Jump to content

Featured Replies

Noto je ekstra gradic, blizu Sirakuze :) nista lose ti Agoda nije pokazala :) Salim se, ali mozda nije dovoljno samo Noto, mozda se pise Notto ili nesto slicno (nisam strucnjak za Japan ali za Japance jesam :)

Hvala na linkovima ali sve sam to već probao. Jednostavno nema ili ima na 20-30km udaljenosti što mi ne odgovara.

• 4 months later...

Javljam se ovde cisto da upozorim. Naime, obicno rezervisem smestaj preko bookinga, venre itd, i, ne znam sta mi bi (valjda alavi smo svi ponekad), i pronadjem na sajtu http://www2.hotels-and-discounts.com/ ekstra cenu za jedan hotel. Krenem da bukiram, cancelation police kaze da je otkazivanje besplatno do dan pred put, da je placanje u hotelu itd. Pored gomile kartica koje posedujem, posedujem i diners club karticu, i valjda sesto culo, uzmem nju da rezervisem smestaj, jer ako ne najavim trosak, sa njom ne mogu da platim preko interneta, mogu samo rezervaciju. I tako ide rezervacija, dodjoh do zadnjeg koraka, autorizacije kartice i onda izadje da je rezervacija neuspesna. Minut posle toga stize mi card alert na mobilni "pokusaj neautorizovanog troska" .

Pa na sta nas ovde upozoravas ;D

Ako treba banci da najavis transakciju, a ti nisi najavila, normalno je da ce banka pokusaj autorizacije tretirati kao pokusaj neautorizovanog troska.

upopzoravam na to da nigde prilikom rezervacije nije pisalo da ce mi odmah skinuti novac sa kartice nego je bilo jasno naznaceno da ce placanje biti u hotelu prilikom checkout-a

To se i meni dešavalo. A i dešavalo mi se da mi skinu prvi dan novac za sve vreme boravka.

Mislim da to zavisi od politike hotela a ne sajta.

mozda samo su meni probali da skinu sav novac, za sva cetiri nocenja... znam i za mogucnost "rezervisanje sredstava" ali to ovde nije bio slucaj i obicno u cancelation police pise kakvi su uslovi rezervisanja, uglavnom, drzacu se proverenih sajtova, ovo mi je samo bila opomena :)

Kad hoce da ti autorizuju karticu, to znaci da zele da provere da li imas dovoljno novca na njoj da pokrijes troskove boravka u datom hotelu. Takav pokusaj provere, odnosno u nekim slucajevima i rezervacije sredstava, banka tretira kao pokusaj transakcije. A obzirom da svojoj banci nisi najavila nikakvu transakciju, a sto je neophodno u slucaju tvoje kartice, logicno je da ce banka to da tretira kao pokusaj neautorizovanog troska.

Da si imala neku karticu gde nije neophodna prethodna najava, oni bi ti rezervisali ta sredstva i moguce da ti taj novac ne bi bio dostupan dok ne izmiris troskove u samom hotelu nakon boravka tamo. Tek tad bi ti oslobodili ta sredstva sa kartice. A moguce da ti ne bi ni rezervisali nikakva sredstva, vec samo proverili da li imas dovoljno para da pokrijes troskove. To je, u svakom slucaju, jedan uobicajen proces od strane sajta i hotela da se zastite, tako da mislim da nema mesta panici i da niko nije pokusao da te opljacka.

Dragance, bioce da si ti u pravu, samo su oni skinuli 1 euro da provere da li je kartica validna - i rekli su mi to mi se nece skinuti sa racuna, ali pokusaj nije bio samo da se rezervisu sredstva nego da se naplate, to sam prvo pitala u dinersu i tako su mi rekli - i ranije sam preko dajnersa rezervisala hotele i nije bilo nikad problema ako je u pitanju samo provera da li ima sredstava ili ne i nisam nikad ni imala potrebe da najavim da cu bilo sta rezervisati, nego samo kad platim. ali, u stvari nebitno je na neki nacin, samo ja vec 10 dana cekam odgovor od njih i odgovora nema sem poruke da pozovem americki broj, znaci ni sistem podrske im nije bas neki - valjda sam navikla na booking.com i jos neke sajtove preko kojih mozes preko twittera da kontaktiras, ovako da ja zovem ameriku i ne zove mi se bas

Da li je neko imao iskustva sa sajtom agoda.com? Pretrazivajuci smestaj u Aziji naleteh na ovaj sajt i vidim da imaju korektne cene smestaja.. Jeftiniji su od ostalih meni poznatih sajtova sa istom tematikom ;)

Da, i ja imam dobro iskustvo sa agodom.

Ali, izgleda, kao i svi sajtovi ne daje tačne lokaciju.

Položaj na mapi i položaj u gradu su u Jaipuru bili različiti za 4 km.

Tako da, ako je u Aziji to upšte moguće, potražiti lokaciju ponuđenog hotela na osnovu adrese.

Zapisali smo adresu na papir ;) Probali smo www.agoda.com, i super su resili to sto odmah skinu sa kartice ceo iznos smestaja.. Ne moras u samom hotelu placati nista  :pivoooo:

• 4 months later...

Oni su verovatno najpoznatiji i najveći sajt za rezervaciju. Umeju da budu nešto skuplji od ostalih, ali zauzvrat imaju najveći izbor i u proseku najdužu listu komentara posetilaca. (Ništa od navedenog nije pravilo, i kod njih se može naći na sasvim povoljne ponude). Zapravo, ne znam ni kako ti sajtovi tačno formiraju cene; logično mi je da ide slično agencijama (hotel daje kvotu soba i neki rabat na cenu, a oni zaračunavaju proviziju od hotela).

prijavi se za newsletters preko bookinga i dobijace na mejl "tajne ponude", umeju da budu ekstra cene, a to mozes da vidis i preko FB. Uglavnom, booking.com mi je sinonim za sigurnost, kao i komentari posetilaca hotela umeju bas puno da znace. Recimo hotel se rangira ispod 6, i onda vidis da je nekom smetalo sto je recimo kupatilo malo i dao je ocenu minimalnu, i onda na osnovu svega mozes da procenis kakav je hotel. uglavnom, sve sto je preko ocene 7 je OK

• 2 weeks later...

Da ne otvaram novu temu, pitacu ovde...

Da li je neko imao iskustva sa izdavanjem smestaja preko airbnb-a? Kako ide placanje, s obzirom da jos ne moze preko PayPala? Da li moze preko privatnog racuna i da li banke prave problem?

Ako neko ima iskustva sa ovim, mozda bolje da mi posalje PM, nego da smaramo raju ovde. Hvala.

Ne secam se sad bas tacno koje su sve opcije placanja u opticaju, ali, moze karticom, normalno, kao i sve drugo preko interneta. Za placanje putem racuna nisam siguran, ali to mozes lako proveriti, tako sto nasumice odaberes neki smestaj i odes do koraka gde je placanje. Naravno, prvo treba da imas profil tamo.

Inace, svaku vrstu dogovora mimo sajta jednostavno ne dozvoljavaju. Kad stupis u kontakt sa vlasnikom stana i pocnes da razmenjujes mejlove preko njihovog sajta, ako pokusas da ostavis bilo koji drugi kontakt, email adresu, telefon ili bilo sta, imaju neki softver koji to automatski eliminise. Tek nakon placanja, dobijas ostale mogucnosti da kontaktiras vlasnika stana.

I prvo i osnovno pravilo je da nikad ne bukiras smestaj pre kontakta sa vlasnikom.