Jump to content

Featured Replies

Jedan africki predsednik i dalje vlada, vlada, vlada... Ako iskljucimo svetske moharhije i Fidela Kastra, on je trenutno rekorder po predsednickom stazu. O kojoj personi se radi? I, koja je drzava u pitanju?

Nije nijedan od pomenute dvojice. Da vam pomognem, u pitanju je africka drzava koja generalno nije cesto pominjana a i sam njen predsednik nije neka popularna licnost sirokim narodnim masama, po svetu ;)

Nije li Togo?

zimus su tu bili neka trojica preko HCa, i jedan je poreklom iz Togoa pa mi spomenu da su imali nekog predsednika koji je vladao preko 35 godina ili tako nesto. Mada je valjda umro nesto skoro. Jel to taj?

Mada ne verujem da je tacan odgovor jer si rekao da je taj trenutno rekorder :)

Pa, ako dam prvo slovo imena drzave, onda se sve posle toga svodi na nekoliko pokusaja. Koliko sam primetio, ovu drzavu niko nikada nije spominjao kao destinaciju koju bi posetio u Africi. Nije poznata po safariju, a ni po cemu drugom, specificnom.

Ove drzave takodje nema ni na spisku africkih zemalja, koje su obradjene u sekciji "vize".

Ok, onda je pitanje koji je to najmanji grad na svetu koji ima sistem podzemne zeleznice?

:mrgreen:

Pa dobro, neces valjda to znati iz glave    ::crazy:

Kako god hoces... ako zelis da das odgovor daj, ako hoces da pustis ljude da jos malo misle, pusti ih...

Da li je u pitanju Ren?

Na netu sam nasla podatak o nekom selu u Austriji, ali ti si pitao za grad...

Nije Ren. On je bio najmanji do nedavno, pa se onda izgradio metro i u ovom gradicu.

To selo o kom pricas ima nesto sto i nije pravi metro, a kad sam citao o metro sistemima, pisalo je i o njemu. Skroz je interesantno.

E sad nadjoh San Huan na Filipinima.

Moze li to da prodje? To je grad koji se nalazi u okviru Manile, ne pitaj me kako, ne znam bas toliko dobro engleski :)

E sad nadjoh San Huan na Filipinima.

Moze li to da prodje? To je grad koji se nalazi u okviru Manile, ne pitaj me kako, ne znam bas toliko dobro engleski :)

Nije...

Nije Ren. On je bio najmanji do nedavno, pa se onda izgradio metro i u ovom gradicu.

Koliko ja vidim, taj "gradić" sam ima oko 130.000 stanovnika, a sa okolnim naseljima 315.000. To je grad, a ne gradić!