Jump to content

Featured Replies

Kinjarvandanski?

ili Kinjarwandski? hm

secam se da smo se zezali sa ovim africkim jezicima kad smo igrali zanimljivu geografiju prosle godine na nekim predavanjima :)

a ovo sam izvadio iz te iste sveske ahah :) zadnja klupa crew. ahah

nego, aj ja opet.

hm.... da smislim....

Hajakstan, po Haiku, pra pra pra unuku Noe, pretka svih Jermena.

Jezik na L, govore ga Jevreji Sefardi proterani iz Spanije. Najvise se govori u Izraelu, Turskoj, bivsoj Jugoslaviji, Grckoj i Maroku.

Dolina smrti? To je ono sto ja znam, mada moze biti i pustinja Atakama u Cileu. Nisi rekao slovo.

Naziv elitne persijske  jedinice  od 10.000 vojnika, u vreme Kserksa I, na B.

besmrtni (ne bi ni znao da nisam gledao History chanel)

kako se zvala najveca brojna skupina tatarske vojske i koliko je brojala ljudi?

ime je na "T" a brojka na "1" :)

Tumen? Ili Tamen?? :?

Nadjoh da se tako zvala jedinica od 10.000 vojnika, ali nisam sigurna.

Uh, izvinjavam se zbog kasnjenja.? :bang:

Arapska rec na M koja znaci "voda" ili "izvor zivota". Smatra se da je jedna evropska prestonica dobila ime po njoj.

• 2 weeks later...

Eee Marija Marija, ti bas nemas nameru da postavis pitanje...

Dok se ti ne smislis, meni palo na pamet nesto zanimljivo, pa da postavim pitanje, a ti posle uleti  :grin:

Ajde ovako, autonomni region (pokrajina) na G u jednoj bivsoj ruskoj republici (vid' ima slicnu zastavu kao Vojvodina)... ime glavnog grada je na K!

:mrgreen:

U pitanju je Gagauzia, autonomna oblast u Moldaviji, gde preovladjuju Turci, kao vecinski narod. Bas sam pre neki dan listao "Eastern Europe" Lonely Planet, pa sam to video. Inace, da budem iskren, nisam zapamtio glavni grad regiona, pa sam ponovo "bacio" oko u istu knjigu i, ogdovor je - Komrat!

Uh, majku mu, zaboravio sam da ga postavim. Sta da pitam??? Ok, najsvetija stena na Cejlonu, pojam pocinje na slovo S? Zaista nije tesko da se odgovori "direktno iz glave"!

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

Koji je najvisi planinski vrh u Hrvatskoj.

(BTW to ni mnogi hrvati ne znaju ali svakako znaju koji je najvisi planinski vrh u Sloveniji) :)