Jump to content

Featured Replies

Da, pa Acketa ti bas sve pokvaris i to odmah, a jos nisi sve ni skontao :cry22: Potrudi se!!! - a jeste Lavlja luka, Singapur! Bravo za to!

Pod 1. je u USA veliki grad na velikim jezerima, a po 2. je jedan glavni grad u Evropi, ali ti oblaci u kojima je grad nisu tu zbog nadmorske visine, nego od neceg drugog?

A pa prevod je prilagodjen srpskom jeziku inace je otprilike to.

Smrdljivi luk je Chicago :)

Suvise jasno navodjenje...

Ko odgovori na ono trece nek postavlja novo pitanje.

:mrgreen:

clap Bravo jos jednom! A suvise jasno navodjenje, hm, je li to neka zamerka?

Pod 3. je grad koji nije mnogo velik, ali je glavni, negde sam nasla da ga jos zovu i Zadimljeni zaliv.

Pa sada mozda je i ovo suvise jasno navodjenje, ali pitanje je tu da bi se pogodilo.

• Author

Evo ja cu da probam da budem analitican - evropski glavni grad, koji nije mnogo velik, a pretpostavljam da je na moru cim ga zovu i "Zadimljeni zaliv".

Monako? - nesto mi ne deluje zadimljeno - mislim da nije.

Talin - sumnjam na njega?

Stokholm - nije bas mali

Oslo - ni on nije tako mali

Helsinki - pa ni on

Rejkjavik - mogao bi biti?, najmanji je, ali opet, ne znam da je zadimljen?

Dablin - mozda i on?

Lisabon - ne bih rekao da je bas mali, ali moze biti oblacan, a i u zalivu je pa ima sanse da je mozda bas on?

Ne moras jos odati odgovor Tamara, al daj da vidimo hoce li neko jos reci nesto korisno?

Hej, jeste. Dejane super!clap.gif' alt=':clap:'> Odlicna je i analiza gore. Rejkjavik!!! Ima nesto preko 100.000 stanovnika, a Island kao sto znate je zemlja vulkana, gejzira i ostalih pratecih vulkanskih pojava.

Danci su u proslosti Island nazvali zemljom leda, da bi odbili druge moreplovece, a Grenland koji je zaista zemlja leda, su nazvali kao da je zelen i lep. I eto. Island je velik kao Srbija i Crna Gora zajedno, a ima stanovnika nesto vishe od Novog Sada sa okolinom, pa ako se uzmu neki poslednji podaci od oko 309.000

Eto.    :oops:

Ajde sada novo pitanje! :)

evo ja cu  kiklop

grad u Srbiji (naziv na slovo D) cija sportska hala nosi ime jednog legendarnog rok muzichara?

reda radi, recite i o kome se radi  :mah:

Još jedno pitanje o imenima gradova:

Koji grad na lokalnom jeziku znači "Grad na ušću prljave reke" ili "Prljava reka, sliv", zavisi kako se prevodi?

Preteko si me zemljače  :-P

U pitanju je Dimitrovgrad, a ime pevača je Glenn-Hughes iz Deep Purple-a.  123

Ajde sad moje prethodno pitanje:

Koji grad na lokalnom jeziku znači "Grad na ušću prljave reke" ili "Prljava reka, sliv", zavisi kako se prevodi?

• Author

Znaci, tragamo za gradovima kji se nalaze na uscu prljavih reka na K....

Da nije Kalkuta?  ;D

Ko bi rekao. Kuala Lumpur je na nekoj maloj reci, ali nasla sam na internetu znacenje.

U Aziji ima puno planina, pa ipak na jednoj planini zivi narod koji  je dugovecan i ti ljudi su aktivni do duboko u starost. Uglavnom se hrane kozjim mlekom, sirom i kajsijama, koje suse pa ih tako jedu celu godine. Naucnici smatraju da su upravo kozji proizvodi, kajsije, planinska klima i reljef ti koji daju dugovecnost ovom narodu. Ime naroda pocinje na H, a ime planine na K?

• Author

Da nije planina Karakorum?

...a narod recimo Hazarejci?  :102:

Jeste Karakorum  :) ali narod nije taj. Ovo je jedan narod koji zivi u Pakistanskom delu Karakoruma, H_ _ _ _