Jump to content

Featured Replies

Strazilovo, Biserno ostrvo, carsku baru, Palicko jezero. Spustiti se Dunavom do Dejrdapa zaustavljajuci se na Dunavskim adama

Treba obavezno videti ili jos bolje, aktivno ucestvovati u svinjokolju, zabijacki ili kako to sve ne zovu, u nekom vojvodjanskom selu (Turiji, Nadalju, Neradinu, gde god). 

Sad vec ozbiljno razmisljam da te pozovem kada ove zime budem pravio zabijacke! Da te naucim da pravis cvarke i (ovo verovatno mnogo ne znaju sta je) barotinu!!!!!  :eat:

Hvala, ali obuku sam silom prilika prosla kao mala, kod majcinih roditelja u B. samo sam pokusala da zamislim neke od svojih CS gostiju (ali takodje i novosadske, beogradske i ine prijatelje) kako u krvavom i blatnjavom snegu do kolena u nekoj "donjoj " basti ispiraju svinjska creva, pa sam se slatko nasmejala. Posto se ne razumem u ove skakutave i mnogo slatke smajlice necu ih ubaciti kao ilustraciju, a i mislim da je i ovo dovoljno ilustrativno.

I ucestvovati u pecenju jagnjeta ili praseta na raznju... Sa sve poboznim pogledom u vatru i pomalo zalivati pivom sebe i doticnu zivuljku, da bi kozura bila 'rskava...

Kako mi se cini polako prelazimo na stvari koje bas i nisu vezane za videti vec za probati,a mora se priznati da je i to jedna od stvari koje svakako ne treba propustiti u Srbiji :eat:

Cisto sumnjam da je bilo ko koga ste ugostili od stranaca a ponudili ste mu nesto od nasih tradicionalnih jela ostao ravnodusan na njih,zar ne. :pivoooo:

On 9/30/2008 at 9:32 PM, marko said:

I ucestvovati u pecenju jagnjeta ili praseta na raznju... Sa sve poboznim pogledom u vatru i pomalo zalivati pivom sebe i doticnu zivuljku, da bi kozura bila 'rskava...

Ako živuljku preliješ pivom kožura sigurno neće biti hrskava!!! Naprotiv, ako hoćeš hrskavu, pivo zadrži za sebe! Ispekao sam ih da im ne znam broja.

A što se tiče znamenitosti - svakako mauzolej na Oplencu! Samo podatak da mozaik sadrži oko 15.000 nijansi boja i da je mauzolej po površini pod mozaikom drugi u svetu je dovoljan razlog za posetu ovom vanrednom delu arhitekture i umetnosti, da ne pominjemo istorijsi značaj.

Zato: Oplenac

• 4 weeks later...
  • 11 months later...

Mislim... ma NE - sigurna sam, da ne bi smelo da se propusti nešto iskonsko, nepatvoreno; nešto što su prirodne sile vajale nekoliko miliona godina...

To je za ljubitelje zaista netaknute prirode, avanturise (možda filozofski orijentisane :-)

Da skratim, i pardon ako ste me već negde čuli, ali MORAM - jer ovaj topic stvarno ne može bez ovakvog predloga:

L A Z A R E V  K A Nj O N  i  neposredna okolina

Ako želite da se uverite zašto, dođite u sredu ovde:

http://www.freebiking.org/RAZNO/LK_predavanje.html

Nećete zažaliti, a verujem da bi moglo da vam zagolica maštu i probudi avanturističke (ali sasvim bezbedne) apetite.

Srdačan pozdrav,

Gordana  :kamp:

Ja predlazem za ove urbanije goste EXIT! :music: Odveo bih u sred nedelje da se napiju negde u gradu i u 2 sata ujutru da zauzmemo mesto u katolickoj porti da otpadamo. pijjj

Napisacu par stvari ali ne po vaznosti,vec kako se setim.....

Fruska gora,Srebrno jezero,pa tim putem do Kladova,Zlatibor naravno,let balonom,Palic,Brezovica......

P.S.Kosovo,uzduz i popreko pod obavezno!

Sto neko rece ovde i nema mnogo sta da se vidi vec da se ucini ili dozivi... Spisak ce sadrzati i neke prilicno bizarne i besmislene sadrzaje... Ono sto mi se dopalo je na pocetku a ostalo je moje... Ovo sam pisao vise iz perspektive preporuke nekome ko nije odavde. Valjda je tako i zamisljeno. Jedino je problem sto ovde nema 100 stvari koje se mogu nabrojati... Barem ja nisam uspeo da smislim svih 100. A bogami i u ovih 36 koliko ima zajedno i sa nekim vasim idejama ima poprilicno ne tako zabavnih sadrzaja...

