Jump to content

Featured Replies

jel se može balkanflexipass kupiti grupno ono ide nas 7-10

Ne može, flexipass je već karta sa popustom, ne može popust na popust :)

ko dam putovnicu i vidi mi na kolodvrou da imam 27 god hoće mi dat kupit taj za 52 eura ili(ako ne uzet ću bratovu putovnicu)?

Zašto da ti da po ceni za do 26 godina, ako imaš 27? :)

• 4 weeks later...

Iz mog iskustva, niko ne proverava ime i prezime tako da slobodno mozes da uzmes na drugo ime. Jednom sam cak uzeo flexipass bez ikakve provere dokumenata (do duse ne na salterima vec u agenciji na sporednom ulazu u zeleznicku, Wasteless mislim da se zove, cena je ista, mozda procenat gore dole a osoblje je mnogo ljubaznije) zato sto mi je pasos bio u ambasadi.

zdravo,

imam jedno pitanje da li neko zna koliko je doplata za spavaca dostluk ekspres iz Istanbula za Solun na Balkan Felxipass?

ja sam koristio flexipass 2006e, ali sam totalno senilan, pa me podsetite :)

1. jel mi je potreban euro26 ili je dovoljno da pokazem pasos da imam manje od 26..?!

2. jel pocinje da vazi mesec dana od izdavanja ili mesec dana od prve voznje?!

• 4 weeks later...

juče sam na železničkoj pitao za cene i sve tako..

dakle, BF za mladje od 26 se i dalje isplati, koštao je na jučeranji dan 4800 dinara (5 dana vožnje u ukupno 30).

za starije, cena valjda beše 8350 dinara (isti broj dana).

e i interesantan detalj je to da kad neko puni 26 (npr ja, zato sam i pitao), može da kupi BF bukvalno minut pre ponoći pre rodjendana (ovaj najjeftiniji za mladje od 26), i takav BF će da važi narednih mesec dana nevezano za to što je taj neko navršio 26.

Možda sad izmišljam toplu vodu, al mi je informacija skroz pomogla pa ajd da kažem, možda još neko ima sličan problem s godinama :(

da li neko zna da li na relaciji Solun - Istanbul idu 1 ili 2 voza? i da li ima varijanta sa obicnim sedistima, da se ne placa doplata za spavaca kola? Inace koliko iznosi doplata za spavaca kola na relaciji Solun - Istanbul, i da li se mora platiti ukoliko posedujete balkan flexipass?? Posto sam procitao ovde da je u Turskoj rezervacija za kuset uz fleksicu besplatna, interesuje me da li to vazi i za Grcku?? Ako vec mora da se plati doplata, da li neko ima iskustva recimo da je isao lokalnim vozom do alexandropuli ili do same granice pa odatle pokusao da uskoci u taj voz za istanbul?

Znam da je puno pitanja :), ali finansije su ogranicene, a iskustva prekaljenih putnika mogu biti od velike pomoci za planiranje puta i ustedu novaca. ;).

I mene zanima: da li mora da se doplati i koliko za voz Solun-Istanbul sa Balkan flexipass kartom?

Ima obicnih sedista i ne moras da doplatis nista sem ako neces spavaca kola. Mozes da se vozis flexipasom u spavacim kolima uz doplatu od 10e ako se dobro secam. Ne znam ko ti je reko da je kuset uz flexipas u Turskoj besplatan? To nije tacno.

Ima obicnih sedista i ne moras da doplatis nista sem ako neces spavaca kola. Mozes da se vozis flexipasom u spavacim kolima uz doplatu od 10e ako se dobro secam.

Hvala za koristan  info!

Ne znam ko ti je reko da je kuset uz flexipas u Turskoj besplatan? To nije tacno.

Nije besplatan! Ja sam platio doplatu za kuset za Istanbul-Gaziantep 0,5 eura  ;D

Kada je to bilo i koji voz?

8.jula 2007. , a ne znam koji voz, mislim da ima samo jedan dnevno na relaciji Istanbul - Gaziantep. Cinimi se da je bilo jutro kad smo krenuli sa Hajderpasa zeleznicke.

Da li je neko skoro isao Balkanflexom do tursko - sirijske granice ili , bar, do Istanbula?

Da li idu spavaca kola ili kuset od Bgd do Istanbula?

Da li u Sofiji i dalje izbacuju iz voza tj da li moras u spavaca i koliko kosta?

Nisam pri telefonu pa zato pitam vas.

• 2 weeks later...

e ljudi jel balkan flexipass važi mesec dana ili 30 dana? Jer ako uzmem od 30. 06 ako je po prvom vaziće do 30. 07.  A ako bi uzela od 01.07. važio bi do 01.08,što bi značilo da bi dobila dan više (31.) Ovo ne važi ako je 30 dana!

U čemu se ogleda razlika izmedju karte za mlađe i karte za starije od 26? Da li je upadljivo? Mislim vredi li uzeti kartu na ime nekog mlađeg i onda rizikovati nadajući se da ni naš kondukter neće obratiti pažnju na to?

Karte se ne razlikuju uopste, sem u ceni koja pise na njima. Ako izgledas mladjano mozes da probas a ako ne nemoj. Kondukter uvek moze da potrazi neki dokument, pasos, da proveri da li je karta stvarno tvoja. Kondukteri retko kad to rade, ali postoji mogucnost!

e ljudi jel balkan flexipass važi mesec dana ili 30 dana? Jer ako uzmem od 30. 06 ako je po prvom vaziće do 30. 07.  A ako bi uzela od 01.07. važio bi do 01.08,što bi značilo da bi dobila dan više (31.) Ovo ne važi ako je 30 dana!

Evo sad bas gledam, moja vazi od 15.7 - 14.8. znaci mesec dana... pozz  ::arabia:

ok, posto ne znate za gornje pitanje, da nastavim ja :)

moze li mali refresh informacija koje su iz 2007?

da li se i dalje preseda kad se ide iz BG-a za Stambol?

procitao sam celu temu, al niko ne govori sta se tacno desava kada avs kondukter uhvati sa nepopunjenim danom?

neko je rekao:

tu i tu nisam morao da popunjavam, a od soluna do BG-a sam morao

to znaci da nie popunio, pa da su ga uhvatili na nedelu pa da je morao da popuni.

sta se desava u takvoj situaciji? mislim, jasno pise na omotu da mora da se popuni datum i sl.

moze li da se desi nesto gore od toga da ti 'naredi' da popunis dan?

negde sam na forumu procitao jos bolju foru od nepisanja dana-napises dan :)

ali, sa onom hemiskom koja sa druge strane ima kao neki providni flomaster koji u potpunosti ukloni boju hemiske, pa izgleda kao da nikada nista nije ni pisalo tu.

takvu jednu hemisku sam kupio danas u stilosu, napisem ja nesto, i krenem da brisem prvo slovo, i za 2 sekunde pocepam papir :/

trudio sam se, ali nista od toga a znam da sam nekada davno imao neku takvu a da savrseno funkcionise brisanje,.

ima li neko ideju????? jako je bitno.

takodje, fora sa rezervacijama uz flexipass, to se radi nas alterima stanica? jel to moze za bilo koju rutu?

npr od BG-a do Novog Sada? samo pokazem flexipass i oni mi daju rezervaciju iako se za taj voz ne daje rezervacija sedista(npr putnicki je) ili to funkcionise samo na medjunarodnim voznjama?

odgovorite na bilo koje pitanje i ulepsaste mi dan ^^

poz!

evo i pokloni za one koji odgovore :)

http://img26.imageshack.us/img26/6614/zanete.jpg

tu imate onaj papiric koji se kopira kad 'ocete da varate ili jednostavno da imate rezervni :)

nego, je l palo nekom na pamet da proba da to skenira nekim jaaaako dobrim i skupim skenerom, u photoshopu promeni ime i onda lepo opet odstampa sa jos boljim stampacem?

mislite li da je to izvodljivo?

tu ideju mi je pre par dana dao neki portugalac koji je na putu iz soluna(gde studira) odseo u Srbiji par dana kod neke marije koja je putnik iz BG-a(kazem jer postoje sanse da je i ona na forumu :) )

poz

Poz ljudi!

Moze li neko da pojasni konduktersku proceduru prilikom pregleda flexipassa..da li kondukter upisuje nesto na kartu i gde..ako upisuje onda Andrej mislim da ti nece pomoci ni ta hemijska, izuzev ako mu poturis da tvojom hemijskom overi kartu :)

Izvinite sto postavljam mozda banalna pitanja ali nisam dosada koristio ovu kartu pa ne znam proceduru. ;)

Poz ljudi!

Moze li neko da pojasni konduktersku proceduru prilikom pregleda flexipassa..da li kondukter upisuje nesto na kartu i gde..ako upisuje onda Andrej mislim da ti nece pomoci ni ta hemijska, izuzev ako mu poturis da tvojom hemijskom overi kartu :)

Izvinite sto postavljam mozda banalna pitanja ali nisam dosada koristio ovu kartu pa ne znam proceduru. ;)

Uglavnom pogledaju zbunjeno, okrecu, izvrcu... i kad ne znaju sta dalje vrate ti i nastave svojim putem... Inace u opstem slucaju potpisu se u poslednjem polju na onom drugom (vidi link iznad) belom papiru sa tabelom i to je "procedura". :)

Poz ljudi!

e, pa pazi, koliko sam ja skontao, ako ti ne upises sam datum, oni upisuju.

A ti lepo sam uvek zapises taj dan kad putujes, onda oni nema sta da prepravljaju, pa sutradan izbrises ;)

plz mi odgovorite na neka pitanja od gore :)

poz