Jump to content

Featured Replies

Najveći zaliv na svetu?

Neću da kažem prvo slovo jer je i ovako suviše lako.  :102:

• Author

hmmm .. da vidimo, ... da nije Bengalski?

Nisam siguran da postoje tacne mere velicine zaliva?! Zaliv mi deluje kao "otprilike oblast".

:?

Mislim da je Biskajski zaliv, mada neki Meksicko more nazivaju i meksickim zalivom koji je po svojoj povrsini veci od Biskajskog

nono ni jedno ni drugo, mada i ovaj zaliv neko naziva morem, ali u školskoj literaturi piše da je najveći zaliv  smartass
  • Author

A mene i dalje zanima kako mere povrsinu zaliva??? I kako tacno utvrdjuju granice nekog zaliva? Pogotovo onih koji su "otvoreniji" ka moru/okeanu.

u kojoj drzavi na svetu, stanovnici (i posetioci) imaju najmanje muke da se iz (po nadmorskoj visini rachunato) najnizeg dela zemlje popnu na najvishi vrh?

naziv pocinje slovom M

nije Malta bre  ::arabia:

ovaj, pitanje se odnosi na zemlju u kojoj je razlika najvisi vrh/najniza depresija najmanja.

ko zna, nek napise i koliko to iznosi u metrima, krajnje je interesantno

jesu jesu

najniza tacka na maldivima, ako se izuzmu plaze, je 0.8 metara

a najvisa 2.4 metra

tako da jednom Maldivljaninu (kako god se zovu =]) treba da se uspe 160 cm da osvoji najvisi vrh svoje zemlje hahah :)

To je lako, Suomi :)

Pitam vas pitam, vrsta ceskog piva na P (nije Plzensko)?

:mrgreen:

Praški Hrad. Izvinjavam se, ne znam kako se piše u originalu ::) Veoma poznato sirijsko pivo, na B?

Pio sam neko pivo koje ni tada nisam znao kako se zove, znam samo da je 3.5% velika 0.75l zelena flaša, mnogo smešna  :pivoooo: