Jump to content

Featured Replies

• Author

Ok, ako ste se usaglasili oko dadaizma i Asteka, postavite nam novo pitanje, please. I, ne zaboravite pocetno slovo zadatog pojma da nam profesor Sunrise ne bi izvlacio usi i terao nas da klecimo na kukuruzu, jer ne postujemo njegova pravila:)))

Alo, bre, red!  :-D

Vidite kako ovi sto su vec duze tu lepo znaju pravila. Dakle, khm, ajmo sad lepo da se igramo i da govorimo prva slova! Da ovaj ne bi bilo mis'im tu nekih  :maddd:

Znaci cekamo da Kika postavi pitanje kako treba, a ako se oduzi cekanje, onda nek postavi bilo ko, ali nek mu bude lektira da pronadje Zanzibar na mapi, ako vec ne zna gde je...  :comp:

100% je Zanzibar! Proverio na wikipediji! A sto se tice  prvog slova mog pitanja to je B ... ako ti nesto znaci! Al nema sanse da pogodite! :)

Da li je ovo trik pitanje :? da li moze zaliv?

Misisipi sa pritokom Misuri, pre mnooogo godina postojala je igra sa nekim karticama (tipa Riziko, Monopol...) koja je ovo (... sa pritokom Misuri) navodila kao najduzu reku na svetu, valjda je to i ostala  zvizhd

cuveni kanjon na N sirok svega nekoliko metara, da li ga je neko nekada video?

Misuri je tacan odgovor :) A najduza reka je Nil ili Amazon :) Mogu se naci podaci u km koji idu u prilog obe teorije :)

The Amazon becomes the longest if it is measured by the long way around the south of the Isla de Maraj?. Some believe a fair statement is that the Nile is the longest in the world, while the Amazon is the strongest.

Tvoje pitanje i dalje aktuelno...

p. s. sad se setih, zasto si me bacio u staaaru reku Misisipi... ::crazy:

aha, dobio sam neke potvrde da su Komovi, pa ako nisu, sipajte mi nesto u pice sledeci put.

nego, drugi naziv za srpski srednjevekovni utvrdjeni grad Koprijan, kod Doljevca? Krajnje interesantno ime, dve rechi.

Marko, o5 lokalno pitanje, kao i za Zavojsko jezero. Na to sam mislio kad rekoh prosli put "lokalno", i ja sam iz tvog kraja. Korvin Grad ili Kurvin Grad :)

Drzava na Sh koja nema zvanicnu himnu?

Alo, bre, Nišlije, kud ste se zaukali? ?:comp:? :-P?

Komovi ni u Crnoj Gori nisu vrh nego cela planina, a ne verujem da u Hrvatskoj ima išta što se tako zove? nono. Sad sam i čika googla pitao i slabo i on ima pojma o tome. Znači da se dogovorimo da nisu Komovi.

Vrh ima takođe

Krajnje interesantno ime
kao ona vaša tvrđava. Jedna reč, ali složenica.

Marko, jesu oba zanimljiva, nego da se ne bune ovi od gore :)

Samo teraj, da ih upoznamo sa nasim predelima :)

Ok, idem ja u poteru za tim vrhovima, a nije Svajcarska, da znate...

Omu znam da nije ... znas da pratim fudbal ... a i slusao sam himnu svajcarske na piksijevom oprostaju u Nisu! Ti na Sh tesko da igraju fudbal?

Bas naprotiv, igraju fudbal, samo sto odavno nismo igrali s njima, na moju zalost. I himna nema veze sa utakmicama... Da ne bunim dalje, a i jos uvek nismo nasli vrhove na K, radi se o Svedskoj. Verovali ili ne, oni nemaju himnu. "Du gamla, Du fria" je samo svecana pesma, a imaju jos jednu, posvecenu kralju, i ove se pesme pevaju u prigodnim svecanim prilikama. Kao kad bismo mi pevali "Vostani, Serbije" uporedo sa trenutnom skupstinski izglasanom himnom...

A moze li Konjska Glava, da skratimo postupak trazenja slozenice, ovo odgovara valjda prvonavedenom kriterijumu?

Ili Kurozeb, ja ne mogu vise da trazim...  :bang:

Ako jovanovic odobri neki od predloga, evo mog pitanja:

Nas grad sa najvecom slikom u gradskoj skupstini na S.

Ama jeste Kurozeb? :blob:, kad iskopaš odgovor provera bar nije neki problem. Ne znam što vam je ovo pitanje toliko mrsko? zvizhd. Ima jedan na Maganiku i jedan na Velebitu. A na Sinjajevini postoje čak i Mali i Veliki Kurozeb? smartass.?

Nego, sad vidim da ima još jedan i u Bosni ! Kontemplaciju na temu ovog znamenitog i popularnog? toponima možete naći negde na http://host.sezampro.yu/freebiking/Turoteka/1999/Leto99/Zaboj.htm.

A na temu tog grada se unapred predajem, osim ako je Svrljig  shtrumpf.

Da nije mozda slika "Bitka kod Sente" koja se nalazi u Somboru?

Nisam nikad bio tamo, ali na predavanjima iz Istorije umetnosti je opisana kao ogomna...

To mi jedino pada na pamet...

:mrgreen:

Ok, ovo mora da je tacno, pa pitanje ako smem...

Mesto u na H u susednoj drzavi poznato po naivnim slikarima, nesto kao Kovacica kod nas?

:mrgreen: