onda ne bi trebalo da bude problema. Mislim da ti treba sat vremena da sve prodješ.

Zdravo svima, hvala vam na ovoj temi, pročitao sam je u jednom dahu, i saznao dosta informacija.

Evo danas airserbia ima akciju za Italiju link. 12-21 maj  je oko 110 eur, ali sam vec kupio alitaliu za 137, a i više su mi odgovarali termini.

Edited by mandicm

Rekoše mi da se ta ponuda odnosi samo za kupovinu u agenciji.

Ali, nema veze, i 137 mi izgleda ok.... a kad se zaključi ovaj dogovor alitalia - etihad, sve će to ionako u isti džep.

Srećan put u najlepši grad na svetu! :)

• 2 weeks later...
  • 5 weeks later...

Pozdrav svima

Planiram u oktobru da idem u Rim kolima pa bih bio zahvalan da neko preporuci fin smestaj ali sa parkingom. Ne znam da li je ko odavde isao tamo svojim automobilom, pa ako jeste nek napise svoja iskustva. Hvala :)

imas krajeve grada gde  se parking ne placa, a kad stignes u rim kola ti nece trebati gradski prevoz je odlican i ne tako skup. A sto se tice smestaja to mozes da vidis preko bookinga, hostelworlda ili bb planeta, vidi sta ti odgovara.

Jos nesto u vezi RomaPass-a, mislim da je bilo reci o tome ranije ali proverite svakako i na licu mesta.

Dakle ja kada sam bio u Rimu pre cetiri godine, sa RP smo isli prvo u Coloseum a posle toga u Forum jer je tako racunao kao jedan ulaz u muzej tj Forum nas je izasao za dz. Pa to proverite jer definitivno je dobra kombinacija, i jos vam ostaje jedan muzej za dz fore.

Nikako prvo Forum pa Coloseum jer ce tako kucati dva ulaza, i odose gratis ulasci.

Edited by strikan

Mi smo kupili kartu EasyJet Beograd-Rim za 60 i neki evro povratna, sve je obracunato sem prtljaga. Ako neko juri za Rim, da znate da je u toku velika akcija na EasyJet.

• 4 weeks later...

Pozdrav jos jedno dobri ljudi..procitao sam ovde jos  davno info..ali da pitam treba mi za drugarice informacija kakve su opcije da u 23:05 kad slete 21 jula dodju do hotela u Rimu...

Pozdrav jos jedno dobri ljudi..procitao sam ovde jos  davno info..ali da pitam treba mi za drugarice informacija kakve su opcije da u 23:05 kad slete 21 jula dodju do hotela u Rimu...

http://www.tripadvisor.co.uk/Travel-g187791-c144716/Rome:Italy:To.And.From.Fco.html

http://www.cotralspa.it/PDF_Areoporti/tiburtina_termini_fiumicino.pdf

Partenze da/Departures from Fiumicino Aeroporto (Terminal 1-2)

01.15 02.15 03.30 05.00

Poslednji Terravision kreće u 23:00, to teško da će uhvatiti. Cotral vozi do Terminija, e sad gde im je smeštaj...