Jump to content

Featured Replies

rekoh tacna lokacija.... ;)

Ovo sada stvarno izlazi iz okvira teme. Sta je sledece, postujem sliku svog dvorista i pitam ljude gde se nalazi tacno (ulica i broj)?

rekoh tacna lokacija.... ;)

Ovo sada stvarno izlazi iz okvira teme. Sta je sledece, postujem sliku svog dvorista i pitam ljude gde se nalazi tacno (ulica i broj)?

to sto ne mozes da nadjes odgovor na google-u ili wikipediji ne vidim kao razlog za ovakav komentar...postoji citav sijaset ljudi sa ovog foruma koji je bio na vrelu Mlave...

u svakom slucaju tvoj red, ne vidim poentu igre ako se sedi i traze odgovori na google-u tako da ne ucestvujem vise... ;)

Ajde zeljo_bl, ne preteruj u reakcijama, pa svi smo mislili u kom naseljenom (i groblje je valjda naseljeno  ;D ) mestu a ne tacnu lokaciju sa sve GPS koordinatama. Da ne bude ljutnje i dalje, predlazem da ti opet postavis neko pitanje i da mi lepo nastavimo igru tamo gde smo stali  :);):D;D

Ajde zeljo_bl, ne preteruj u reakcijama, pa svi smo mislili u kom naseljenom (i groblje je valjda naseljeno  ;D ) mestu a ne tacnu lokaciju sa sve GPS koordinatama. Da ne bude ljutnje i dalje, predlazem da ti opet postavis neko pitanje i da mi lepo nastavimo igru tamo gde smo stali  :);):D;D

...nije preterivanje u reakcijama samo sam kontao da je poenta igre da se postavljanju pitanja koja bas i nije jednostavno izvuci na google-u a koje opet dosta ljudi zna(ili bi trebalo da zna)  ;)...

ne pada mi nista posebno na pamet... :?

...u kojem se gradu nalazi jedina crkva sa pozlacenim krovom na Balkanu?

Cekaj, ako niko ne zna odgovor, koji je drugi nacin da sazna osim da potrazi na internetu?

Ono pitanje koje je postavio Dragance - odmah se videlo da niko ne zna i da nema sanse da sazna bez interneta. Kad dobijes 4-5 odgovora i prodje 4-5 dana a da niko ne zna, onda ako se ne koristi internet ljudi izgube naviku da ucestvuju u igri i tema postane neposecena.

Cekaj, ako niko ne zna odgovor, koji je drugi nacin da sazna osim da potrazi na internetu?

Ono pitanje koje je postavio Dragance - odmah se videlo da niko ne zna i da nema sanse da sazna bez interneta. Kad dobijes 4-5 odgovora i prodje 4-5 dana a da niko ne zna, onda ako se ne koristi internet ljudi izgube naviku da ucestvuju u igri i tema postane neposecena.

Da, samo sto si ti na Dragancetovo pitanje dao odgovor, a nije proslo ni pola dana !!

Poenta i jeste da pogadja onaj ko zna, a ne da se igra "google" koji sve zna !

U Sofiji? Hram sv. Aleksandra Nevskog?

ev pogledah na netu za tvoj odgovor i  ispade da i taj ima zlatni krov...drugi se nalazi u Banja Luci... sr.wikipedia.org/wiki/Храм_Христа_Спаситеља_у_Бањој_Луци inace kod nas promovisan kao jedini takav na balkanu tokom rasprava da li su pare za krov mogle da odu u nesto pametnije...

moja greska... :-[

...tvoj red...

• Author

Koji grad u Srbiji je poznat po najbrojnijoj zajednici sova koje zive u njemu?

Da, samo sto si ti na Dragancetovo pitanje dao odgovor, a nije proslo ni pola dana !!

Jesam, zato sto sam procenio da nema nikakve sanse da neko da odgovor na takvo pitanje iz licnog iskustva.

Uostalom sam je Dragance rekao da ni on sam koji zivi blizu te crkve nije znao da je toliko globalno znacajna, a kamoli mi ostali koji u Brazilu ne zivimo.

Jeste, nisam ni ocekivao da ce neko da lagano pogodi, ali, imali su ljudi neka saznanja za, recimo, crkvu u Obali Slonovace, pa moguce da bi neko znao i za Brazil. Mozda je trebalo jos malo sacekati. Meni svakako svejedno, nadam se da su svi saznali zanimljiv podatak, a, generalno, ovde postoji neki dogovor da se ne koristi google, u protivnom bi sve izgubilo smisao. Osim u slucajevim kad duze vreme nema odgovora i kad onaj koji postavi pitanje to i preporuci.

A sto se pitanja sa onim "milionerom iz Zagubicu" tice, znam dosta ljudi koji su uzivo videli taj spomenik, "popularan" je i poznat u Srbiji, pa mislim da pitanje koja mu je tacna lokacija nije toliko tesko i ne izlazi iz okvira igre.

U svakom slucaju, nema razloga za podizanje tenzije, samo postujte navedeno i nastavite da se igrate  :blob:

Dobro, onda da utvrdimo još jedno pravilo. Kao što ako onaj koji je pogodio prethodno pitanje ima rok od 3 dana da postavi novo (posle čega može bilo ko da postavi pitanje), neka se uvede pravilo da ukoliko niko ne odgovori tačno na postavljeno pitanje posle 3 dana onda može da se konsultuje Google. Da li se slažete?

Elem, da nije Kikinda?

Jesam, zato sto sam procenio da nema nikakve sanse da neko da odgovor na takvo pitanje iz licnog iskustva.

Uostalom sam je Dragance rekao da ni on sam koji zivi blizu te crkve nije znao da je toliko globalno znacajna, a kamoli mi ostali koji u Brazilu ne zivimo.

...pa valjda ima ljudi koji citaju Dicovery, Smithsonian, NG traveler i mnoge druge koji su puni ovakvih informacija...cak i photo magazini...recimo DNG je objavio fotku rudnika Mir pre nekoliko brojeva... smartass

jel mislis konkretno na grad ili je i okolina ukljucena....mozda kikinda...oni tamo imaju neko udruzenje koje ze bori za njihovu zastitu...

edit:

posto je RaxCherrych  odgovorio tokom pisanja mog posta racunajte njegov odgovor kao tacan ako je Kikinda uposte tacan odgovor...

Jeste Kikinda, da odgovorim u Slobino ime, posto ko zna kad ce se on pojaviti :) Cisto da ne zadrzavamo igru. Nedavno je emitovana i emisija "Sasvim prirodno" o kikindskim sovama. Mozete je pogledati ovde.

Zeljo_bl, malo si zakasnio :) Rax, posto si prvi tacno odgovorio, postavljaj pitanje!

PS: Uvazavam tvoj amandman :)

Hehe, da nije bilo Chabe i Elefterosa ne bih pogodio, pošto nisam imao pojma koji je grad, ali rekoh nešto u blizini Subotice i Zrenjanjina, a Kikinda zvuči nekako "sovski"  ;D

Koja regija/pokrajina/oblast ima najveću gustinu dvoraca na svetu?

I u Zrenjaninu ima puno sova ali ako kažete da je Kikinda onda nek bude  :P

@RaxCherrych: kako li se zove onaj sever Italije... hmmm... Toskana?