Jump to content

Featured Replies

Mogao bi da bude aerodrom Adler u Sochiju. Ima Adler u Alabami i Severnoj Dakoti !

Al X mogao bi ali nije.

Taj Adler je na severu i jugu USA.

Moje pitanje se odnosi na grad na istocnoj obali.

Tesko da ce neko dati pravi odgovor pa zato da se prekine dilema.

Grad je Voronezh, a aerodrom se zove Baltimor. :)

Geoplan, izvini sto moram da ti kazem ali ti si kao oni halo kvizovi na TVju! Na tvoje pitanje ima vise odgovora a ti izaberes ono koje se tebi najvise svidja i koje niko ne kaze. Al X je dao jedan tacan odgovor i mislim da ima pravo da postavi novo pitanje!

Otkud Voronezh? Zar nije Certovitskoje u Voronezhu ?

Hvala kika_vts na predlogu! Ponovo postavljem pitanje, koje je najudaljenije stalno naseljeno mesto na svetu (na ostrvu je) ?

Koliko se ja sećam, najizolovanije naseljeno ostrvo je Uskršnje ostrvo. Naselje se zove Hanga Roa, ali ne znam da li si na to mislio.

Gledao sam nedavno i neku emisiju o britanskoj stanici negde na ostrvcetu prema Južnom Polu, gde verovali ili ne mogu da se kupe suveniri! Ne znam kako se zove to ostrvo, ni da li naselje ima ime...

:mrgreen:

Pa i ti sto ga postavi ... znas da je daljina relativna stvar! Odakle najudaljenije?

Misliio je koje naseljeno mesto je najudaljenije od najblizeg naseljenog mesta. Ja znam odgovor, ali sam ga nasao uz pomoc chika gugla, tako da ne bih da kvarim zabavu. Acketa, nije Uskrsnje ostrvo.

Najudaljenije mesto od bilo kog drugog mesta, da budem precizniji.

Dragance je u pravu. Mesto se zove Edinburgh Of The Seven Seas na ostrvu Tristan Da Cunha koje pripada St.Heleni, koja pripada UK...Nekoliko hiljada km je udaljena od najblizeg mesta u Juznoj Africi.

E, i ja ga nadje... a bas sam malopre gledao na viasat exploreru :) Ajde, neka onda pitanje bude, kako se zove narod koji naseljava Mawsinram?

E, i ja ga nadje... a bas sam malopre gledao na viasat exploreru :) Ajde, neka onda pitanje bude, kako se zove narod koji naseljava Mawsinram?

• 4 weeks later...

Sta se stali, dajte pitanja.

Cekamo...

Ko postavlja pitanje? :?

• 3 weeks later...
  • Author

Dragance po drugi put sabotira zanimljivu geografiju; kao stariji moderator moracu da ga  :maddd: .

Da zavrtimo igru, evo pitanja - navedite 3 mesta u Srbiji koja imaju u svom nazivu ime i prezime neke osobe.

Svetozar Miletić, Jaša Tomić i Aleksa Šantić...

Pitanje.

Jedno naselje u Vojvodini nosi ime planine u Makedoniji. Koje je to mesto?

Paaa, nije ovo na šta sam mislio... gde je planina Kratovo u Makedoniji?

Umm... evo pomoć.

Ime mesta u Srbiji nije doslovce isto kao ime planine u Makedoniji (ali se zna da po njoj nosi ime) , ali u Srbiji postoji reka koja se skroz zove isto kao ta planina.

hmm ima reka Veternica, postoji i Veternik,...cek da proverim za Makedoniju......ima vrh Veternica! :banana:

clap.gif' alt=':clap:'>

Veternik je dobio ime po veterničkoj bici iz Prvog Svetskog rata sa Solunskog fronta, koja se odigrala u blizini Veternice u Makedoniji.

Postavljaj pitanje o Tiberije!

Eto, svasta se nesto nauci!

Ajde ovo je relativno lako. Bar za lokalce.

Koje mesto je izmedju ostalih imena imalo naziv i Nova Barselona?

Da li se pitanje odnosi na mesto u Srbiji ili negde u dalekom svetu?