1. Popiti kafu u Kuci Snova sa Sashom i Sashkom

2. Spavati u starom lalinskom krevetu medju perinama

3. Posetiti aqua park u Jagodini

4. Bazati lavirintom ispod Petrovaradinske tvrdjave

5. Ucestvovati u pecenju domace rakije i konzumaciji iste prilikom toga

6. Ucestvovati u svinjokolju i konzumaciji svinjetine nakon toga.

7. Posetiti rehabilitacioni centar u Crnoj Reci + tretman na bazi olinkluziva

8. Spavati pored morave

9. Posetiti isposnicu Svetog Save u blizini manastira Studenice

10. Ucestvovati na Vidovdanskom Hodocascu

11. Splavarenje Topciderskom rekom.

12. Povracati na glavnoj ulici u Guci ( moze i u vreme kada nema sabora )

13. Kosidba na Raicu ( tu biti civilizovan za razliku od Guce )

14. Biti na svadbi ( sumadiskog tipa i sa mladozenjine strane po mogucstvu )

15. Otici na utakmicu Fk Rada. ( ucestvovati u tucama po zelji ) 

16. Biti gost kod nekoga na slavi.

17. Posetiti vlasinsko jezero i voziti se na plutajucim ostrvima

18. Obici kraske oblike reljefa po istocnoj srbiji ( da ne nabrajam sve... )

19. Prisustvovati snimanju TV emisia Zikina Sarenica i Zvezde Granda.

20. Posetiti dane piva u zrenjaninu

21. Posetiti Bir Fest u Beogradu

22. Posetiti Kupusijadu

23. Posetiti Slaninijadu

24. Posetiti Kobasicijadu

25. Posetiti Chikin fest u zitistu.

26. Posetiti Rakijadu u Pranjanima

27. Posetiti Pljeskavicijadu

28. Posetiti Gusanijadu.

29. Posetiti Gitarijadu

30. Okupati se u Drini ili splavariti njome.

31. Posetiti nudisticku plazu na beogradskoj adi

32. Duvati lepak sa stanovnicima nekog od beogradskih karton naselja.

33. Kupovati u SOS marketu

34. Kupovati piratske diskove na sred ulice

35. Posetiti neki od trznih centara na otvorenom

36. Upraznjavati vlasku magiju.

ja bi tu dodao tretman-dva Najdenovim krugom, nocenje na vrhu Rtnja u iscekivanju vanzemaljaca, kao i posetu Mudijadi, potragu za Gandijem osluskujuci dal se cuje frula po Nishu, posetu Pirotskoj poslasticari Pelivan (ogadi se coveku sladoled za ne vishe od 50 dinara, od kolichine, kugla 5 dinara), pusenje lule mira sa ziteljima Aleksinca Indijanskog porekla, obavezno koriscenje najskuplje izgradjenog WCa u Evropi (po metru kvardatnom) na zeleznickoj u Kraljevu, put vozom bilo gde po Srbiji tek da bi se stajalo jer nema slobodno mesto za sedenje, itd itd

Nije lose, dodao bih samo:

Popiti pivo kod studentskih domova u Novom Sadu ili nekom mestu sa slicnom koncepcijom.

Posetiti buvljak , ako je u pitanju Novi Sad to je  Najlon nedeljom, uz obaveznu voznju prenatrpanom 5-icom do odredista.

Da pri povratku kuci iz izlaska obije frizider za sladoled. (kakva divna tradicija) :)

Mudijada tj takmicenje u spremanju jela sa belim bubrezima u selu Lunjevica kod Gornjeg Milanovca (ako se jos odrzava).

Posetiti festival Exit, bez kupljene karte, tj preskociti zid. (jest malo opasno, ali bice vam 100 puta veci ugodjaj bez obzira ko nastupa)

Da ucestvuje u mobi. (vazno je biti u formi :)

Ne znam da l' je kogod pominjao, ali u Novom Sadu bi svakako valjalo pojesti burek kod Đorđevića, u Dunavskoj ulici... A zatim sladoled ili sutlijaš u Carigradu. Bez toga, poseta Novom Sadu nekako nije potpuna  :eat: Možda da napravimo spiskove po gradovima, ovako je jako konfuzno :)

Kad smo kod njopanja, pod obavezno su najbolji burek na svetu u subotičkoj Lipi, kod mađarskog konzulata i kolač i kafa u Ravelu, odmah kod Narodnog pozorišta (najneverovatnija atmosfera) a u novosadskom Carigradu je pod obavezno špricer-boza  :pij:

:mrgreen:

nemate be vi pojma tamo gore sta je to dobar burek, ej be s ruke se to jede, za pocetak. :) elem, dani bureka, svakog avgusta u Nis, to se treba poseti od te manifestacije.

Dragi prijatelju Južnjače, koliko god ti to delovalo suludo, najbolji burek je u Subotici. Jeo sam te vaše bureke, i sem neke dreke oko istih, nisam primetio da su nešto specijalno... ono tamo jeste, a ti idi pa vidi, ja sam ponovo to proverio pre nedelju dana  :P

On 10/26/2009 at 6:04 PM, marko.petrovic said:

nemate be vi pojma tamo gore sta je to dobar burek, ej be s ruke se to jede, za pocetak. :) elem, dani bureka, svakog avgusta u Nis, to se treba poseti od te manifestacije.

Pružam podršku svom dragom sugrađaninu   :D

kad nemas pojma gde da kupis ko ti kriv.

I meni se dopao u Senti burek, najbolji ikad... Jebiga kad tu ima najbolje brasno, nece salju naovamo, c c c

off topic: Možemo da organizujemo "Tour de Burek de Serbie", pa svako neka smisli koji je najbolji burek u njegovom mestu, lepo obiđemo sve i tako odlučimo, i onda nema potrebe za raspravom... ili možemo da povedemo raspravu na malo istančanijem nivou.

Što se dana bureka tiče, će da dođem sledeći put, a ti se seti pa me pozovi u goste. Doneću ti za poklon nešto najbolje odavde  ;D