Jump to content

Featured Replies

Posted

Trbalo bi da putujem krajem nedelje za Banja Luku.Definitivno ću ići kolima.Takođe znam da ne mogu da putujem kroz Hrvatsku jer mi je pasoš istekao pre mesec dana.Da li neko zna kroz koje gradove treba voziti?Kolika je udaljenost u kilometrima i koliko mi vremena trba(otprilike).Unapred zahvalan.

Treba ti barem 7 sati. Vozis kroz Bijeljinu, Brčko, Gradačac, Modriču i Derventu.

Greska. Ni u kom slucaju ne ides na Gradacac jer ti to produzuje put i previs bespotrebno obilazenje.

Putujes preko Bijeljine, Brckog, Samca, Modrice pa onda Derventa i Prnjavor i stizes u Banja Luku. Ukupna kilometraza je oko 350 km, ali racunaj da su putevi od Bijeljine do Banja Luke uzasno losi. Ipak, mislim da bez problema mozes stici za 5-6 sati

• Author

Hey Cruela deVil , u principu ima mesta u kolima za jos 1 čoveka.Ostavi  e-mail da se dogovorimo. :mrgreen:

• 1 year later...

a kako se moze stici do Kotor Varosi iz Banja Luke?I sta mi treba od dokumenata za Republiku Srpsku ukoliko idem kolima,da li mi treba medjunarodna dozvola i ostale potvrde jer se kola vode na oca?Hvala unapred.

• 1 year later...

Izvinjavm se sto podizem temu iz mrtvih, da li neko moze da mi kaze da li ima nekih promena u pomenutoj ruti (mesta, kvalitet puta...), neko dobro mesto za odmor?

Put preko Bijeljine, Brckog, Samca, Modrice pa onda Derventa i Prnjavor i  Banja Luka je prilično dobar.Kad prođeš Brčko oko 5 km, u mjestu Plazulje sa desne strane imaš fin restoran piceriju Bakarni lonac.

Kroz Bosnu, kao i kroz Srbiju, treba biti jako oprezan da se ne napravi prekršaj, pogotovo prekoračenje brzine, jer su državni inkasatori raspoređeni upravo na mestima gde žrtve najčešće i najlakše upadaju u zamku. U Brčkom je vrlo moguće zaustavljanje radi kontrole, čim vide da tablice nisu bosanske, a onda ide kontrola kompletne opreme itd. Za one koji voze na plin, u Bosni je obavezan protupožarni aparat, i naravno (kao i kod nas) LPG nalepnica.