Rim

646 posts in this topic

Dragance,

s obzirom koliki su im oni pretinci mogla bih kofercinu da unesem...a mnogi su to i ucinili...ne znam kako su prosli...verovatno su sakrili prtljag prilikom cekiranja...

Inace, videla sam na dnevniku da i na nasem aerodromu sad imaju wizz merace dimenzija prtljaga..

Drugarica i ja smo morale zajedno da se cekiramo tako da nije imao ko da nam pricuva kofer...mada cu ja ubuduce ipak uplacivati i prtljag...

On 1/6/2011 at 12:12 AM, Andrea K. said:

Drugarica i ja smo morale zajedno da se cekiramo tako da nije imao ko da nam pricuva kofer...mada cu ja ubuduce ipak uplacivati i prtljag...

Sto ste morale zajedno da se cekirate!? Ionako u Wizu vazi pravilo ko prvi do mesta njegovo je :)

Aha znači počeli su da proveravaju veličinu torbe. Dobro je znati, meni se još nikad nije desilo da su proveravali. Možda su u krizi pa im treba svaki dinar. :x

On 1/6/2011 at 8:58 AM, slobo665 said:

Sto ste morale zajedno da se cekirate!? Ionako u Wizu vazi pravilo ko prvi do mesta njegovo je :)

Na rezervaciji koju su mi poslali na mail nasa imena su bila zajedno na papiru koji je neophodno pokazati prilikom cekiranja, bilo bi cudno da jedna osoba pokazuje rezervaciju za dvoje...naravno, mogle smo da kupimo karte odvojeno al`ko je o tome razmisljao...

Juce sam stigla iz Rima. Kada je u pitanju nas aerodrom, sve je islo glatko, nisu proveravali dimenzije niti su trazili odstampanu boarding kartu. Medjutim, na Fiumicinu su bili nemilosrdni, svako je morao da ugura svoj kofer ili torbu u onaj metalni boks prilikom cekiranja, a druga kontrola je bila po dolasku na gate. Mnogi su bili besni zbog doplate, a neki i zbog samog maltretiranja.

On 12/24/2010 at 2:29 PM, slobo665 said:

Termini je inace najveca zeleznicka stanica u Evropi.

Nije. Po broju koloseka to je Paris Gare du Nord, a po površini Leipzig Hauptbahnhof.

On 1/15/2011 at 6:16 PM, RaxCherrych said:

Nije. Po broju koloseka to je Paris Gare du Nord, a po površini Leipzig Hauptbahnhof.

Onda su me italijani slagali a ja vas  ;D

On 1/15/2011 at 11:07 PM, slobo665 said:

Onda su me italijani slagali a ja vas  ;D

Ma svi vole sebe da veličaju...I Rusi kažu da je Samara najveća stanica u Evropi  (valjda zato što je zgrada napravljena od stakla i ima visoki toranj)  :D

Putujem za Rim Wizzairom,karte sam platio i hteo bi da rezervisem prevoz od aerodroma do Terminija i natrag. Da li moram odmah da platim preko neta i da li ce mi u tom slucaju za svaku kartu,ima nas sestoro ,naplatiti dodatnih pet eura taxe?Koliko vidim bus polazi u pet sa Terminija a avion u 7i45,da li je to dovoljno da se sve obavi na vreme?

Ne placas nikakve takse, samo kartu! Imacete dovoljno vremena da sve obavite ukoliko se ne razvlacite po aerodromu.  ;)

Evo stigao sam iz Rima.Prvi put u Rimu.Odlazak Wizzairom u petak povratak u ponedeljak u 7i45.Cena povratne karte 55 eura(kupio na aerodromu,preko neta bi bila 45,uvek na cenu wizza dodajte 5 eura po pravcu ako placate karticom preko neta a ako placate na erodromu 10eura po pravcu.Uplatio sam i prevoz preko wizza, 17 eura povratna karta Fiumicino aerodrom-Rim Termini stanica.Superior double room u hotelu Stella vrlo komotna,cista ,mali frizider, fen za kosu,trosed,televizor.Nocenje sa doruckom 35 eura po osobi(preko booking.com)300m od Terminija.Supermarket neposredno iza hotela,a jos jedan u Termini stanici.Sve glavne lokalitete mozete obici pesice.Preporucujem vidikovac Plaza di  Giusepe Garibaldi,20 min hoda uzbrdo od Vatikana odakle cete ko na dlanu videti ceo Rim(besplatno).Najjaci utisak ostavila je "neugledna"crkva neposredno iznad Koloseuma .Okean tisine srusio se na mene po ulasku.tako nesto nisam nikad doziveo,mozda je bio povoljan trenutak ali vredi pokusati.Nazalost ime crkve nisam upamtio koliko sam bio zatecen iskustvom.

