Jump to content

Featured Replies

Pozdrav ekipa, 

Zanima me da li se može kupiti Balkan Flexipass u Beogradu sa hrvatskom putovnicom za istu cijelu od 50e (mlađi od  26) ? 

Da, bilo koji stanovnik planete može, cena je 53 EUR.

• 2 weeks later...

Ne, vazi samo u Turskoj, znaci do granice sa Iranom.

Kako se onda kupuje karta do Teherana, može li se u Vanu kupiti za preostali dio puta ili moram da kupim punu kartu od Ankare do Teherana?

hej ljudi, vidim da pise da je kategorija mladih ispod 26. godine, sta ako neko tek ima 26. je l moguce da se provuce kod salter sluzbenica?  :dance:

• 1 month later...

Zdravo putnici!

Zanima me da li Balkan Flexipass u Turskoj vazi i za brze vozove, kao sto je ova nova linija Istanbul-Ankara?

Hvala!

pozdrav svima

zanima me da li neko ima informaciju u vezi sa vozom sofija - solun, da li normalno saobraca. jer vidim da medjunarodna linija beograd - solun ide samo do makedonsko-grcke granice, pa se posle nastavlja busom do soluna.

pozdrav svima

zanima me da li neko ima informaciju u vezi sa vozom sofija - solun, da li normalno saobraca. jer vidim da medjunarodna linija beograd - solun ide samo do makedonsko-grcke granice, pa se posle nastavlja busom do soluna.

Mislim da BG-Solun je vraćen do Soluna, to je bilo zbog iskakanja teretnog voza zbog klizišta na pruzi Gevgelija - Solun, pa je bilo potrebno par nedelja da se sanira. A i taj autobus Gevgelija - Solun ulazi u cenu železničke karte do Soluna.

Sofija - Solun ide drugom prugom, tako da on saobraća normalno.

Zdravo putnici!

Zanima me da li Balkan Flexipass u Turskoj vazi i za brze vozove, kao sto je ova nova linija Istanbul-Ankara?

Hvala!

Ja sam čuo da je neko sa Flexipassom dobio besplatnu rezervaciju za YHT kao i za sve ostale vozove po Turskoj i naravno bez korišćenja dana na karti. :)

Ako nešto pođe po zlu, traži rezervasyon bedava tren tur kart. Meni je tako jedan krenuo da proda punu kartu za voz Bandirma - Izmir iako sam mu pokazao Flexipass, pa mu je došao šef i krenuo da urla na njega i zatim sam dobio svoju rezervaciju za džabe.

Moze li flexijem Solun - Istanbul (ili bilo koji voz izmedju Grcke i Turske)? Po ovome, nema voza

Edited by FilipBgd

Dobro, verovatno će značiti onima koji planiraju putničku kuću....

Atina - Solun i Solun - Atina i dalje ima onaj noćni koji se ne doplaćuje, i 6 IC preko dana... Jel zna neko kolka je ta doplata u flexi, i kakva je situacija sa rezervacijama u Grčkoj, pošto je leto? 

evo ja sam bio prekjuce na toj relaciji (solun - atina - solun), no prvo cu kratko da se osvrnem na putavanje s BFP.

krenuo sam 3.6 iz beograda za sofiju onim u 22:05, stigao oko 10:00. odmah sam primetio da nasi kondukteri samo bace pogled na kartu i da maltene i ne proveravaju datum ali se nisam nosio mislju da ne upisujem datume i slicno.

u bugarskoj sam uzeo sofija - solun (2 leva kosta rezervacija sedista i to mi mozda i nije bilo potrebno jer je bilo nas 5 u vagonu grcke 1. klase, sam u kupeu). i tu je kondukter samo preleteo pogledom.

iznenadio sam se da mu treba toliko vremena, krenuli smo s kasnjenjem od oko sat iz sofije i stigli u solun taman na onaj iz alexandropolisa za atinu, koji je zapravio cekao ovaj i sofije i kasnije su zajedno isli za atinu u kompoziciji.

e tu sam imao prvi problem. jer za taj putnicki za atinu vazi BFP ali nisam mogao da rezervisem sediste jer salteri nisu radili na stanici u solunu. otisao sam gore na peron ponovo i video da nije guzva, tako da sam zauzeo pri ulasku mesto i niko me nije ni digao do atine. e tu sam vec imao prvu ozbiljniju kontrolu, grcki kondukter je detaljno proverio kartu. zaboravio sam da pitam kolika je inace doplata za IC u grckoj, uzeo sam bio onu kartu od 9 evra, na akciji za jutarnji voz, pa sam juce oko 10 krenuo nazad za solun.

incident na onoj stanici gde se menjaju lokomotive u grckoj. masinovodja kasno krenuo da koci lokomotivom i udario u vagone. nekoliko ljudi je zavrsilo sa razbijenim glavama i nosevima i tu smo stajali nekih pola sata vise. posle su u larisi izasli neki da ih prebace u bolnicu ili sta vec.  zaista jeziva scena jer su neki ljudi bili ispred voza posto se moglo izaci, popadao prtljag, svetla se odvalila, ljudi leze po vagonu...

