Jump to content

Featured Replies

Posted

Interesu je me gde se u Nisu (i drugi gradovi dolaze u obzir ) mogu naci kvalitetni lovacki nozevi? NAPOMENA Rambo fazoni sa onim testericama me Ic' ne zanimaju kao i druge gluposti koje se danas mogu naci. Jednostavno prost lovacki noz. :kamp:

Ne znam bas sta podrazumevas pod lovackim nozem ali na buvljaku mozes naci svakakve vrste nozeva! Ja sam super komplet noz, viljusta, kasika (sve u jednom, na rasklapanje ... bas prakticno) kupio za 200 din.

• 2 weeks later...

Hm... kad kazes lovacki noz a da nije rambo mogu da ti posavetujem isto sto i kika. Ali, ako bi rekao da zelis da puknes kintu, recimo 2000 ili tako nesto onda mozes da odes do Army shop koji je iznad Palilulske rapme. Krenes od rampe uz brdo do zutih zgrada i onda sa leve strane u onoj maloj ulici imas prodavnicu. Cene su sarene od par stotina do par hiljada. Sto se kaze kolko pare tolko i muzika.

ps.razmisli koja je namena tog noza, odnosno da li ti zaista treba lovacki zbog lova ili ribolova ili tako neceg i da ti treba kvalitet koji ce opravdati tih par hiljada ili ti treba nesto sto je malo jace od kuhinjskog noza tj par stotina dinara za uloziti.

pozdrav

Osećam se pozvanim da podelim svoju tužnu priču o nožu :)

Davne 2003. godine sam kretao na dugo samačko putovanje, pa pomislih kako bi mi dobro došao dobar rezervni nož, jer jedan sam već imao. Tada je u Dunavskoj ulici u Novom Sadu postojala prodavnica noževa "Hošek", koja je kao važila za dobru. I ja lepo, onako žutokljun, odem i kupim preklopni nož za 30 evra  :bag: Kao, brendirana roba, u fancy kutijici, ne znam kakav čelik, bla bla, natruniše oni meni tamo sve i svašta da sam na kraju još smatrao da sam i jeftino prošao.  :bag:

Odmah po odlasku kući sam primetio da se nož ne otvara glatko, tj da zapinje. Pažljivom analizom sam utvrdio da na sečivu postoji fabrička greška u vidu male izbočine. Onda sam vratio nož i dobio novi.

Za dva meseca putovanja moj brendirani nož za 30 evra se rasklimao, onda mu je ispao šrafčić, onda se istupio toliko da više nije mogao da seče hleb. Posle izvesnog vremena se konačno sasvim raspao.  :cry22:

Valjalo bi pomenuti i da nož sa buvljaka imam još od srednje škole i svuda ga nosim sa sobom, i nit' se istupio, nit' rasklimao, nit' polomio... a bio je svugde gde sam i ja bio.  teg Takvi se i danas prodaju na novosadskoj Najlon-pijaci, mislim da koštaju između 200 i 400 dinara :)

Eto, to je moja žalosna priča o noževima... pažljivo s tom brendiranom robom za par hiljada dinara.  :death:

• 2 weeks later...

Ja imam bajonet sa AK 47, ojha  ;D I odlicno sluzhi  :blob:

Nozheve je najbolje trazhiti na pijacama

Kupio ja skoro noz ili nozic, ne znam kako da ga nazovem, u Maxi-ju (u delu sa priborom za domacinstvo) marke Fackelmann za oko 250din. Secivo je 9cm, preklopni, ima i futrolu, lepo lezi u ruci, lepo i izgleda.. znaci moze da se nosi bilo gde a namenjen je ljudima koji vole da kampuju :-) za raznjice i tako to je odlican.

Poz  :mah:

Marko86 ... ako je u rusiji ... onda jeste AK 47! Znas sta je AK 47? PS: Ovo nije za ovu temu ... al ... eto cisto da pitam! :-)

U svakom slucaju jako korisna stvar na kampovanjima i uopste na putovanjima..

Mada cujem da pri kontrolama moze da bude oduzet ako mu secivo prelazi odredjenu duzinu...

On 6/3/2008 at 6:58 PM, kika_vts said:

Marko86 ... ako je u rusiji ... onda jeste AK 47! Znas sta je AK 47? PS: Ovo nije za ovu temu ... al ... eto cisto da pitam! :-)

Nisam ekspert u tim stvarima, kalashnjikov valjda.. :)

Meni ga je dao ortak, pretpostavljam da ga je on kupio negde na nekoj pijaci ovde kod nas, a kako je tu dospeo.. who knows :)

Автомат  :shh:

Nego Kiko, zašto su u vojsci svi bajoneti zatupljeni da ne možeš ništa da presečeš?

AK 47 jeste Kalasnjikov ... nasa verzija je M-70! Djoro ... pa ... bajonet ne sluzi da njime seces nesto nego da nekoga ubodes! :-)

Mada cujem da pri kontrolama moze da bude oduzet ako mu secivo prelazi odredjenu duzinu...

