Jump to content

Featured Replies

Ja planiram da izdajem, tako da sam pitao za isplate koje oni vrse. :)

U medjuvremenu sam video da isplacuju preko racuna, samo treba da se navede SWIFT i IBAN deviznog tekuceg racuna. Samo (ne)znajuci propise u nasoj zemlji, pretpostavljam da to nece moci bas tako lako da prodje, vec ce banka traziti neke papire da bi pare mogle da legnu na racun. Zato sam pitao da vidim da li neko ima iskustva iz prve ruke, koje sve prepreke treba preci da bi para pocela da kaplje. :)

Inace, ovo si napisao sve stoji, koristio sam nekoliko puta njihove usluge.

Ih, bre, totalno sam prevideo sta si napisao. Sa izdavanjem nemam iskustva, a sve pretpostavke oko komplikacija sa placanjem su ti na mestu. Najbolje da nekako stupis u kontakt sa njima, mora da postoji neka forma za to. Ukoliko bi ti uplacivali na devizni racun, barem jednom bi morao da odes da regulises to u banci. I verovatno da bi se i neka banka posrednik svaki put ugradila sa nekih 20ak evra za svaku transakciju. A opet, pitanje je da li bi po nasim zakonima za izdavanje stana morao da placas porez drzavi?

Mozda bi mogli da ti isplacuju na dinarski racun? Tad bi ti sigurno nesto zakinuli na konverziji, ali barem ne bi morao da brines o ostalim navadenim problemima.

U dinarima ne moze, to je sigurno. Placanje provizije moje banke i banke posrednika nije problem, vise me plasi uopste da li je izvodljivo da ja kao fizicko lice primam uplate iz inostranstva na racun usluga izdavanja. Moguce je da cu morati da otvorim firmu i da sve to ide preko racuna firme. Onda porez, papirologija, cuda.... Sto ce me mozda i odvratiti od cele ideje.  :roll:

U dinarima ne moze, to je sigurno.

Sto ne moze?

Na sajtu kaze ovako:

"Airbnb collects payment from your guest electronically and transfers it to you via direct deposit, Paypal, check, or wire transfer."

Ne znam koje su opcije pod ovim "wire transfer"? To bio moglo biti i Western Union, Moneygram i slicno. Mozda cak i Moneybookers? To bi ti bilo resenje.

A moze i pedjalon da prima uplate na madjarski paypal  ;D

• 4 weeks later...

Ja planiram da izdajem, tako da sam pitao za isplate koje oni vrse. :)

Aaa,ti bi da zaradis novce na ugoscavanju ljudi,mlatiparo? :)

Ja sam na putovanjima koristio sajt Homelidays.co.uk . Nacin placanja je stvar dogovora sa vlasnikom i samo prvi kontakt ide preko sajta. Nema provizije za svako izdavanje nego vlasnik stana placa sajtu verovatno neku fixnu naknadu. Vidim da ima ponuda iz Srbije.

• 6 months later...
  • 2 years later...

Da li je neko do sada rezervisao smestaj preko sajta Hotels combined i koliko je pouzdan po vasj proceni?