Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav ekipo, mozda je neko bio u mojoj situaciji:

Imam single entry vizu za Tajland, bio sam mesec dana i nastavio kroz Kambodzu i Vijetnam. Plan mi je bio na kraju da se vratim na Tajland i povratni let mi je sa Phuketa. 
U trenutku izlaska nisam znao da moram tad da izvadim re-entry, tako da ga nemam. Viza mi “traje” do 10 februara iako sad na njoj ima pecat USED. 

Cujem price da se svakako pojavim na Phuket aerodromu i mogu da platim, udjem, pre 10og jer do tad imam vizu... a nas konzulat mi kaze da moram da izvadim novu vizu, koliko vidim u Dzakarti, sto mi je neverovatan detour.

Saveti?

2 hours ago, iShone said:

Cujem price da se svakako pojavim na Phuket aerodromu i mogu da platim, udjem, pre 10og jer do tad imam vizu... 

A kako si mislio da se pojaviš na aerodromu bez vize? Neće te pustiti u avion iz Vijetnama za Tajland ako nemaš validnu vizu. Niti će te pustiti na bilo kom kopnenom prelazu.

Ne treba ti Tajlandska viza za tranzit ako ostaješ na aerodromu manje od 12h. Možda da nađeš let iz Vijetnama za Puket tako da se uklopiš u tih 12 sati? Mada ne znam šta ćeš sa prtljagom ako nije spojen let? Možda postoji neki servis na aerodromu da se reši takav problem? Možda je najbolje da zoveš aerodrom da proveriš. Verovatno će ti najjeftinije biti da modifikuješ tu svoju povratnu kartu, tako da se vraćaš iz Vijetnama, pod uslovom da taj prevoznik leti do Vijetnama. Ja sam to radila nekoliko puta, doduše sa Emiratima i Etihadom, ne znam s kim si leteo do Tajlanda....

Edited by marica

4 hours ago, iShone said:

Pozdrav ekipo, mozda je neko bio u mojoj situaciji:

Imam single entry vizu za Tajland, bio sam mesec dana i nastavio kroz Kambodzu i Vijetnam. Plan mi je bio na kraju da se vratim na Tajland i povratni let mi je sa Phuketa. 
U trenutku izlaska nisam znao da moram tad da izvadim re-entry, tako da ga nemam. Viza mi “traje” do 10 februara iako sad na njoj ima pecat USED. 

Cujem price da se svakako pojavim na Phuket aerodromu i mogu da platim, udjem, pre 10og jer do tad imam vizu... a nas konzulat mi kaze da moram da izvadim novu vizu, koliko vidim u Dzakarti, sto mi je neverovatan detour.

Saveti?

viza ti vise ne vazi...vadi vizu u vijetnamu, ne vidim zasto bi je vadio u dzakarti..takvu glupost jos nisam cuo...licno sam je vadio u hanoju 2 puta, gotova je za 2 dana....treba ti samo izlazni let sa tajlanda, sto vec imas

• Author

Ovo mi je najbolja opcija, bas u Hanoju cu i da budem pre leta za Tajland. Ja sam pomesao Thai ambasade i nase, misleci da moram u Dzakartu... hvala!