Uh, ja od toga stalno strepim... uvek zavlačim nož na dno ranca, u džep od pantalona, šta sve ne smišljam da mi ga ne bi oduzeli kakvi nadobudni carinici... a čujem da imaju pravo... Mađari su pre par godina pokušali da mi oduzmu dva noža pri ulasku u Srbiju, i to posle putovanja od dva meseca po Aziji. Jedva sam ih nekako ubedio da nema nikakvog smisla da mi sad uzmu ako sam sve to prešao sa njima (izvadio sam mapu sveta i prstom im povlačio kuda sam sve prošao).

Ahaha lol ja sam sekao

Eto sad znaš za šta služi bajonet, pa možeš da bodeš lebac i salamu umesto da sečeš :)

• 3 weeks later...

Nije lovački, al nož jeste, pa reko da napišem ovde...  :death:

Radnja "Tehnometal" u Novom Sadu, Temerinska ulica, prodaju svakakve metalne stvarčice kao što su žice, ekseri, kotlići i šta sve ne :) Pre neki dan sam video da imaju i noževe, preklopne, češke proizvodnje (il slovačke, ne sećam se tačno). Cena je između 180 i 300 dinara, ima raznih, deluju prilično kvalitetno u poređenju sa pijačnim noževima :)

Moj savet ti je,ako te put dovede do bg-a,prodavnica "SNIPER"(ispod hotela moskve i ispod beogradjanke preko puta skc-a!!),tu imash lom dobrih nozeva,od 500 pa do 25.000 din. pa koliko imash kesha!!!! :) Ja sam npr. tu uzeo pre godinu dana odlichan noz za 1900!!!

• 6 months later...

Nije lovacki noz ali je odlican preklopni noz za veoma malo para secivo je odlicnog kvaliteta a i bravica za zatvaranje je jedna od najboljih na svetu tako da se noz nece zatvoriti ma sta radio.Opinel mi je omiljeni noz.

Opinel imas u Snajperu i jos nekim prodavnicam lovacke opreme odaberes velicinu koja ti odgovara i materijal imas dve vrste celika od kojih ih prave karbonski i nerdjajuci ja vise volim karbonski.

A cene su mislim od 600din pa navise zavisi od velicine.

Poz

• 4 weeks later...

Takodje, mislim da je prodavnica Snajper, u Beogradu, na Zelenom vencu, odmah na izlasku iz terazijskog tunela, levo... Imaju u ponudi barem 30ak vrsta noževa...

Lična preporuka: Kamperima će više služiti džepni nožići, tzv. perorezi sa dva sečiva, otvaračem za konzerve... Nego veći nož sa jednim sečivom...

• 3 months later...

Da li si proverio lovačke prodavnice po gradu?

Magnum u Temerinskoj (ima jako dobru lovačku i planinarsku opremu), preko puta Magnuma postoji još jedna prodavnica, pa onda Formax na Beogradskom keju (imaš i u Cara Dušana, a ne drže uvek istu robu), prodavnica "Rikošet" u ulici Jovana Đorđevića kod Izvršnog veća i kod bivše Lutrije Vojvodine...

Ako u tim prodavnicama nisi pronašao ništa, idi u Beograd, u prodavnice koje su već naveli ljudi u postovima (Sniper obavezno)...

:mrgreen:

^ Nisam jos bio ni u jednoj, pitam ovako da bih izbegao cimanje od-radnje-do-radnje. Ukoliko niko ne zna gde ima ovakvih nozeva (S & W, eventualno neki dr. ali da su na taj fazon), ionako mi jedino to preostaje...

• 2 weeks later...

U Magnum-u imaju ukupno 3 noza na preklop, nijedan mi ne odgovara a oko 3000-4000 din. su. Preko puta je "Jelenik", 3 puta sam bio u razl. vreme i uvek je bilo zatvorena... U Formax-u nisu culi za nozeve (sem one za filetiranje ribe), Rikoset kod Lutrije nisam nasao (ima neki Champion preko puta Dnevnika, a ni tamo nema nista). Na toj drugoj lokaciji jos nisam bio. Nasao sam neku radnju "Super tane", i oni imaju malo veci izbor, ali mi (sem par modela) mnogi nozevi lice na one kineske sa buvljaka i sl. I ne znam kakva je to marka "baladé", ima jedan onako ok noz (bar ok izgleda). Jedino to, posle cimanja po celom gradu...tuga

Sacekaj do oktobra onda imas sajam lova i ribolova u NS pa imas veci izbor na jednom mestu.

:)

e ljudi, kontam da se vi razumete u te nozeve i sl :)

meni treba lovacki noz, al vise za vodu, tipa ronilacki.

ima li neke kljucne razlike izmedju lovackih i ronilackih?

neka korozija, otpor na so i sl?

ili je jedino bitno da ima futrolicu u koju ce da se mete i zakaci za butinu pre ronjenja?

nasao sam neke po 20-30 eura na netu na sajtovima koji se ticu ronnjenja.

ima li neka tako radnja u NS-u?