Jump to content

Featured Replies

nikaragva...

bio i mogu vam reci da je fantasticno

ovo je tacan odgovor, u jezeru Nikaragva, na ostrvu Ometepe nalaze se dva fascinantna vulkana, Concepcion i Maderas.

clap.gif' alt=':clap:'>

S tim da bi vjerovatno bilo zanimljivo obici Elitsu i Kalmikiju u Rusiji 8-)

Pedjalon tvoj red...

U Amsterdamu, a zanivljivo je da je prvi Kalmički budistički hram bio u Beogradu.

Ne samo kalmicki,vec i prvi budisticki hram u Evropi ikada!

Takodje se slazem da bi bilo vrlo zanimljivo posetiti Kalmikiju. U pitanju je narod mongolskog porekla koji jedini od svojih sunarodnika zivi u Evropi, a pod duhovnim je patronatom Dalaj Lame.

Malteski ;)

NJihov je samo krst,ne i svastika :)

Inace,secam se neke rasprave sa nekog drugog foruma u vezi zabrane koriscenja svastike i slicnih obelezja na forumu,pa se javio neki protiv-argument kako su jos stari Kinezi (pa cak valjda i Indijci;i jos neki stariji narodi) imali svojevremeno svastike kao svoja zvanicna obelezja...pa u kontekstu toga da pitam da je nisu valjda Kinezi stavili na njihov orden casti?

jeste finska, Orden krsta slobode, bio je na predsednickoj zastavi do kraja sedamdesetih il tako nesto, pa su ga uklonili valjda zbog svastike. ako neko zna vishe nek me ispravi

evo jednog laganog pitanja, najstariji nacionalni park na području bivše Jugoslavije i kada je to postao ?

dragance,

najstariji nacionalni park na području bivše Jugoslavije i kada je to postao ?

isprika za malo nespretno postavljeno pitanje,da ,pitanje se odnosi na vrijeme kada su proglašavani NP,znači za SFRJ je proglašen prvi,

jer da je 1804 to bi bilo i prije Yellowstonea :D koji je 1872.bio ,sorry još jednom

Jel to na podrucju bivse SFRJ? Onda mislim da je prvi bio NP Triglav, tamo negde odmah posle Prvog svetskog rata.

Inace zanimljivo je da su celu tu oblast oko Triglava krenuli da stite ne zbog prirodne lepote, vec kako stranci (Nemci) ne bi mogli kupovati slovenacku zemlju  ;D

Na prostoru bivse SFRJ, koji je nacionalni park prvi stavljen na UNESCO-vu listu svetskog nasledja?

Na prostoru bivse SFRJ, koji je nacionalni park prvi stavljen na UNESCO-vu listu svetskog nasledja?

Koliko znam, imaju samo dva nacionalna parka u bivšoj SFRJ koja su na UNESCO-voj listi. Pretpostavljam da su Plitvička jezera. Ako ne, onda je onaj drugi.  :)