Jump to content

Featured Replies

Ситација је следећа:

Да л' се зна кол'ко људи иде? Да л' се знају још неки детаљи? ди се поставља камп? И остало? :o

Ја бих ишао са ортаком у петак преко дана или пре подне, кад год. Да ли још неко хоће да иде дан раније и да ли зна када би било паметно кренути? Ди ћемо се наћи с остатком групе?

Можда будем ишао колима, а можда и возом. Кол'ко је све то паметно?

Ајде неки бољи инфо, јер сви нешто причају а нико ништа конкретно. Ево и Спавач дебели се забрин'о. ;D

meni samo nije jasno kako ce stotinak ljudi koji u jednom momentu pozele da stignu iz vrnjachke banje do mesta kampa, sa sve shatorima i vrecama i hranom i tarabukama da to izvedu? :D

I ja mislim da bi bilo teško da budeš u BG u nedelju uveče, ako hoćeš u nedelju na Koznik. Najbolje da se tamo na Željinu dogovorimo, ko hoće neka ide kući u nedelju, ko hoće nek ostane na Željinu još jednu noć, ko hoće nek ide na Koznik... :)

• Author

E da... kako je organizovan prevoz od Vrnjacke Banje do tog nekog sela kojem nikako ne mogu da zapamtim ime? S obzirom na veliki broj ljudi koje ocekujete verujem da necemo svi moci prigradskim busem.

i gde ce biti kamp u Vrnjackoj Banji, mozda dodjem dan ranije?

i gde se kampuje na planini?

ostavljate nas u potpunom mraku sto se tice organizacije svega...

Od V.Banje trenabo bi uhvatiti bus za Mitrovo Polje i u isto mesto sici. Bus staje ispred odmarališta Crvenog Ksta veoma veliki kompleks ne moze se nikako promasiti.

Iza Crvenog Krsta tj. proci kroz spotrske trerene, posoji jedan mali drveni mostić preko reke i domah na prvoj livadici podoći kamp (istu livaducu već godinama koristimo u te svrhe). A sama Rogavčina je udaljena1-1.5 km od M.Polja.

Ovo je moj predlog, ako imate dodatnih pitanja, opusteno!?

До када имају бусеви од ВБ до Митровог Поља, јер ако се крене из Београда око 4, у ВБ смо око 20ч?

Или да га ватамо сутрадан. shtrumpf

До када имају бусеви од ВБ до Митровог Поља, јер ако се крене из Београда око 4, у ВБ смо око 20ч?

Или да га ватамо сутрадан. shtrumpf

Ima samo 3 busa: 5.30, 10 i 16h

Kolko ljudi ide - ne znamo, znaćemo u ponedeljak uveče kad zatvorimo rok za prijavu :)

Kako ići - možeš kolima, al mislim da će u vozu biti veselije, ako ne zaboravimo rakiju :)

Gde se kampuje u Banji - ne znam, zna Manja al ona je upravo sad u Vrnjačkoj Banji i vraća se u ponedeljak, a ako u međuvremenu uvati neki Internet tamo, napisaće.

Kako od Banje do Željina - trebalo bi privatnim autobusom, u jednoj ili dve ture, u zavisnosti od broja prijavljenih. Postoji i redovna linija, ali nam ne odgovara vremenski, a i pitanje je da li ćemo se svi potrpati u jedan bus.

Više ćemo moći da kažemo tek kada vidimo koliko ljudi imamo. Možda i ne treba autobus, nego da iznajmimo trotinet :P

Nemojte vi da brinete mnogo oko tih stvari,.sve se zna gde će i šta će se, još odavno,..samo dooođite,.. a pomoć će nam trebati za onaj drugi deo, za održavanje korektne discipline (obzirom da je to ipak MASA), dobrog raspoloženja, da sve protekne vrlo lepo, pa da opet sledeće godine nanovo budemo!  :gossip:

-Kamp u Vrnjackoj Banji biće na Raju (gradsko naselje na jednom brdu), na stadionu-fudbalskom igralištu, koje je ograđeno i koje ima tuševe i vodu i wc ( tako mi je rečeno,..mislim-to je kod svlačionica).. u Vrnj.Banji je sve blizu, malo je mesto, do centra ste, od igrališta, za 10 minuta i to vrljavim hodom!

-Prevoz iz banje do Rogavčine – hoćemo organizovati i pokušavamo da to bude za DŽ ili za neki veći popust (regularna cena inace je 105 dinara - ako se dobro sećam..), a to sve zavisi od tog našeg prijavljivanja koje je neophodno, jer inače nećemo znati za koliko ljudi će nam trebati prevoz, koliko autobusa će nam trebati! Ići redovnom linijom, kojih inače ima svega 3 na dan, a poslednja je u 16h (na koju nećemo stići!!!), je neprihvatljivo, jer ni ne bismo stali svi u jedan bus! Tako da, ORGANIZOVANO-organizovano..!

I prijave-PRIJAVE,..da,.uvodimo i kazne (doplata za one koji se nisu na vreme prijavili), jer šta treba da radimo ako nam se pojavi, recimo, 50 ljudi iznebuha i hoće tek tako = gde ja da stvorim odjednom dodatne buseve, a treba da krenemo,.a redovnih više ni nema,.a nije baš ni prometno do gore da bi se uhvatilo štogod drugo!!! => da platimo, da da, nekome ko će odjednom pristati da nas odveze!

-Autobusi nas vode do Rogavčine, dokle je moguće busom zaći,. onda pešačimo do mesta koje je određeno za kamp, malo poviše sela, gde ima čiste izvorske vode ( koja se “JEDE” koliko je ukusna!,.prava planinaska..).. i gde ćemo morati odezbediti neki način za odlaganje smeća, čega će se svi pridržavati, koje ćemo-naravno-poneti sa sobom kada se budemo vraćali..

-Uspon….izviđene su staze i puteljci,.”obeleženo” je (samo znano vodiču kojeg ćemo imati, on je markirao na stablima na raskršćima..bila i ja posve prisutna). Do vrha ima oko 3 sata hoda..

=Ako ima još nekih pitanja…??

• Author

Vodic? Mislila sam da se penjemo na Zeljin, ne na Himalaje...  :102:

Sve je to divno i krasno ali sta ce biti sa nama koji necemo mocu da pratimo takt doticnog vodica... proshle godine je grupa ljudi sa kojima sam ja bila, bila daleko iza svih ostalih... nadam se da su te markacije vidljive i nama obicnim smrtnicima...

Ја бих дуживам, не бих се трк'о. Надам се да ће темпо бити ок. :fool:

Што се тиче воде.. па ко још једе воду.. дај да обрнемо неко прасенце. ;D

"Vodič" je ustvari čovek (moj ujak) koji je tamo odrastao, i nije licencirani neki vodič,.već njegovo prisustvo dođe i kao DOMAĆINSKO, i možemo razne neke zanimljive pričice od njega čuti u vezi sa mestom koje posećujemo,..aaa iii...nije uopšte naivan uspon (kada smo išli u izvidnicu, mi smo se peli, bogme, četvoronoške, "korak-dva pa izduvavanje"..ali to je bio teži put, u povratku smo overavali blažu rutu, a koja je i prilagodljivija masi ljudi, jer ima neke uvale, kao kanali-široki 2-3m u proseku), a i nije naivno baš se gubiti gore po planini, jer nije to livadče, šuma je to brajko..-ŠUMETINA,.a pomisli još po mrklom mraku!,.. a tempo,.opet, biće prilagođen masi, naravno,.zato i trebamo ljudi koji bi bili od pomoći za "regulisanje", da se ne bi neko zaglavio negde..

I da,.što je jako opasno (jer su me već nekoliko puta različiti ljudi upozorili,.ljudi koji žive/su živeli gore..), moramo jako biti oprezni sa "zapaljivim napravama" = šibice, upaljači, cigarete = to ne dolazi u obzir, jer, ima na momente onih borovih šuma gde je gomila presušenih iglica (zaista, videla sam,.prepuno je, tepih se od njih stvorio,..+ smola i sve što pripomaže razbuktavanju..) koje BUKNU U TRENU i onda buknemo i mi i još ko zna koliko hektara šumnog bogatstva, i to sve lako - u trenu. Tako da nema paljenja cigareta dok se uspinjemo. Meni je to svakako neprihvatljivo, ali ima ljudi koji vole da pušakaju u raznim nepriličnim situacijama, a da toga nisu ni svesni!

A jošte i to što ne bismo voleli baš da se pikavci "sade" po lijepoj prirodi, tako da, molim - ponesite priručnu pepeljaru za odlaganje dok smo u kampu ili na vrhu.

Је л' се зна ко ће да чува камп?

И да.. ајде да сви кренемо у исто време, али СВИ, да не буде к'о прошле дине када смо ишли у групама у рамаку од по 30 мин. :spot:

Pa NARAVNO DA ĆEMO SKUPA KRENUTI,..rekoh ja da nije za "mlataranje" gore na Željinu,.o nekim stvarima moraju da se vode računi..

Prošli put jeste bilo nekako rasuto što se tiče pokreta, neki odoše napred bez da su ikome javili, a neki nisu ni skontali da treba da krenemo... no bojim se da to ne zavisi toliko od organizatora koliko od lepog vaspitanja prisutnih :) Ukoliko neko želi da trči do gore, mi mu ne možemo braniti.... al potrudićemo se da ovaj put pokret bude malo sinhronizovaniji.

Jeste,.zavisi od lepog vaspitanja ljudi,.. ali mi ćemo sve da OZARIMO pa će da nam bude mnogo leeepo,.i svi ćemo da se slušamo :-))))

Put ka vrhu nas vodi kroz sumu  :ang: ? Nije golisavo kao na Staroj planini?  Znaci ne zaboraviti JAKE baterijske lampe.

Proshle godine smo Acketa, ja i josh nekolicina krenuli u dogovoreno vreme.

To shto su se ostali josh uvek razvlachili po shatorima je njin problem :)

Poenta je stici gore po mraku.

... mislim da Željin neće biti toliko livadarskog tipa

hahaha strpi se još malo i vedećeš :ll: