Jump to content

Featured Replies

Gde se nalazi staza za sankanje koja se smatra najdužom na svetu sa dužinom od 14 kilometara?

Da li je u pitanju gruzijska Tamar?

Cini mi se da jermenska princeza Tamar, mada to i nije bitno jer ne verujem da je bilo mnogo princeza sa tim imenom
  • 3 weeks later...

treba da je jezero Van, zato se po legendi i ona jermenska crkva tamo zove Akhtamar (Ah, Tamara, davim se bre, koj djavo ovo sad, blabla..) :D ima nekakva legenda o tome

malo teže pitanje od mene ovaj put, al pomagaću vremenom

Tiče se najveće potrage za skrivenim blagom u Srbiji ikad, u kojoj su učestvovali vojska, milicija, Srpska Pravoslavna Crkva, Željko Ražnatović Arkan, i neki mafijaš sa Sicilije sa svojim timom (svi zajedno).

Praćena je stara mapa koja ima tekstualni deo na kome piše: " nadji kamenu tablu na kojoj su ispisana sedam slova i tri krsta" a ispod te kamene ploče se nalazi podzemna magaza od 12 prostorija puna zlatnih dukata, zlatnog nakita, četiri krune sa dijamantima i puni kazani raznog blaga, ujedno se tu nalazi i podzemna crkva optočena zlatom. U to vreme "Večernje Novosti" su pisale da je došlo vreme da se skine vekovno blato i zemlja sa skrivenog blaga dinastije Nemanjić i da bi to moglo da popuni devizne rezerve zemlje i izvuče Srbiju iz teškog stanja u kome se tada nalazila.

Gde se to tragalo?

jeste, mnikola

kopanje ispod Miljkovachke kule pored Miljkovca, u tzv. Jovinoj jami (jer je bila na placu nekog Jove Brankovica, kome su je tad i oduzeli). Dal su nesto nasli ili ne, ne znam, ali je ideja o deviznim rezervama sama po sebi suluda meni :D

postavljaj dalje

treba da je jezero Van, zato se po legendi i ona jermenska crkva tamo zove Akhtamar (Ah, Tamara, davim se bre, koj djavo ovo sad, blabla..) :D ima nekakva legenda o tome

Samo da te ispravim da Akhtamar ne znaci "Ah, Tamara" vec Bela Tamara a misli se na belu boju njene kože.  smartass

Rzoran je dao tačan odgovor, tunel u kome je sniman film je u brdu iznad manastira Mileševa kod Prijepolja, a u tunelu kod Višegrada su stvarno bili zarobljeni vojnici i po toj priči je film i sniman.