Jump to content

Featured Replies

To me sad podseti na Sinajsku goru,kad smo se peli celu noc na vrh odakle je Mojsije primio 10 zapovesti ;)Lazare,organizuj onda cetvoro da po meni laksoj varijanti dodju busom do Cacka,bus putuje blizu 3 sata,kosta oko 700 d,ja ih sacekam i iz Cacka ima oko 60 km do V.banje.Malo je skuplji bus od voza al  nemora da se krene u 3.30 vec u 7 i stizemo pre voza ;)

Glejte:

Bus može da se nađe za "jeftino" (u pojmu autobuskog prevoza i aktuelnih cena), AKO ste student...

Recimo,. ja koristim studentsku povratnu kartu, na relaciji Novi Sad-Vrnjačka Banja (300km, sigurnih 5 sati vožnje), kod banjskog autoprevoznika koji za to daje popust od 50%,.a to je 920din,.tj. 460din u jednom pravcu (a inače,.za regularnu cenu bez popusta bi se dalo u jednom pravcu sigurno 900din..i ko zna). Ali,.karta se kupuje u autobusu, jer na šalterima neće to da daju,.jedino ako se kupuje u Vrnjačkoj Banji na šalteru! I inače je to tako s popustima tim,.na šalterima se prave ludi, dok vozači imaju svoju politiku odobravanja popusta.

A,.ako se krene dan pre,..može se birati bilo koji voz u toku dana,.bilo koji bus,..i mirna Bačka..

Odlične su i te kombinacije sa privatnim prevozom,..ko ide svojim vozilom, a ima mesta--može se ponuditi pa pomoći bar nekom broju ljudi,..Možda bi bilo dobro da se to naglasi u prijavi koja će biti potrebna!?

(Ali za te pare što će bi dali do Čačka--može ih bus odvesti do Banje,.ako se govori o BGu kao početnoj poziciji,..pošto ne znam koliko je tačno karta iz BGa,.ali tu je negde..-bez popusta i too...)

To me sad podseti na Sinajsku goru,kad smo se peli celu noc na vrh odakle je Mojsije primio 10 zapovesti ;)

Jest, ima sličnosti... samo, koliko se sećam, na Sinajskoj gori ne beše ni travčice, a mi idemo u šumetinu :)

Za bus... jeftinije ispadne ako imamo taj organizovani-iznajmljeni bus, to je oko 800 din povratna, a redovnom linijom i sa svim tim studentskim popustima ispadne 920, a još na popuste nema svako pravo...

No, pošto se ljudi slabo izjašnjavaju, smatraćemo da im je svejedno i učiniti kako nam bude najjednostavnije  gent

Ali to je 920din IZ NOVOG SADA,.a mi smo pričali za organozovanje iz Beograda (!!!). Iz Beograda je JEFTINIJE i ima 200km (100km manje nego iz NSa)!

Ispalo bi, u najmanju ruku, ista stvar i s organozovanim prevozom-ispadne slična cena,.ali sve nešto mislim da bi ipak bilo skuplje! Videćemo. Treba se raspitati koliko koštaju regularno karte iz BGa,.e!?

Увек је јефтиније изнајмити сопствени превоз него плаћати регуларну цену карте, међутим, код изнајмљеног аутобуса је проблем што морају сва места бити попуњена да би цена била као што је предвиђена и обезбедити шатор за возача. :D

Најбоља варијанта је воз. Проблем је што воз иде у неко сулудо време увек, спор је и мора да се преседа. Економски није нешто исплатљивији. Ал, ипак, најбоље је зезање у возу. :banana:

Ja malo gledah po sajtu zeleznica Srbije, vodjen Marininom zeljom o zakupu voza... Pazite ovo: Beograd - Vrnjačka Banja vozom Romantika (dakle, matora parnjaca:) ) - na bazi 150 putnika,  687,00 dinara po choveku, ili zakup voza 103050,00 dinara... To bi bilo bas egzoticno, samo ako bi nas bilo dosta da idemo tako... Treba se jos u ponedeljak raspitati za ovo, nije mi bas skroz jasno dal je to povratna ili sta li? Koga zanima,  neka zvirne na http://www.zeleznicesrbije.com/active/sr-latin/home/glavna_navigacija/prezentacije/turisticki_voz_romantika.html

• Author

Oh God I'm brilliant!  ;D

Znaci ako moze da se iznajmi Romantika (za koju mislim da uopste nije udobna za putovanje) moze da se iznajme i dva obicna vagona i lokomotiva... samo treba procunjati, pitati, njuskati, dosadjivati ... ima li zainteresovanih za navedene radnje?

Песма је глупа, а риба има велико дупе. :D Идеја за изнајмљивање воза је феноменална. :party:

• Author

Proshle godine sam taman zaspala kad je neko vrisnuo pored mog satora "pobedila je!!!" Odgovor koji sam cula na to odusevljenje doticne osobe je bio "Mislis, pobedio je!" i josh "uuuu zabole me" . Toliko o odusevljenju ljudi u kampu evrovizijom.

