Jump to content

Featured Replies

Da niste slucajno isli 20.12. za Bukurest ?  :o

Vlakovi Sofija- Niš i Niš-Skopje su nešto najgore ikad  U prvom je neka ekipa švercera švercala enormne količine sira i vrhnja koje su buksali u strop, tako da je sve smrdilo po siru,

Ti šverceri su stvarno neverovatni, svaki put izmisle nešto novo. Ja sam išao pre jedno godinu dana, i svi su prenosili cveće u saksijama. Nekakve petunije, stotine i stotine malih saksija u kartonskim kutijama. Krupni, matori, ovaj nema prednje zube, onaj ima ožiljak preko oka, svi govore pola srpski a pola makedonski (ili bugarski), pravi zatvorski profil, a nose cveće... Nisu hteli da mi kažu šta će im to flowers::

Ti šverceri su stvarno neverovatni, svaki put izmisle nešto novo. Ja sam išao pre jedno godinu dana, i svi su prenosili cveće u saksijama. Nekakve petunije, stotine i stotine malih saksija u kartonskim kutijama. Krupni, matori, ovaj nema prednje zube, onaj ima ožiljak preko oka, svi govore pola srpski a pola makedonski (ili bugarski), pravi zatvorski profil, a nose cveće... Nisu hteli da mi kažu šta će im to flowers::

Večeras je neko prepričavao svojoj majci, kako je neka žena kupila petunije za 300e, na šta je ona odmahnula glavom :D

• 2 weeks later...

Pozdrav svima  :)

Ja sam nova na forumu pa me samo zanima kakva je situacija po pitanju putovanja za Grcku. Citajuci vase poruke i proverom na sajtu zeleznica Srbije zakljucila sam da voz BG-NIS-SOLUN ne saobraca, te da cu morati da uzmem bus NIS-Atina, a za putovanje po Grckoj od Atine mozda nije los ovaj Interrail za jednu zemlju??Ili je sve jedno da li uzimam Interrail ili BF koji cu koristiti samo za Grcku, u svakom slucaju mi ne ginu skupe rezervacije za IC:( mada, mozda ima nekih vozova u Grckoj za koje ne mora rezervacija??I to sve pod uslovom da prodaju BF i IR za odrasle posto ja aprila punim 27 (mada izgledam ko da imam 20:)

Unapred zahvalna za svaki savet sto se tice mog putesestvija po Grckoj

Ne znam koliko nameravas da se zadrzavas u Grckoj, ali ako je na kraci period, ne treba ti Interrail sigurno, a ni Balkan flexipass.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Bok :)

Nova sam na ovom i vidjela sam puno različitih informacija.

Planiram ić s društvom u Istanbul. Krećemo iz Zagreba pa bi u Beogradu kupili Balkan Flexipass, zanima me točna cijena, a i bilo kakvi savjeti za bolje putovanje do Istanbula.

Hvala :)

• 1 month later...
  • 4 weeks later...

Ja nesto cuo da ce od proleca voz za Istanbul ici do Kapikula i da ce se odatle ici busom do Sirkedzija. Ima li ista od toga? Bez Grcke i Turske Balkan Flexi vise nije toliko zanimljiv..

Ja nesto cuo da ce od proleca voz za Istanbul ici do Kapikula i da ce se odatle ici busom do Sirkedzija. Ima li ista od toga? Bez Grcke i Turske Balkan Flexi vise nije toliko zanimljiv..

Već mesec dana voz ide samo do Kapikula, a na delu od Niša do Sofije trenutno isto ne ide zbog nedostatka dizel lokomotiva.

Planiram da putujem sa Balkan Flexipass-om. Imam neka pitanja. U Skoplju su mi rekli da ima samo jedan listić, sama karta i da nema ništa drugo na čime bi trebalo da upisujem nasoke putovanja. Jel je ovo istina ili ove šalteruše ne znaje ovu kartu? I dali se izdaje sa ovom kartom neka brošura sa informacijama ZA KONDUKTERE, imam neki predosečaj da neko hoće da me zezne i da mi upiše dodatni dan.

Još neko iskustvo sa Balkan Flexipass-om po Rumuniju? Planiram da putujem sam, pa se nadam da bezbednost u vozovima je slična ko u Makedoniji i Srbiji... predrasude ili ;D?

Uh, Rumunija če, izgleda, vječno ostati metafora blata istočnog bloka i nekakve nebezbjednosti u glavama ljudi bivše Jugoslavije...  :roll:

Vozovi u Rumuniji su znatno učestaliji/mnogobrojniji nego u Srbiji i Makedoniji. Gotovo da se po cijeloj Rumuniji nalazi pruga tj. prolaze vozovi. Ja sam išao od Temišvara kroz par transilvanijskih gradova/gradića do Bukurešta i mogu reći da je super iskustvo. Što se tiče bezbjednosti, u svakom slučaju bezbjednije je od putovanja vozom Beograd-Budimpešta (mada, i nije teško doživjeti bezbjednije i ugodnije putovanje od ovoga).

Usput, jednom sam sa flexipassom koristio IC voz od nekog gradića (gdje smo presjedali jer je bio vikend) u Transilvaniji do Sibija, a kondukter nije tražio doplatu karte.  ;)

Uh, Rumunija če, izgleda, vječno ostati metafora blata istočnog bloka i nekakve nebezbjednosti u glavama ljudi bivše Jugoslavije...  :roll:

Vozovi u Rumuniji su znatno učestaliji/mnogobrojniji nego u Srbiji i Makedoniji. Gotovo da se po cijeloj Rumuniji nalazi pruga tj. prolaze vozovi. Ja sam išao od Temišvara kroz par transilvanijskih gradova/gradića do Bukurešta i mogu reći da je super iskustvo. Što se tiče bezbjednosti, u svakom slučaju bezbjednije je od putovanja vozom Beograd-Budimpešta (mada, i nije teško doživjeti bezbjednije i ugodnije putovanje od ovoga).

Usput, jednom sam sa flexipassom koristio IC voz od nekog gradića (gdje smo presjedali jer je bio vikend) u Transilvaniji do Sibija, a kondukter nije tražio doplatu karte.  ;)

Hvala puno na odgovoru, jer može nešto više oko snalaženje rumunskih konduktera sa Balkan Flexipass-om? Imam manjak jedan dan, pa... ;D. Neko iskustvo sa vozova u ovoj zemlji, naročito oko rezervacije mesta u vozu? Jel treba ovo za vozova koji su višeg ranga nego putnički?

Pozdrav svima,znate li da li za ovaj voz vazi balkan flexipass http://www.seat61.com/Turkey2.htm ? zna li iko ? voz je inace bas dobar,u odnosu na vozove koji klackaju nasim prugama,pre neki dan sam ga video na nasoj stanici i vidim da na jedno od vagona pisu imena gradova u koje svraca a to su : Istanbul,Uzunkopru-Drama-Thessaloniki-Bitoia-Skopje-Beograd-Sarajevo-Mostar.