Jump to content

Featured Replies

• 5 weeks later...

Користио сам hostelworld.com, како бих резервисао једно вече у Мунлајт пансион хостелу у Истанбулу. Плаћа се 10% + 1,5 € провизије хостелврлду. Све у свему задовољан сам.

• 2 years later...
  • 1 month later...

Kod za popust od 4% pri rezervisanju preko Venere.com:

9XQLJ6J

Kako to funkcionise, u koje polje ukucati kod?

Fore i fazoni, ne rezervisem prvi put preko njih, a nadam se da ces ti zaraditi poene.  ::crazy:

• 11 months later...

neki drugi sajtovi, kao na primer otel.com dhs nude nize cene, alpharooms moras da platis deo unapred ili celu cifru a na booking.com samo za neke hotele koji imaju non refundable status. Uglavnom je i rezervacija i otkazivanje besplatno. Mada meni se desila stupid situacija sa jednim pansionom u Lisabonu (Residencial Mar dos Açores) na booking.com. gde je sve bilo jasno: u slucaju otkazivanja do 2 dana je besplatno, posle toga zadrzava hotel cenu za jedno nocenje.  I tako ja rezervisem jednog dana, sutradan otkazem i vidim da su mi sa deibtne kartice skinuli za jedno nocenje. Skeniram izvod iz banke, posaljem na email hotela i oni mi kazu da je njihova politika kad su u pitanju apartmani da je obavezno placanje za jednu nocc. Pogledam svoju rezervaciju i otkazni email od booking.com i vidim da je bilo besplatno. ulogujem se ponovo na booking.com i probam da simuliram novu rezervaciju i dobijem sledece (kad sam prosli put rezervisala toga nije bilo)

Cancellation: FREE cancellation before 12 March 2012. If cancelled later or in case of no-show, the first night will be charged.

Prepayment: 100 percent of the first night will be charged on the day of booking and is non-refundable.

i sad, apartman koji sam rezervisala nije bio nonrefundable, nego free cancelation.

Posaljem bookingu mail i oni mi kazu da sam ja u pravu i da ce mi se na neki nacin refundirati novac. Ponovo sam kontaktirala hotel i nisam bas dobila ljubazan odgovor...Sad cekam sta ce biti.

Bolje je koristiti hostels.com jer ako se registrujete i kliknete na opciju primanja njihovih newslettera ne morate da platite proviziju za razliku od hostelworld-a kojem svakako morate platiti proviziju. Inace je lista hostela ista na oba sajta.

Na sajtu www.hostelbookers.com takodje nema nikakvih provizija, osim onih 10% od iznosa smestaja koji se placaju prilikom rezervacije.

Izvin'te što upadam u temu, ali obrisao sam par postova, počevši od onog koji je reklamirao novi servis za pretragu hotela ;) Skrenuo bih pažnju vlasnici domena da to nije dozvoljeno, pogotovo ako usput slaže za proviziju drugog sajta ;)

• 2 months later...

Upozoravam sve da hostelworld i hostels.com naplacuju 2e za debitne kartice (visa electron), ali i sve ostale debitne 123.

hostelbookers.com mi nije naplatio bas nista, sem sto menjaju evre u funte, onih 10% tako da nije strasno ni po bankarskom, da ne kazem pljackaskom kursu :x

I hostelworld menja u funte.

Nisam dosad primetio da skidaju 2 evra za debitne kartice, je l' to nesto od skoro?

hostelworld je oduvek naplacivao service charge 2USD/1.5EUR i to nema veze sa vrstom kartice kojom se placa

Probaj sa ovim http://www.airbnb.com/

ima tu ljudi koji izdaju samo sobe, ali ima ih i koji izdaju stanove. Proceprkaj, mozda nadjes nesto zanimljivo. Licno nisam probala, ali moze biti korisno.

Obrati paznju da airbnb.com naplacuje prilicno visoku proviziju (12 eur na rezervaciju u vrednosti od 100 eur)

ja sam preko airnb uspela da dodjem u kontakt sa vlasnicom stana i da obe izbegnemo proviziju, e sad da li ce se i ona drzati dogovora, videcu (apartman u Portugalu) :)

• 4 months later...
  • 4 weeks later...

Pitah već na drugom topicu al evo i ovde.

Kako se tačno plaćaju hosteli ukoliko se rezerviše preko hostelbookers.com?

Hvala unapred!

Btw na njihovom sajtu nisam uspela da nađem to nigde, zato pitam ovde.

10% od ukupnog iznosa karticom, online, prilikom rezervacije, ostatak u hostelu, kesom ili karticom, zavisi vec od politike samog hostela.

PS: Nema potrebe da postavljas ista pitanja na 2 teme.

Očekivala sam da ne gledaju isti ljudi obe teme, a bio mi je bitan odgovor :angel: hvala!

Jel ima neki sajt za rezervaciju hotela u Japanu (a da nije na japanskom) ? Mislim na manje gradove koji se ne mogu naći na bookingu.