Jump to content

Featured Replies

Mozda Ceska i Praska regija  :?? Ma toliko lepih  :king: dvoraca ima po celom belom svetu, Nemacka, Francuska, Rusija, Ceska, Austrija, Madjarska, Srbija, Indija, cela Azija... Ko bi sve to stigao da obidje, pa trebalo bi mi jedno tri zivota + jos nekoliko godina  ;D.

e ja se predajem  :-[  :stupid: (jbg, nema ikonice "I am stupid" samo "with")

Нешто у Пољској... чујем да их обнављају недавно... Шлеска?

• Author

Zagorje?

zahvalio bi se mom drvenom advokatu Dragancetu ;D

Jos kratak podatak za sove, navodno su ih strucnjaci brojali i izbrojali oko 750 jedinki samo u centru grada.

Pozdrav iz grada sova, mamuta i bundeva :-P

Molem, i drugi put ;) Samo sam cekao kad ces da upotrebis izraz "drveni advokat" lol:: Nisam hteo da ja budem taj koji ce odgovoriti, iako sam, naravno, znao odgovor, a posto su ljudi relativno brzo tacno odgovorili, nije bilo smisla cekati te. Pogotovo sto sam gde si bio :pivoooo:

Zagorje?

Zagorje je tačan odgovor! I ja sam se baš iznenadio kad sam pronašao taj podatak, pa reko, ajd da postavim, niko se neće setiti.  :)

Slobo, imaš reč.

Da li bi mogao da nam kazes gde si pronasao taj podatak posto sam sad kada sam video odgovor malo precesljao internet i po vecini izvora tacan odgovor je Belgija (preko tri hiljade zamkova)?

Razumem zelju da se postave egzoticnija pitanja, ali smo do sada imali nekoliko slucajeva da ni sam postavljac pitanja nije imao u vidu fakticko stanje stvari sto onda izaziva konfuziju kod ljudi koji se igraju i dovodi do toga da se delimicno tacan ili delimicno netacan (kako kome drago) odgovor proglasava za ispravan.

Molim postavljace pitanja da budu vrlo precizni pri postavljanju pitanja i da dobro provere da li je pitanje dobro postavljeno i koji je tacan odgovor.

• Author

Za Zagorje mi je negde bilo u malom mozgu da sam ranije cuo taj podatak.

Hmmm, pitanje, aj da vidimo...

Naziv mesta na slovo S, koje je ime vise mesta u nekoliko evropskih drzava? Navesti i bar 3 drzave.

http://forum.net.hr/forums/p/289721/8494041.aspx#8494041

Podatak je sa linka gore.

I da, pitanje je bilo precizno: "Koja regija/pokrajina/oblast", tako da Belgija ne može biti tačan odgovor jer je u pitanju država.

Link uopste ne deluje objektivno, u pitanju je forum.

Kao sto napisah u Belgiji ima preko 3000 zamkova, na ovom linku se pominje da u tom delu Hrvatske ima oko 50, tako da je moja pretpostavka da sigurno nekoliko regija/pokrajina/oblasti u Belgiji imaju vise od 50 dvoraca.

http://www.eupedia.com/belgium/belgian_castles.shtml

@noskich

Možda si u pravu, međutim nije ovo jedino mesto gde sam pronašao za Zagorje. Nigde drugde nisam video da se pominje ijedna druga pokrajina kao podatak. I u jednom i u drugom tekstu se ne navodi tačan podatak već samo oko.

Pitanje je vrlo diskutabilno. Prvo, pocev od toga sta se smatra dvorcem? Da li rezidencijalni objekat kraljevske porodice, ili neke plemicke porodice, ili prosto, rusevina od pre nekoliko vekova? Recimo, koliko znam, u Francuskoj svako selo ima neki svoj zamak. Ako je po toj logici, onda ih neka, npr, Bretanja ima sigurno vise od 50. A i mislim da jedan post sa foruma svakako nije merodavan podatak. No, sta je tu je, pitanje je postavljeno, Sloba je dao odgovor koji je Rax trazio, tako da, idemo dalje. Ubuduce postavljajte konkretnija i preciznija pitanja!

By the way, i ovo Slobino poslednje mi deluje sumnjivo  :?