Tako ako neko u sred noci vrisne bilo sta o evroviziji bilo gde blizu mog satora... pravim pokolj!  :death:

;D

Познавајући менталитет наших људи, сви чекају готово све па да се пријаве и слично.

Видећемо како ће даље бити, мада ево, мене смара једно 10ак људи да им јавим кад буде била пријава. Проблем је што нисам сигуран да ли да их водим, ал' ако загусти са људима, јавићу им. :D Кул су они, ал сваки дан их гледам. :P

ja se slazem da je do mentaliteta :D govorim iz licnog iskustva :D

nisam jos 100% siguran ali sam u svakom slucaju za, a mozda i jos par ljudi.

inace voz moze da se iznajmi i obican koliko ja znam. cak bi mozda moglo i da se pita da zeleznica bude nekim delom sponzor. nemam vremena za organizaciju jer sam tek poceo da radim ali ako sta pametno saznam ja cu da javim

:pij:

ako je javljanje problem, evo i ja, sesnaesta da pomolim njusku. :) voz + bas od banje deluju najprihvatljivije. :)

A taman sam se ponadao da ce ovoga puta manje ljudi da me gleda kako se mucim sa postavljanjem generalstaba! :-)

• Author

Ja znam bar josh 5 ljudi koji ne citaju redovno forum ali su spakovani josh od proshle godine i spremni za polazak...

Samo treba svima baciti private  mail da ih podsetimo da smo josh uvek tu...

;D

meni je sasvim sve jedno kako cemo ici, ali sam mozda zeru vise za ekstremno putovanje vozovima, busevima, peshke i paraglajderom...

ja bih isto otishao u petak, tj dan ranije ako ce mi se Acketa pridruziti  :kamp:

pozdrav svima

Redovno citam vase putopise i moram priznati da su odlicni.

Nedavno sam poceo da citam forum na kome stvarno ima da se nadje dosta korisnoh stvari.

Nego, da predjem na stvar.

Vidim da planirate na Zeljin. ne mogu da vam opisem koliko mi je drago zbog toga, jer sam rodjen bas u podnozju te planine, u Aleksandrovcu, srcu vinorodne Zupe. Tedoh da Vam dam par predloga.

Licno, smatram da je Mitrovom Polju i Rogavcini lakse pristupiti iz pravca Aleksandrovca, a uz to proci cete pored Koznika (Jerininog grada), srednjovekovnog utvrdjenja. Put od Vrnjacke Banje do Mitrovog Polja je dosta krivudav i autobusima naporan, na pojedinim krivinama je potrebno manevrisanje i jednostavno ih nije moguce proci iz prve.

Mislim da iz BG ima direktan voz za Krusevac, ali to morate da pitate na stanici. Letos je uvedena ta linija pa je nema na sajtu. Od Krusevca imate redovne autobuse na svakih sat vremena prema Aleksandrovcu i ne bas toliko redovne ali vise u toku dana dalje ka Mitrovom Polju. Inace Krusevac - Mitrovo Polje je nekih 50-ak kilometara, pa vam to dodje ista relacija kao od Kraljeva, ako ne i bliza.

Licno, do vrha Zeljin vise mi se svidja staza od Mitrovog Polja, koja pocinje odmah iza odmaralista crvenog krsta i ide preko "Vranje stene" odakle "puca" predivan pogled.

To je samo moj predlog. I uopste ga ne morate razmatrati. Zelim vam lep provod na Zeljinu!

С обзиром да не знам никог ко је на Жељину био до сада, мени је ово корисна информација.  :D

Хвала. :D

БТЊ. Је л' је могуће изнајмити онда аутобус из Крушевца до Митровог Поља, јер ако нас буде много, сумњам да ће моћи да тол'ка екипа стане у редовне линије. :o

verovatno da moze, ali morao bih da se raspitam...

proverite prvo za voz, posto o toj liniji ne znam nista zvanicno, ali ni Stalac nije mnogo daleko od Krusevca.

Problem je sto ja nisam u Aleksandrovcu, jer studiram u Nisu. Rado bih se uputio sa vama, ali je termin oko ispita...

ako se vec opredelite za tu varijantu, predlazem vam da kontaktirate ljude iz "Eko kluba Zeljin", oni mogu da vam pomognu oko organizacije, a verovatno ce se naci par slobodnih da vas povedu na vrh

ne znam da li je dozvoljeno linkovanje, pa izvinte ako nije http://www.ekoklubzeljin.org.yu

• Author

To da je termin oko ispita svi vi studenti okacite macku o rep... samo kukate a kao sto sam vec jednom rekla a ispostavila se apsolutna istina (Kristina i Marija ce da potvrde) ceo vikend cesh sedeti kuci i razmishljati o tome kako je nama dobro i necesh ni pipnuti knjigu umesto da izadjesh na svez vazduh, upoznash nove ljude, prosetash se sa nama i vratish se kuci oran za nove pobede.

Tako da ne zelim vishe da cujem to "smrc ja imam ispite". Nece ti ispiti nigde pobeci, kad se vrastish kuci oni ce biti tamo... a bice tu i sledeci ispitni rok

;D