Jump to content

Featured Replies

To sam i ja procitao u Opstim uslovima poslovanja: "Vraćanje vozne cene za potpuno ili delimično neiskorišćene međunarodne vozne karte vrši odeljenje Kontrole prihoda Beograd, ul. Miloša Pocerca br. 10. Uz pismeni zahtev treba priložiti voznu kartu overenu od železničke stanice i isprave kojima se dokazuje osnovanost potraživanja." Overiti treba u stanici izdavanja, ipak dok ne budem siguran da hoce da mi vrate pare ne bih nista da overavam jer mi onda karta propada a potpuno je neiskoriscena i vazi jos 15! ako nece da vrate pare bolje da je dam nekome da je iskoristi nego da mi overe a posle kao tebi nadju nekakav nedostatak! Problem je sto ja nikako ne mogu da stupim u kontakt sa odgovornim licima koja ce mi reci moze ili ne moze, jer ipak nisu sitne pare u pitanju vec 51e koliko vredi Flexipass.

Inace sto se tice vozova Solun-Atina i Atina-Solun besplatnu rezervaciju uz Flexipass mozes dobiti samo na vozove broj 605 koji krece iz Soluna u 22:59 i voz broj 604 koje krece iz Atine u 23:59. Za druge putnicke vozove ces morati doplatiti 8e iako se ne radi o IC! Provereno iz prve ruke :) Mada mislim da to ne bi smeli da rade, pogotovu jer i na samoj karti pise da je duznik duzan da plati dodatak samo za spavaca ili kuset kola a nikako za obicna sedista u putnickim vozovima, za koja oni naplacuju rezervaciju. A vrhunac svega sto je putnicki voz za koji su trazili da se plati doplata bio poluprazan!  ::crazy:

Ja sam proslog leta isao tim u 22:59 iz Soluna za Atinu i ne secam se nikakve dodatne doplate za rezervaciju. Doduse, mi smo doplatili po 15 evra za spavaca kola, ali bilo je to najbolje ulozenih 15 evra u mom zivotu do sada  :)

2007. sam dobio besplatnu rezervaciju i za voz 503 (iz Soluna u 16:33).

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Iznenada sam saznao da umesto u Solunu u petak treba da budem u Atini. Prvobitni plan mi je bio da autostopom idem do Soluna. Malo mi je nerealno da uspem u jednom danu i do Atine, pa sam razmisljao da od Soluna do Atine idem vozom, medjutim malo sam se sokirao cenama...

Da li neko zna neku jeftiniju varijantu. Razmisljao sam da kupim Balkan Flexi Pass, ali posto sam stariji od 26 da se "posluzim" tudjim identifikacionim dokumentom...Interesuje me da li je to rizicno u Grckoj tj. da li proveravaju?...

Koliko je meni poznato ne. Iskustvo je proslogodisnje... Zbunjeno su nam gledali u kartu i nikome nije bilo jasno sta i kako. :? Ja sam se na kraju pokajala jer sam slobodno mogla proci na taj fazon, da mi neko mladji od 26 uzme kartu... Jedino su srbijanski kondukteri znali o cemu se radi pa su upisivali broj voza, ni Makedonci ni Grci nisu najbolje upoznati sa Balkan Flexi Pass-om, tako da mozes i da ne upises neki datum jer se cesto desavalo i da ne otvore kartu. ;) Zamisli tek kakvi su im izrazi lica bili kada bi neko od putnika pokazivao InterRail, tad su se bas gubili :D

• 2 weeks later...

Sveze informacije: okusao sam srecu, pasos niko nije ni pomislio da mi prekontrolise. Za voz iz Soluna za Atinu u 22.53 ne treb nikakva doplata, dobija se besplatna rezervacija, ako ima mesta. Ja sam jedan deo puta morao da stojim, jer nije bilo mesta. Iz Atine za Solun ne placa se nista u vozu 23.59. Dali su mi besplatnu rezervaciju. Na karti nisam upisao ni datum..

da li je neko putovao beograd solun vozom u spavacim kolima? kakav je standard? da li moze da se zakupi ceo kupe za dve osobe? koja je cena? koliko (vremenski) moze unapred da se izvrsi rezervacija? sajt zeleznice ne funkcinoise a telefoni zvone ali se niko ne javlja a i kada se jave obicno me bace na hold.  :? hvala.

Putovao sam ja. Obično nije puno, tako da biste ti i ta druga osoba bili sami u kupeu. Prilično je udobno, jedino me nervirao zvuk nekog zveckanja. Naravno, ovo važi za spavaća kola, ne za kušet, neki ljudi ih mešaju. Ako nije puno, a ne vidim razlog da bude u ovo doba godine, ne moraš da vršiš nikakvu rezervaciju, već kad pođete kupite karte.

• 4 weeks later...

Evo svežih informacija:

Balkan flexipass 5 dana

karta za <26 - 49EUR

karta >26 - 82EUR

Eh, da, regularna cena karte Beograd-Istanbul je 97EUR.

Nama konkretno treba za Istanbul i doplata za spavaća kola, tj "ležaj turist kabinu" u kojoj ima 3 ležaja je 18EUR.

Da li je neko putovao do sad tim spavaćim kolima od Beograda do Istanbula?

Da li postoji neki vagon-restoran do Istanbula?

Pročitala sam da je turska viza preduslov za dobijanje bugarske tranzitne. Pitanje je da li čekati famozni 19.12. pa onda kupiti kartu (za 25. 12 recimo) i da li je moguće dobiti bugarsku tranzitnu na osnovu avionske karte iz Istanbula za dalje?

P.S. 011/3616-853 je broj telefona železničke gde mi je ljubazna gospodža dala sve potrebne informacije.

• 2 weeks later...

Nisam bas najbolje razumeo, imam 27 godina a Euro 26 karticu mogu da izvade svi do 30. Da li sa tom karticom moze da se ostvari neki popust za kupovinu Balkan Flexipasa za osobe starije od 26.

Pozdrav...

@shebez, mislim da nazalost ne.

jer kad sam ja vadio, samo uzmu pasos i pisu po datumu rodjenja a za balkan flexipass ne pise da postoji ikakav popust uz euro26

u svakom slucaju mozes da nazoves zeleznicku u BGu

mislim da je 011/3602899

@shebez

Otkud ti to da Euro26 mogu da vade svi do 30? Prvi put za to čujem, i bila bi to opaka logička greška. A nemaš nekih drugih popusta na balkan flexipass, to je već popust. Ako imaš više od 26, plaćaš ga 80e i to je to. Euro 26 je nakad davao popust na interrail (u staro dobro vreme kad su za nas sve zone mesec dana bile 270e, eeeeh), i to oko 17e, koliko se sećam. I to jedino u njihovoj kancelariji u Beogradskoj ulici. Dakle, ako nude neki popust, samo ga tamo možeš dobiti, valjda Beogradska 30, ili tako što, s leve strane kad kreneš od Slavije, nešto gore od Njegoševe. No, džaba ti to, ako imaš preko 26 :).

Otkud ti to da Euro26 mogu da vade svi do 30? Prvi put za to čujem, i bila bi to opaka logička greška.

Nedavno je granica za vadjenje Euro<26 kartice pomerena sa 26 na 30 godina, iako je kartica zadrzala isto ime.

Čao svima

E ovako...ja i drugarica za novu godinu planiramo vozom iz Ljubljane za Bg i dalje u Solun i u Atinu. Opicaja Balkan Flexipass je stvarno super, ali ovde u Sloveniji ne prodaju tih karti    Sad me zanima, dali mi mozemo kupiti tu kartu na dan putovanja, kada dodjemo u Bg ili je potrebna prethodna rezervacija? Posto nigde nista ne pise, a Zeleznice Srbije nisu odgovorile na mail.

Puno hvala 

pozz

Rezervacija nije potrebna, možeš da uzmeš kartu kad ti se prohte. Izdaje se uz pasoš, daš teti na šalteru 5 ili 6 (levo od glavnog ulaza u železničku) novac i svoje informacije i to bi trebalo da bude to.

Bolje uzmi u Wasteelsu (kada sa perona nastaviš pravo ka izlazu, ne desno, videćeš natpis zlene boje), one šalteruše uvek nešto zabrljaju.

Šta mogu da zabrljaju? Prepišu broj pasoša i ime, i - voila. Uostalom, da li ti je ijedan kondukter IKADA, na bilo kojoj karti koja glasi na ime, zatražio dodatni dokument. Ikada?

Šta mogu da zabrljaju? Prepišu broj pasoša i ime, i - voila. Uostalom, da li ti je ijedan kondukter IKADA, na bilo kojoj karti koja glasi na ime, zatražio dodatni dokument. Ikada?

Jeste meni u Prijepolju i posto nije bilo moje ime odnsono broj Euro26 onda smo se dogovarali jedno 5minuta i nasli se na 500din  :roll:

Valjda ja izgledam pošteno ;D. Meni kondukter jednom nije ni tražio na uvid kartu, kad sam ga pre ulaska u vagon pitala da li mi interrail važi za taj voz (delovao nešto mnogo fancy :) ). Samo prošao posle pored mene i klimnuo glavom :).

U "zapadnim" zemljama a sknadinavskim pogotovu mnoge stvari se podrazumevaju, kao na primer da kad ulazis u voz imas kartu itd... mi smo na primer na casnu pinoirsku  :D da imamo InterRail dobili popust na prevoz brodom. U vecini slucajeva kondukteri mi nisu ni gledali InterRail cim vide neke papirceine samo prodju.