Jump to content

Featured Replies

Mislim da je vreme da se ova tema malo aktivira, s obzirom da stiže lepo vreme... :blob:

Moj predlog za 5 najboljih kafana u Srbiji...

Mesto br.5.

Kafana u selu Savinac kod G.Milanovca (Put za Takovo)

Najbolji komad mesa koji možete da pojedete. Nema pomfita nini bilo kakvih dodataka, samo komad savršenog mesa. Preporuka dimljeni vrat, domaća kobasica.

P.S. Mana kafane je da konobar ume da bude neljubazan.

Mesto br.4.

Kafana Groš u Leskovcu

Klopa odlična, lep ambijent, usluga na nivou...

Preporuka osim mevenog mesa obavezno probati Spržu (nešto slično duvan čvarcima zapečeno sa paprikama), salatu Trljanicu (Trljana paprika sa sirom)

Mesto br.3.

Kafana Kljunac na putu za Kopaonik.

Savršena pogača, kajmak i sve što sam probala. Dobra rakija usluga... Najtoplija preporuka!

Mesto br 2.

Kafana kod Brke selo Jelašnjica, kod Niške banje

Posebno mesto, usluga, ambijent, a HRANA!!!

Obavezno probati Sukanu pitu sa domaćim kiselim mlekom, sve ostalo je opcionalno ali ovo je pod obavezno!

Rakija dunja, salata moravska. Poznati su po specijalitetima od ovčetine.

Mesto br.1.

Kafana Pećinar, selo Ljubiš, Zlatibor

Ubedljivo najbolja kafana na teritoriji Srbije!!!! Govorim iz pozamašnog kafanskog iskustva.

Usluga, ambijent, hrana, higijena sve je besprekorno!!!!

Klopa se ne može porediti na sa jednom drugom kafanom. Kad dodjete u kafanu tražite samo predjelo i za 15ak min će se ispred vas pojaviti vruća pogača, proja, kajmak, pršuta, kulen, krompir u gaćama zalivem močom, pita zeljanice, salate, sirevi... joj kako je sve dobro!!!

Ako uspete da se izborite sa predjelom za glavno jelo imate 3 opcije, pastrmka, kobaje i teletina ispod sača, sve je takođe savršeno.

Volela bih da čujem iskustva drugih i koje su po njima najbolje kafane Srbije!!!

Nemoj u uzičkom kraju da tražiš moču, gledaće te belo i bledo, ko zna šta će ti dati... PRETOP je magična reč :D

Moram da isprobam ovih Top 5 kafana :D od niwike ....kad idete za Pancevo starim putem sa desne strane nalazi se Restoran Bakana uvek je bila odlicna riblja corba i rostilj ....preporuka ...Isto dobra riblja corba Stara palanka na samoj obali dunava gde vozi skela sa leve strane ....nisam stigao da klopam i ribu ali verujem da je isto tako dobra.

Ja preporučujem Burito Bar, meksički restoran na uglu Beogradske ulice i 27. marta.

Mestašce je kulijana.

Ljuti naćos, gvakamole, pivo i pasulj...

Eeeee Burito Bar... mislim da ima preko 10 godina kada sam poslednji put bio. A prolazim svakodnevno i uvek se pre odlucim za "Palilulu" ili "Kosmaj".

Riblja, kao i teleca corba isprobani nekoliko puta u "Bakani" i tolike su da je bespotrebno jesti bilo sta drugo. Mislim da u corbi ima 500gr ribe.

Da li se na Ibarskoj nesto promenilo.... Srbija, Momcilo, 4 Vetra....? Cuo sam da kod Stepojevca ima neka odlicna kamiondzijska kafana pa ako je neko bio....

Mislim da je vreme da se ova tema malo aktivira, s obzirom da stiže lepo vreme... :blob:

Moj predlog za 5 najboljih kafana u Srbiji...

Mesto br.5.

Kafana u selu Savinac kod G.Milanovca (Put za Takovo)

Najbolji komad mesa koji možete da pojedete. Nema pomfita nini bilo kakvih dodataka, samo komad savršenog mesa. Preporuka dimljeni vrat, domaća kobasica.

P.S. Mana kafane je da konobar ume da bude neljubazan.

Аууу ја сам био у тој кафани- код Мића у Савинцу...Газда/конобар је у најмању руку занимљив лик :) клопа је феноменална

Da li se na Ibarskoj nesto promenilo.... Srbija, Momcilo, 4 Vetra....? Cuo sam da kod Stepojevca ima neka odlicna kamiondzijska kafana pa ako je neko bio....

У самом Степојевцу тачније, како ли се зваше бем га... одлична храна, није скупо, велике порције...

Restoran Kale u Stepojevcu. Za vikend sam otisao da proverim o cemu se radi. Klasicna kafana pored magistrale sa kamiondzijskim porcijama i umerenim cenama. Govedja corba i cevapi na kajmaku za svaku preporuku. Dzigerica takodje veoma ukusna.

• 2 weeks later...

I od mene skomni glas za Kafanu restoran Pećinar, selo Ljubiš, Zlatibor predjelo. Sto se pastrmki tice Perucac restoran kod reke "Godine" za sada mi je na prvom mestu, pa Lisine, pa moze Pecinar. Usluga u Pecinaru odlicna opustena, klopa super. Riblja corba moze proci u Banji Koviljaci, odlicna je i u Jelen Salasu kod Palica, vise je ko riblji gulas.

"Slavuj", Babušnica, na samom ulazu iz pravca Pirota... preporučujem "Prženiju" (imenica, ne pridev), babušnička verzija leskovačke mućkalice... 300 grama 300 dinara, ali s obzirom kako se topi u ustima, 300 je malo! :)

Onaj restoran što "zuji" iznad najkraće reke u Evropi, Vrela. Mislim da se i restoran zove isto. Uglavnom, ako volite ribu, pastrmku ne smete da propustite ovde! Možete da uzmete i za poneti :)

Dajem glas za kafanu Kod Brke u Jelašnici! A dodajem i kafanu kod Rajka u Nišu, gde šopska salata (500g) košta tričavih 120 din.A i roštilj je gotovo iste cene ka oi na kiosku :)))) U Nišu sam overio i Grand kafanu na Panteleju, odlična hrana za malo para. U Nišlijskoj mehani u Prvomajskoj ulici sukana pita košta 60 dinara, ali nažalost rade tek od septembra...

Restoran vila BEST na VLasinskom jezeru!!!

Riblja corba cista 5ica, Amur, Saran, Pljeskavica Best od 400g - 400 dinara pun pogodak inace da se padne posle od nje i uziva u lepotama jezera!