stigao sam oko 4 u solun i seo u ovaj sto ide za beograd. rezervacija sedista solun - beograd se mora uzeti na salteru ali je besplatna. voz je juce bio prazan, i dva vagona (makedonski  i nas) su  bili zakljucani, a sve su usmeravali u onaj grcki 2. klase. kasnije se ispostavilo da su tu trebali da budu smestene izbeglice iz sirije i ostalih zemalja i nasi su ih potrpali sve u presevu i poslali za beograd. inace, u demir kapiji je policajac, drzeci automatsku pusku, morao da rastera njih jedno 30 koji su pokusali da udju u voz. maltene celim putem kroz makedoniju sam vidjao kolone od 10 do 50 ljudi kraj pruge, bas teske i zalosne scene.

stigli smo u beograd u 10 jutros s cetiri sata kasnjenja. inace, grcki kondukter mi je lupio pecat na BFP, dok su nasi i makedonski dosta ofrlje proveravali kartu.

ono sto sam na kraju primetio je to da sam zapravio iskoristio 3 od 5 dana i da prakticno imam jos dva dana koja bih mogao iskoristiti, na recimo, put od temisvara do bukuresta :)

04.06 - bg sofija

04.06 - sofija solun

05.06 - solun atina

06.06 - solun bg

nisam bio upisao sutrasnji datum na relaciji solun - bg, ocekujuci da ce mi mozda to neko od konduktera uraditi, a posto nije, eto tu sam nehotice ustedeo jos jedan dan. karta se u potpunosti isplatila i hvala jos jednom svima na preporukama i smernicama ;)

Edited by raikkonen

Hvala na izvestaju  flowers::  Znaci, ako sam dobro razumeo, ima taj nocni bez doplate, rezervacije u Grckoj su besplatne i poželjno ih je uzimati?

nocni bez doplate da, ali za rezervacije nisam siguran jer nisam ni uspeo da proverim posto tada salter nije radio :) za medjunarodne linije ka sofiji i beogradu bice potrebna rezervacija. 

svakako proveri. ja sam 2013. u avgustu isao solun - atina - solun i ljudi su stajali u vozu koliko je krcat bio (sreda je bila).

• 2 weeks later...

Ako imam ovu Balkan Flexipass kartu , a hoću sa njom da putujem u neku okolnu zemlju , s tim da putujem iz nekog drugog grada iz Srbije, a ne iz Beograda, da li BF mogu da iskoristim za voz iz mog grada do Beograda pa posle da produžim van Srbije? Ili mi možda neće priznati tu kartu u vozu do Beograda?

Na karti piše da može da se putuje neograničeno 5 dana u toku mesec dana po Balkanu ... trebalo bi onda da važi da mogu da putujem i po Srbiji na svim lokacijama. Ali negde sam čula da navodno ne može sa BF po Srbiji da se putuje, samo ako se putuje van.

A možda i ovi kondukteri van Beograda i ne znaju za tu kartu pa možda prave neki problem.

Da li neko ima iskustva sa tim?

U principu (i u praksi) - mozes.

Samo,gledaj da putujes nekim medjunarodnim vozom (ili barem brzim/IC),jer su tamo kondukteri malo obrazovaniji sto se tice Balkan Flexipass-a.Ako putujes lokalnim vozom lako ti se moze desiti da ti polu-pismeni/polu-pijani kondukter nazvrlja na karti nesto sto ne bi trebalo (broj voza npr.).Meni se to desilo dva puta - dok sam predao kondukteru kartu na pregled i pre nego sto sam bilo sta uspeo da kazem on je vec krenuo da zvrlja samovoljno po njoj.

Dok ovi iz medjunarodnih i brzih vozova (uz to sto su edukovaniji) obicno samo pogledaju tu kartu i vrate ti je (bez svrljanja).Eventualno traze da pokazes neku legitimaciju uz koju si izvadio tu kartu (licna karta,pasos ili povlastica za mladje od 26 godina).

Naravno da možeš. Balkanflexipass omogućava putovanje od mesta boravka do granice i nazad, bilo to bez ili sa presedanjem, sve jedno. Neki kondukteri upišu broj voza, neki ne. Isto ti se hvata.

trebalo bi do kraja meseca da iskoristim preostali dan na BFP i da odem do bukuresta, onim nocnim iz temisvara sto krece u 22:21.

da li neko zna kolika je doplata za kuset i da li uopste moze ta varijanta sa BFP i doplata ili moram da uzimam posebno kartu za spavanje?

Edited by raikkonen

• 2 weeks later...

Pozdrav, da li postoji sajt gdje mogu da pogledam kad polaze vozovi iz Grckke, Turske, Rumunije i Bugarske?

Ili ako neko zna da mi napise, interesuju me:

Sofija-Solun

Sofija-Istanbul

Istanbul- pa do Bukuresta ili Temisvara