Jump to content

Featured Replies

Elfeteros je odgovorio polu tacno (jeste hotel u pitanju) ali me cudi zasto je razocaran da je u pitanju hotel-kompanija? A kada se pomene Hilton Hotels ili Intercontinental, nisu li to pojmovi za kompaniju?

Pcelica je dala malo precizniji podatak, Hoshi Ryokan, ryokan u prevodu znaci gostionica-svratiste (nije osnovan 718 vec 717 godine  ;)). Vec 46 generacija iste familije poseduje i upravlja hotelom  :shockkk:.

Pcelice, tvoj red.

Nisam razočaran tim saznanjem :D nego sam želeo da kažem da moram da vas sve razočaram - koristio sam google. Mislim da mi je neko pre rekao da to nije skroz ok, pa zbog toga ;)

A ja sam nedavno citao Ginisovu Knjigu Rekorda gde sam i nasao ovaj zanimljivi podatak. Iako se cesto kaze da je Evropa kolevka civilizacije (verovatno to samo mi, evropljani, mislimo tako) neretko se nalaze suprotni podaci kao sto je ovaj. Na kraju krajeva, neki od naj vecih izuma, dobrih ili losih, bez kojih se zivot ne moze zamisliti ne dolaze iz evrope, barut, kompas, roto stampa, papir (iako mnogi misle da potice iz Egipta), novac i mnogi drugi dolaze iz Kine.

Ja bih postavila malo lakse pitanje, a u cilju upoznavanja sa tim prelepim mestom:

Gde se nalazi park posvecen tarot kartama?

mislim da je negde u italiji ali da nije rim.. ali ne secam se gde.. neki ne bas poznat grad.

trebalo bi biti ovo...

http://www.nikidesaintphalle.com/

mjesto se zove Gar­avic­chio(ne znam jesmo li dali neko nase ime tom mjestu :) )...mjesto je sjeverno od Rima prateci obalu prema Livornu...

upad je 10eur...sto je malo puno za ne tako spektakularan park...nemojte da vas slika prevari...ne kazem da nije lijepo mjesto al ne vredi te pare...douse ima tamo nekih fora za popuste...uz to se ima posteno voziti iz Civitaveccia-e koja bi trebala biti negde na pola puta do Rima...

tacno zeljo_bl.

Nalazi se blizu gradica Capalbio, ali se mora ici kolima jer od Capalbia nema organizovanog prevoza, a taksisti uzimaju oko 25e za tih 10-tak km do Garavacchia.

Meni se mesto dopalo jer me stil  podseca na Gaudija ( naravno nije to taj stepen genijalnosti), ali je neobicno i prilicno originalno, pri tome je to radila zena. Za preporuku!

Zeljo_bl, na tebe je red.

vrata pakla, turkmenistan :) ovo znam zahvaljujuci cirkularnim mejlovima sa ppt prezentacijama raznih cudesa :)

ok. ajde ovako.

jedan glavni grad ima minimum po jednog svog imenjaka na svakom kontinentu, ako mu se ime uzme u obzir onako kako je u originalu.

koji je to grad?

hm, pa nisam mislila na beorgrad, i iako ima neke imenjake, ne znam da li ih ima na svakom kontinentu, tako sa imenom u originalu. jel mozes da budes precizniji, ili je ovo bilo na srecu :)

To "beli" mi je bila asocijacija na mnoge gradove koji imaju tu "boju" u nazivu. Moglo je biti i city ali to, šta znam?