Jump to content

Featured Replies

• Author

U Novom Sadu je posadjen drvored Ginka u Tolstojevoj ulici...

E sad, odgovarajte na moje pitanje, daklem ostrvo imena dela tela! :-D Evo vam pomoc, nalazi se u Kornatskoj grupi ostrva...

:mrgreen:

e vala si me natira da potrazim. Glida sam u atlas, nema, glida na mape razne, nema, al ne odusta i pronadjo - Babina Guzica  lol::  velicine 11176 m2 :)

a sto se tice ginka, predlazem da otvorimo posebnu temu - "Izgubljeni ginkoi" gde ce svako da pise gde je sve video ovo drvo  zvizhd

Moje pitanje: Jedan bivsi glavni grad na A

Abidzan, obala slonovache  kiklop

grad u Srbiji, jedinsten po jednoj crkvi u kojoj se nalazi takozvana 'crna' bogorodica?

isto na slovo A

• Author

Abidzan, obala slonovache? kiklop

grad u Srbiji, jedinsten po jednoj crkvi u kojoj se nalazi takozvana 'crna' bogorodica?

isto na slovo A

Vidis, nisam znao da je i Abidzan bivsi  shtrumpf

crna bogorodica je u Apatinu  :-)

A vi meni recite jos jedan bivsi glavni grad na A  8-)

Antigva, Gvatemala  :-)

Nadam se da je to taj na koji si mislio i da necemo dobiti jos jednu bivsu prestonicu na A kao pitanje od tebe lol::

Keltsko pleme na S ? :-P

• Author

Antigva, Gvatemala? :-)

Nadam se da je to taj na koji si mislio i da necemo dobiti jos jednu bivsu prestonicu na A kao pitanje od tebe lol::

Keltsko pleme na S ? :-P

E nisam znao da postoji toliko bivsih glavnih gradova na A !.. shtrumpf 

A ovo moje je bas onako super pitanje - evo da vise ne budem naporan - mislio sam na Aden - glavni grad bivseg Juznog Jemena. Sada je to jedinstvena drzava Jemen, a glavni grad je prestonica bivseg severnog dela - Sana. Eto malo edukacije, na to smo zaboravili jos pre dosta strana...  smartass

a ovo pleme cu ostaviti nekom drugom

to sam citala milion puta, takodje u zabavniku  :bang: pa ne znam da li je tacno. u svakom slucaju, nisam zapamtila ime i nikada necu (cak nisam sigurna ni da oni tamo mogu da izgovore, mora da mu tepaju nekako, recimo gogo  :-D). elem, da pastujem ovo sto izguglovah:

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Meaning: "The church of Mary in the hollow of the white hazel

near the fierce whirlpool and the church of Tysilio by the red cave"

You can get a stamp put in your passport

i fini link sa slicicama:

http://www.ukstudentlife.com/Travel/Tours/Wales/All.htm

kako se zove vestina chitanja sudbine iz ovcije jetre, narocito popularan u starom vavilonu? na slovo H.

• Author

da nije mozda Bandarseribagavan valjda se tako izgovara glavni grad Sultanata Brunej

Jok, misli na Bankok , cije je u stvari puno ime, najduze na svetu :) Ako se Franci javi mozda nam napise.

Posto se plazis, mislis na Skordisce, koji su ziveli ovde negde?

Ako je tacno, onda grad sa najduzim imenom na svetu?

A za Skordiske, vele na Wikiju da je verovatnije da su Tracani ili neki mix Ilira, Tracana i Kelta, mada ih opet na drugim mestima turaju pod Kelte, sto je i meni negde u glavi... A ima jos i neki Senoni, Sekvani itd...

Britanski protektorat u Polineziji na P

orginalni naziv Bangkoka je Krung Thep Maha Nakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayutthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udom Ratchaniwet Mahasathan Amon Phiman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanu Kamprasit

sto se tice protektorata Britanije u Polinezije u pitanju je Pitkeren koji ima oko 150 stanovnika a jedina delantnost na ostrvu je izdavanje postanskih maraka

• Author

orginalni naziv Bangkoka je Krung Thep Maha Nakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayutthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udom Ratchaniwet Mahasathan Amon Phiman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanu Kamprasit

sto se tice protektorata Britanije u Polinezije u pitanju je Pitkeren koji ima oko 150 stanovnika a jedina delantnost na ostrvu je izdavanje postanskih maraka

lepo, aj sad postavi pitanje?

Heheh, pitanje je ba? jako!

Al iskopah ga  ::crazy:  Ol?tin ...

Moje pitanje je materijal koji nosi ime nastalo kao kombinacija imena dve svetske metropole ?

• Author

Negde stoji Potosi u Boliviji, a negde Wenzhuan u Kini (u Ginisovoj knjizi). Chivitli jesi na ovaj mislio - Venzuan?

novo pitanje: zaliv "u" Australiji na K

To je zaliv Karpertanija izmedju Arhemove zemlje i poluostrva Jork na severu Australije, juzno od mora Arafura  :blob:

A kad smo vec kod Australije evo i pitanja

Kako se zove najvece nalaziste zemnog gasa u Australiji? mala pomoc, pocinjee na G

• Author

To je zaliv Karpertanija izmedju Arhemove zemlje i poluostrva Jork na severu Australije, juzno od mora Arafura? :blob:

A kad smo vec kod Australije evo i pitanja

Kako se zove najvece nalaziste zemnog gasa u Australiji? mala pomoc, pocinjee na G

mala ispravka - Karpentarija :)

a gas vade u Gidgealpa-i (kako li se ovo cita  :? )

Q: poluostrvo u severnoj Evropi na K

• Author

Ili je Kola ili Kanin? :blob:

:spot: jeste, ja mislio na Kolu, a pretpostavljam da i taj Kanin postoji (valjda ga nisi izmislio  :hihi: )

Ajde postavi novo.