gde staje taj wizz-ov bus u povratku za fjumicino i u koliko sati?ne zanima me za dolazak,vec za povratak..da li je siguran?

koja je uopste druga solucija sem njega?

ja znam za nocni Cotralov bus,koji kao navodno nije siguran,on je 5,5e

To bi  bila Via Marsala odmah ispred Termini stanice.Prvi krece u pet sati i ja sam sa njim isao bez problema.Treba obavezno uplatiti preko neta jer bi ti to garantovalo mesto u busu.Ali obavezno budi tamo 15 min pre polaska jer tad pusta putnike unutra,pa ako nisi tu pitanje je dal ces izbaciti nekoga.Zgodno je to sto i u povratku i odlasku staje jako blizu Wizzovog terminala sto ti drasticno stedi vreme.Ja sam u odlasku za Rim bio u busu vec u 12 sati.Sledeci je u 6h ali to je vec avantura.Inace on vozi i Easy jet putnike kao i sve ostale al kako rekoh vaucer preko wizza bi ti garantovao mesto.Nocni prevoz bi trebao da ide sa Tiburtina stanice(mislim da je blizu terminija)oko 3i45 ali to nisam probao.

znaci,najbolje je ipak wizzom ujutru radi sigurnosti.da kupim preko neta onda za povratak.

za polazak sa aerodroma se bas ne tangiramo jer ih ima puno koji voze za 8e po osobi,a mi bi pokusali cak i jeftinije da prodjemo lokalnim vozom pa metroom.ali za ujutru onako rano,jeste problem,iako kazu da taj cotralov dolazi,al da kasni,ne mogu da se pouzdam..

Gde staje Wizz-ov bus koji ide do Rima sa aerodroma? Da li je daleko od terminala?

Cim prodjes carinsku kontrolu,koliko se secam to je prvi izlaz sa desne strane ,autobus staje preko puta nekih 30m ali u desno gledaj.To je izlaz sa terminala 3(nekadasnji B),ma blizu je jako.

nije valjda da ovaj wizz-ov bus od aerodroma do centra rima ima bas  u 12h,pa onda tek u 18h,kako si rekao-vedo?

valjda taj bus treba da ceka putnike kad slete.

koliko se putuje od aerodroma do terminija?

Ima u 13h,taj termin mi je bio zakazan,ali sam stigao na raniji u 12h.Postoji negde na wizovom sajtu red voznje,ali kad uplatis prevoz posalju ti vaucer sa redom voznje i tvojim vremenom polaska.U 6h ujutro(nisam napisao 18h)polazi sledeci bus sa Termini stanice ka aerodromu,dok je prvi u 5h.

Hvala na odgovoru,nije lose ako se stigne na vreme sto se tice leta vec u podne biti u busu,a u 13h u hotelu,hvala jos jednom.

Da li je cena karte ono sto pise u "dodatnim uslugama"na wizz sajtu-935din.po osobi karta?

On 2/11/2011 at 11:08 AM, micka said:

Da li je i dalje besplatan ulaz u Vatikan poslednje nedelje u mesecu?

U Vatikan uvek mozes uci besplatno jedino nije besplatno penjanje na vrh katedrale i ulaza u vatikanski muzej

On 2/11/2011 at 2:32 PM, slobo665 said:

Da li je i dalje besplatan ulaz u Vatikan poslednje nedelje u mesecu?

U Vatikan uvek mozes uci besplatno jedino nije besplatno penjanje na vrh katedrale i ulaza u vatikanski muzej

Navodno možeš ući besplatno ako kažeš da se ideš gore moliti...tako sam čuo mada ne vjerujem dok ne probam  :ang: