Jump to content

Featured Replies

Ja sam koristio pre par godina balkan flexipas, kupio sam je u Wasteelsu , i tada mi je ta zena sto radi tamo ponudila da rezervise mesto u kupeu, isao sam za Solun.. fino me je pitala da li sam pusac, da li zelim do prozora itd... to sam platio nekih 200din... kada sam usao u vagon, mesto sa tim brojem nije postojalo... isto tako prevarili  par mojih drugara... svi smo isli istim vozom, ali smo karte uzimali u razlicito vreme....

Svašta  :102: . To mora da je neka greška bila...mislim da su tu Železnice krive, jer imaju običaj da naprasno izbace jedan vagon iz kompozicije, ne mareći da li neko ima rezervaciju za njega, pa ste možda bili baš te sreće da su izbacili vagon u kojem ste vi rezervisali mesto.

Ja sam kod njih, kad sam uzimao Interrail, rezervisao kušet iz Budimpešte za Krakov i iz Krakova za Prag i nije bilo nikakvih problema. Čak sam platio i manje od saputika iz kupea.  ;D

Šta mogu da zabrljaju? Prepišu broj pasoša i ime, i - voila. Uostalom, da li ti je ijedan kondukter IKADA, na bilo kojoj karti koja glasi na ime, zatražio dodatni dokument. Ikada?

Meni su ove godine nekoliko puta trazili da pokazem karticu, bilo ISAC ili ETC...

Svašta  :102: . To mora da je neka greška bila...mislim da su tu Železnice krive, jer imaju običaj da naprasno izbace jedan vagon iz kompozicije, ne mareći da li neko ima rezervaciju za njega, pa ste možda bili baš te sreće da su izbacili vagon u kojem ste vi rezervisali mesto.

Ja sam kod njih, kad sam uzimao Interrail, rezervisao kušet iz Budimpešte za Krakov i iz Krakova za Prag i nije bilo nikakvih problema. Čak sam platio i manje od saputika iz kupea.  ;D

broj vagona je bio uredu, nego rezervisano sediste neje postojalo...

• 4 weeks later...

Ajd da ne čeprkam po forumu, verujem da ima, al ne mogu da nadjem... Zanima me, da li je moguće putovati sa kartom koja glasi na tuđe ime? Radi se konkretno o tome da imam više od 26 godina a nešto mi se ne daje 86e...:)

Da li kondukteri imaju pravo da traže neki dodatni dokument pored karte kako bi utvrdili moje ime i godine? Verujem da ne, ali...

Кондуктери имају право да ти траже пасош, а судећи према искуствима људи са форума још никоме га нису тражили.

• 3 months later...

Zdravo svima,

razmisljam da putujem balkan flexi passom do atine ( preko soluna ), a zatim do crnogorskog primorja...

znaci: beograd - solun - atina - solun - ? - bar

Zanima me da li je to tehnicki moguce i nije mi jasno kako bih dosla od soluna do bara bez doplate? :) Sajt grcke zeleznice ne radi tako da ne znam gde bih mogla dobiti takve informacije... ako iko ima iskustva, pomoc je veooma dobrodosla  ;)

Koliko ja znam pruga Nis-Uzice je zatvorena tako da nema vise voza Nis-Bar. Ako je ta informacija tacna moraces ipak do Beograda da ides. Isto sam cuo da u Grckoj Balkan flexipassom mozes samo jednu voznju dnevno da imas a da svaku sledecu doplacujes sa nekih 10 evra plus rezervacija. Moja dobra drugarica je proslog leta morala da doplati u Solunu kada je presedala na voz za Atinu. Proveri i tu informaciju

U pravu si Marko! Proverio sam.. Moja greska... Mada voz vise ne ide istom trasom kao nekada posto je deo pruge od Kraljeva do Stalaca zatvoren. Nekada je taj voz isao direktno za Nis preke Vrnjacke banje i Trstenika a danas uzasno kruzi preko Kragujevca, Lapova, Paracina i Cuprije. Ovime se put produzio sigurno za 3 sata..

• 2 weeks later...

ako ima neko upucen da mi kaze da li se iz Beograda moze doci do Lovech (Bugarska) koristeci Balkan Flexipass, koliko traje put i cijenu za mladje od 26 godina. Hvala

pogledaj da li BDŽ ide tamo, a ako ide, onda može, i ništa se ne doplaćuje dodatno. Kupiš fleksipas i to ti je to. 52eur

Pozdrav svima! Ja sam nov na forumu, relativno detaljno sam iscitao  postove na ovoj temi o blakan flexipass-u. Ipak, u nedoumici sam, pa mi treba pomoc.  :P

Drugarica i ja namjeravamo da napravimo turu Beograd - Temisvar - Sighisoara - Bucuresti - Istanbul. U svakom gradu cemo se zadrzati 1-3dana. Da li je definitivno dovoljan balkan flexipass od 5dana? Vidjeh da postoji voz iz Bukuresta za Istanbul, koji izjutra dolazi, ali, da li neko zna da li postoje sjedista na toj relaciji ili samo kuset kola/spavaca kola, pa da li cu morati nesto da doplacujem ili da presjedam ili... me jednistavno nece izaci 5dana?  :o Razmisljao sam da pokusamo doci do Temisvara sa nepopunjenim flexipassom, da bismo sacuvali dan za svaki slucaj.  I da li se moze u Rumuniji koristiti InterCity sa flexijem? :D

Neki predlog, savjet, iskustvo...  ;D

Hvala

Pozdrav ljudi,

planiram ovo ljeto sa par prijatelja vlakom po Balkanu, pa sam naišao na ovaj forum...

Tura nam je Zagreb- Beograd- Sunny beach- Istanbul- nazad u Zagreb

Sad imam par pitanja: ;D

1. da li hrvatski državljani mogu u Beogradu kupiti flexipass, tj. zanima me da li ju mogu kupiti samo srpski državljani, ili mogu i stranci?

2. da li je broj karata ograničen ili ih ima neograničeno (prije 2 godine smo išli s Interrail kartom u Španjolsku, i za Interrail ima ograničen broj karata). Zanima me jer planiramo Flexipass kupiti tek kad dođemo u Beograd, a to je negdje 20.7., pa da ne izvisimo i da ne ostanemo bez karte?

Inače super vam je forum, našao sam bveć hrpu korisnih informacija ;)

@Lewis

1) mogu svi da kupe fleksipas

2) ubeden sam da je broj (znaci ne tvrdim 100%), da je broj mozda ne neogranicen, ali da svakako neces  izvisiti za kartu, tj da ce ih biti

Sto se tice putovanja Flexijem po Balkanu...moracu da vas razocaram. Bugari vrse popravke u nekom tunelu (ili se tunel urusio nisam siguran) na zeleznickoj pruzi Sofija-Istanbul tako da vozovi verovatno nece saobracati do novembra. To sam saznao danas na Glavnoj zeleznickoj u Beogradu. Tako da ko zeli iz Sofije do Istanbula morace autobusom.  :(

Svejedno bi trebale njihove željeznice osigurati zamjenski autobus na toj relaciji i da kupljene karte za vlak (kao i balkan fleksi karta) vrijede i za taj autobus. Naglasak je na trebale bi a sad hoće li - e to je već drugo pitanje ::crazy:

@hijavata, hvala ti

nešto mi se čini da neće te bugarske željeznice ništa organizirati :?

Ne, u Bugarskoj su popravke pruge još od 06. aprila i trajaće do 30. novembra, ali se saobraćaj odvijao obilaznom prugom uz oko 30-60min kašnjenja, a taj tunel koji se urušio sredinom maja je u Turskoj i zbog toga sad ne idu vozovi. Saobraćaj bi trebalo da se ponovo uspostavi 20. juna, po rečima Turskih železnica. Zamenskog autobusa nema. Takođe ne saobraća ni jedan voz iz Istambula ka Evropi zbog toga.

Najnovija vest sa sajta rumunskih železnica: od 21. juna ponovo saobraća voz Bukurešt - Istanbul, ali samo do stanice Cerkezkoy (oko 100km od Istanbula) i odatle do Istanbula preuzimaju autobusi turskih železnica za koje važi karta, tj. flexipass. Pošto voz iz Istanbula za Bukurešt ide zajedno sa ovim za Sofiju i Beograd i u Bugarskoj se odvaja na dva voza onda sigurno to važi i za Beograd - Istanbul. Neverovatno je kako železnice Srbije nigde to ne pominju, čak su i izdali saopštenje kako neki drugi vozovi zbog nekih drugih x razloga neće saobraćati dan ili dva, a ovaj što ne ide već mesec dana o njemu ništa. A o tome da na železničkoj stanici ni ne znaju o čemu se radi ili daju pogrešnu informaciju da ne pričam...

Juče sam zvala da pitam koliko košta karta do Istanbula i žena u call centru mi ništa nije spomenula, osim da voz trenutno ne saobraća. Ni zašto, ni kada se očekuje uspostavljanje linije, prosto nevjerovatno kako neki ljudi obavljaju posao... Vjerovatno se ne bi ni javila da ne mora  nono  

Elem, nisam te dobro shvatila. Pošto moram stići do Istanbula kako znam i umijem (idem za Indiju, tj. u Istanbulu hvatam let do Delhija), kako sada to funkcioniše? (sa flexipassom, naravno). Idem standardno vozom do Sofije, a onda vozom do Cerkezkoy odakle idu organizovani busevi do Istanbula?

Od 21. juna bi trebalo da saobraća od Beograda preko Sofije do Cerkezkoya, sa organizovanim busevima do Istanbula, u kojima važi karta/flexipass. Ali ja bih sačekao 21. jun da vidim jel to stvarno tako, ako ne putuješ pre toga.