Jump to content

Featured Replies

Sombor, nego shta...

Ferenc Ajzenhut, Bitka kod Sente, ulje na platnu, 700x400 cm, 1896.

Evo me na netu, pa da potvrdim da je ta slika u tem Somboru :)

Ako Marko prepusta Acketi, gadjamo na H.

Ako ne...

• Author

Ist? Izh?

Izh nije definitivno - suvise juzno. A bas ni Ist ne bih rekao da je Kvarner. Pogledaj malko severnije, ima vise od tri slova :)

Ilovik?

Ako jeste, onda Ilirsko pleme na D , imali su prestonicu u Hercegovini, danas postoje ru?evine ?

:mrgreen:

• Author

Ilovik?

Ako jeste, onda Ilirsko pleme na D , imali su prestonicu u Hercegovini, danas postoje ru?evine ?

jeste Ilovik.

Da nisu Dalmati?

Daorsi?

clap.gif' alt=':clap:'>

Da, Slobini Dalmati su ih istrebili  :-D

postavljaj dalje!

Jedan od najvecih evropskih rudnika antimona na Z?

Flores, u istocnom delu Indonezije.  Najstarije i najredje drvo na svetu, poreklom iz Juzne Amerike, donosi plodove tek posle 75 godina, na G?

Ginko Biloba ?

Ali ono nije najredje  :| reci ako nisi na to mislila ...

jesam, na to sam mislila. i danas sam videla, stupida, da i u beogradu postoji jedno, zakonom zasticeno, drvo ginka. to se desava kad pionirski park vidjam samo kad sam pijana.  :bang:

daj pitanje!

• Author

jesam, na to sam mislila. i danas sam videla, stupida, da i u beogradu postoji jedno, zakonom zasticeno, drvo ginka. to se desava kad pionirski park vidjam samo kad sam pijana.? :bang:

daj pitanje!

Ima i par stabala ispred etf-a, a znam za nekoliko i u Kikindi (jedno smo svi cerupali za herbarijume).

kiklop Zar nije Ginko poreklom iz Kine, koliko me secanje na srednjoskolsku biologiju sluzi?

Ima i par stabala ispred etf-a

...misli? ispred arhitektonskog  zvizhd

drvo definitivno nije najređe, postoje i dva u Pančevu, rastu između dve stambene zgrade i neko nema pojma ?ta je to  clap.gif' alt=':clap:'>

Ginko Biloba ?

Ali ono nije najredje? :|

Definitivno nije najredje, u somboru ima nekoliko primeraka po ulicama, a moj dobar drug ih rasadjuje, pa ako nekom treba...  :weed:

• Author

Ima i par stabala ispred etf-a

...misli? ispred arhitektonskog? zvizhd

ne bas mislim ispred etf-a - osim ako ih nisi videla da lebde ispred drugog sprata doticne zgrade  :happyyy:      :ang:

@Acketa - na srpskom ili na nekom drugom jeziku, i bas isto kao deo tela ili malo izmenjeno  ::crazy: ?

dobro, nije najredje, ja tako procitah, ali ako laze zabavnik lazem i ja!  :bang:  ispada da ima ginko suma u srbiji... mozda se, zapravo, sva ginko drveta nalaze u srbiji.  zvizhd

da li si mislio na grupu ostrva koja se zovu kuk ( the cook islands) u tihom okeanu? a mozda i nisi? to bi opet bilo kukova ostrva...

Odustani od potpunog poverenja u Zabavnik. Bilo nekad...Pa Zabavnik objavljuje veseli tekst o kornjaci Henrijeti, u trenutku kad je ona bar mesec dana pokojna.  nono Popustila disciplina.

mislim da je ovo informacija iz zabavnika od pre petnaestak godina.. ja se secam da sam se osecao strasno ponosno i iznenadjeno kad sam prvi put dosao u botanicku bastu u beogradu i video natpis i prepoznao list ginka..  a ko zna, mozda i jeste najredje drvo na g :)

U mom rodnom selu Dalju u parku ima cak dva stabla ginka jedno musko i jedno zensko stabla.

ima ga i u mom osnovnoskolskom herbariju.

U Novom Sadu je posadjen drvored Ginka u Tolstojevoj ulici...

E sad, odgovarajte na moje pitanje, daklem ostrvo imena dela tela! :-D  Evo vam pomoc, nalazi se u Kornatskoj grupi ostrva...