Jump to content

Featured Replies

Zadnji put kada sam poslao poruku cirlicom, nasao sam je sutradan na forumu prebacenu u latinicu, to je razlog.

Ovo je ozbiljna neistina. Tvrdim da nije bilo nikakvog preslovljavanja tvojih postova (niti bilo čijih, kad smo kod toga) što se može videti jednostavnim uvidom u sve tvoje postove, pošto ostaje zapis za svaki post koji je editovan. Napomenuo bih ti da obratiš pažnju na to šta pišeš i kakve tvrdnje iznosiš :)

Natrag na temu - iranska viza.

Ako su citali tvoje postove, ovde na forumu, tebi ni nece dati vizu i ako doneses bilo sta.  :D

na TTT forumu sam citao da to i rade. tipa traze tvoj facebook profil da vide koliko si podoban :D

Mogu reci da je to susta istina. Upoznao sam jednog Iranca iz njihovog kulturnog centra, sledeci put kad sam ga video postavio je pitanje pred svima sta radi moja devojka u Iranu wtf!! Lik je prokopao moje ime, pronasao me na fejsbuku, i u albumu sa slikama iz Irana ulovio sliku - dve na kojima se pojavljuje jedna Iranka. Ja sam ostao zabezeknut.

Neverovatno. Oni baš ozbiljno doživljavaju svoj posao... Inače, ja sam čitao da se na Zapadu dešava da neko izgubi posao tako što mu šef pročeprka po fejsbuk nalogu i tamo vidi nešto što mu se ne dopada (fotke pijančenja, ili ko zna šta). Ali da ovi iz iranske ambasade gledaju fejsbuk naloge ljudi koji apliciraju za vizu... Ne znam šta da mislim o tome. Ko zna, možda čitaju i ovaj forum :)

hehehehe

Iranci su mala deca

Moju poznanicu, btw. Kipranku, su uhapsili Ameri na aerodromu u Dalasu, i deportovali je iz zemlje, jer su joj presreli e-mail gde se dopisivala sa deckom koji je grk, zivi u americi i radi kao trener u nekom basket klubu, i u kome mu je pricala kako bi mogla da radi nesto na crno tog leta kad je trebalo da ga poseti...

Ponela je odstampan CV u torbi, i to im je bio dokaz :dance:

Veeeeliki brat nas gleda ;)

verujte mi da iranke nisu toliko tradicionalne koliko se misli,bio sam u aprilu,a one mastaju o tom zapadu,usa i kanada su im zemlje iz snova.A ko hoce tradicionalnu mora da predje na islam jer je brak izmedju muslimanke i nemuslimanke zabranjen i za njih je to sramota.Da imaju lepe zene je tacno,idite pa proverite a vizu uzmite na aerodromu,let iz istanbula za teheran sa pegasusom kosta 200 evra-povratna i viza 50 evra na aerodromu.

• 3 weeks later...

Uh nista mi nije jasno!!!

I meni treba Iranska viza jer putujem u decembru za Indiu!!! ::crazy:

Koliko sam shvatio jedini problem je Pakistan jer oni insistiraju na nekom pozivnom pismu?ili...

Moja Supruga(nemacki drzavljanin) ceka na Indisku(radnu)vec 5 nedelja i cimanju nikad kraja.Danas se probudila i videla Email u kom stoji da opet fali neki papir!

Hvata me panika kad pomislim sta mene ceka na putu za dobijanje ove tri nesrecne vize. :bang:

Putujem sa ortakom i trenutno trazimo jos jednog vozaca jer planiramo da stignemo na spic Indie za 15 dana!

Pa ako ima iskusnih i sa vizom .....javite se :pivoooo:

• 1 year later...

Zadnje iskustvo sa vađenjem iranske vize:

Predao sam pre 3 nedelje, dobio je tek danas. Odneo samo dve fotke, pasoš i popunio zahtev, i naravno, platio 55 evra u Komercijalnoj banci u Vojvode Stepe.

Radno vreme ambasade u Beogradu je od 9-11 ponedeljak, sreda i petak.

Čitajući iskustva ostalih, čini mi se da sam vrlo loše prošao. Razlozi:

1.Svi su dobijali za maximum 10 dana, ja za 21 dan.

2.Kada zovete ambasadu da proverite, jedno 34 puta će vam se javiti sekretarica, da bi se tek na kraju javio ČOVEK.

3.U prošli petak mi se javio lik u ambasadi (posle radnog vremena, jer u radnom vremenu su male šanse da ih dobijete) i kaže kako: visa is ready, monday. Super, opštenarodno veselje.

U ponedeljak pošaljem druga koji odsustvuje sa posla da bi mu rekli kako ništa ne znaju o tome i da viza nije gotova.

Da bi tek danas poslao drugog drugara i viza je konačno gotova.

Izgubićete živce verovatno ili sam ja usamljen slučaj. Zaista mi nije jasno kako smo mi to u prijateljskim odnosima sa njima a em su vize enormno skupe, em zezaju za vizu.

Ostaje da odem tamo. Čini mi se da su ljudi jako cool i da je zemlja fantazija. Ostaje da se vidi.

Nadam se da će informacije koristiti onima koji planiraju ići.

Koliko si rano aplicirao, posto bih ja da apliciram sto pre? a planiram februar za to putovanje, i reci mi na koliko se viza dobija?

Trebalo je tačno 3 nedelje da mi daju vizu. Na 3 meseca je izdata.

Trebalo je tačno 3 nedelje da mi daju vizu. Na 3 meseca je izdata.

Kada kreces na put i koliko ostajes? Pretpostavljam da ces kopnom inace bi izvadio vizu na aerodromu?

Za deset dana. Ostajem oko 10-15 dana. Kopnom idem, avion je za moj džep misaona imenica.

@markopolo: Naravno da mi treba, jos kada bi smo isli kopnom bilo bi odlicno (ako ne nadjem do 150e karte iz IST) :) Moguce da ce jos jedan moj drug ici isto, al to sve ostaje pod znakom pitanja, ja znam da ja zelim da idem :)

Javi mi se na pvt, ako hoces da se iskombinujemo nesto

• 7 months later...

Da li neko ima informaciju u vezi sa eventualnom mogućnošću za dobijanjem iranske vize zajedno sa devojkom (ne ženom, rođakom i sl.), odnosno da li devojka sama ima šanse za dobijanje vize, s obzirom da sam čuo da se takvi zahtevi odbijaju..razlog, šerijatsko pravo, vređanje njihovog morala itd.

E a jesu li te baš odbili odbili ili su ti rekli zovite za nedelju dana? I jesi se raspitivao kakve su mogućnosti za buduće aplikacije za vizu? Ne volim to, jednom me odbiju mislim da sam zauvek obeležen :S

Nisu me odbili vec rekli da zovem sledece nedelje. Evo zvacu ih ponovo kad se budem vratio iz Turske, tamo negde krajem Aprila - da se kladimo da ce reci ponovo da zovem sledece nedelje? ;D

Pa rekoh ti ja šta su meni već rekli :) Ah taj problem u sistemu :) Ko šalteruša Mica Ubica :D

• 4 months later...

Ćao svima!

Nov sam na forumu, štaviše ovo mi je prvi post (pa neka mi je sa srećom, jel'tako..).

Dakle, evo mojih iskustava oko dobijanja vize. Poneseš 2 fotke, pasoš, popuniš obrazac i uplatiš 60 evra na račun (ja sam uplatio u Komercijalnoj jer sam tako pročitao na ovom forumu, ali u instrukcijama iz Ambasade to nigde ne piše). Nakon 16 dana (od rečenih 14), mogli ste videti moje ozareno lice. Normalno se javljaju na telefon, mada sam ja otišao par puta da se raspitam i kao pojačam utisak (nepotrebno, ali nervoza čuda čini).

E sad, imam i neka saznanja oko dobijanja vize zajedno sa devojkom/ženom. Doduše, moje iskustvo je malo specifično pošto mi je devojka aplicirala u Iranskoj ambasadi u Zagrebu (ima njihove papire). Ukratko, prvo su joj preporučili da ide turističkom agencijom, zatim  je ona iscimala poznanike, kupila Balkan Flexi, rezervisala hostel u Tabrizu...sve, sve...ništa od navedenog nije ni uzeto u razmatranje dok nije stigao moj sken vize iz Beograda (koji sam poslao). Da ne bude zabune, prihvatili su formulare, ali su odavali utisak da od vize nema ništa.

Nakon pristizanja mog skena bilo je potrebno otprilike 10 minuta da joj zalepe vizu u pasoš.

Zaključak, čini mi se da priče o tome da o vizama odlučuje Ministarstvo u Teheranu ne odgovara istini baš sasvim (čim oni mogu

za 10 minuta da urade vizu bez nekoh konsultacija sa "centralom").

Ono što sam saznao od Iranca koji radi u njihovom kulturnom centru ovde u Beogradu da devojkama koji putuju sa momcima/supruzima jednostavno ne mogu da izdaju vizu dok ih ne dobiju oni (momci, odnosno muževi). Navodno, muževi bi mogli da "tuže" ambasadu ukoliko kojim slučajem oni ne dobiju vizu a njihove devojke/žene dobiju. Našta bi to ličilo?

Dalje, oni i ne poznaju kategoriju "devojka", nego samo verenica, tj. smatra se da veza mora biti odobrena (od strane roditelja). Uzeli smo u obzir ovo te me je devojka u ambasadi sve vreme predstavljala kao "fiancee"...Opet, gospodin konzul, sve vreme je koristio reč "boyfriend".  Izgleda da je na delu zdrav kompromis između oficijelnih uverenja zvanične Islamske republike i evropske prakse.

Priča ima srećan kraj, oboje imamo vize, polako dižemo jedra i isplovljavamo u ponedeljak sa Glavne ž.stanice!

• 2 months later...

Da li Iranci zadrzavaju pasos za sve vreme postupka viziranja ili ga vrate, pa se samo ode da zalepe nalepnicu kada viza bude odobrena?

• 7 months later...

Ne bih da nekog obeshrabrim, ali meni i bratu već mesec dana odugovlače sa odobrenjem za vizu.

Rekli su nam da nazovemo u ponedeljak, pa ako i tad  ne bude gotovo, da nema ništa od vize. A treba istaći da su rekli da će biti gotova za 10-15 dana.

• 1 month later...

treba.  :bang: u ambasadi su nam rekli da je potrebno da nam neko iz Irana pošalje pozivno pismo... kao, može da se aplicira i bez pozivnog pisma, ali šanse za dobijanje su male.  zvizhd:102: