Jump to content

Featured Replies

Kako Wikipedija kaze odgovor je Lesoto....

A sad se sjecam kad mi je jedan prijatelj iz JAR rekao da tamo cesto ide na planinarenje i bukvalno je cijela zemlja na jednoj planini...

Nema veze sad ali nije fora da se vikipedise.

OK... ali mogao sam da se pravim lud pa da ne kazem... Jednostavno pitanje je bilo toliko intrigantno da sam morao pogledati...

Znam 100% da je jedna od skandinavsko-nordijskih (sa položenim krstom), ali da li je u pitanju zastava Švedske, Danske ili Norveške, nisam siguran. A u brata Gugla neću da gledam - pa ko zna neka poentira  ;)

Ako je globe trekker u pravu, onda je to Danska, jer Svedska i Norveska sigurno nisu.

Da nije Velika Britanija? Kad sam bio mali citao sam romane Blek Steve, Okultisa i Rodnija kako su se borili sa crvenim mudirima i svda se provlacila britanska zastava  :LOLLL::?

Evo jedno lako:

Drzava cija se teritorija prostire na sve cetri hemisfere je ...?

Evo jedno lako:

Nema četiri hemisfere, samo dve :D

hemisfera - pola lopte

Da nisu ostrva Kiribati? Kada sam prvi put odlazio tamo ocekivao sam ljude polinezansko/indonezanskog izgleda ali sam se veoma iznenadio kada sam video da ima jako puno indusa. Ostrva su pravi raj na zemlji, nesto kao Havaji ali mnogo manje komercijalizovano.

Evo jedno lako:

Nema četiri hemisfere, samo dve :D

hemisfera - pola lopte

Jeste, u pravu si, ali se ovde verovatno misli posebno na severnu i juznu hemisferu kao celinu i na istocnu i zapadnu hemisferu kao drugu celinu.

To znaci da ja postavljam pitanje.  :happyyy:

Pa ovako: Koja drzava u svom imenu ima rec “Lutalica” (naravno na svom jeziku)? Moze i pomoc  :comp:

extra pitanje...

medjutim jedino sto sam uspio iskucati je da se lutalica na hindiju kaze patika patika  ;D