Jump to content

Featured Replies

Nije bas sa svim, ali nije ni mnogo skuplje. Placa se oko 5 evra po letu, po osobi za placanje karticom. Imas padajuci meni, gde odaberes tip kartice kojom ces platiti, pa u zavisnosti od toga je i iznos te takse. I placa se dodatni prtljag, ako ti nije dovoljan samo rucni. Torba od 15kg se placa 10 evra po letu. Taj prtljag ti je izboran, pa ako ti je dosta samo rucni prtljag od 10kg za putovanje, onda ti ovo i ne treba. Ono sto moras da platis, to su te  takse za karticu.

Dakle, ukupna doplata na onu ispisanu cifru za povratan let bi maksimalno mogla da bude 30 evra, minimalna 10 evra. Doduse, moze jos i vise, ako imas vise prtljaga, ima i posebna tarifa za svaki predjeni kg preko dozvoljenog.

PS: Pogledaj promociju Ryanaira, trenutno su karte 1 evro! Iskombinuj nesto wizzairom do Milana, npr, pa odande mozes na dosta destinacija za 1 evro, ali bukvalno! Ako placas visa electron karticom i uzmes samo rucni prtljag!

Fantasticni ste. Puno hvala. Odgovori mi mnogo znace i prva su liga. Em su precizni a i stigli su ekspresno brzo.

• 2 weeks later...

Komentar na vest o Jatovim letovima za 19 evra?

Probao sam da bukiram kartu za Dizeldorf u periodu od 20 decembra pa na dalje i kaže da nema karata uopšte!? Prvi sledeći datum i slobodno mesto je tek od 2. januara..

Probao sam da bukiram kartu za Dizeldorf u periodu od 20 decembra pa na dalje i kaže da nema karata uopšte!? Prvi sledeći datum i slobodno mesto je tek od 2. januara..

Ja sam upravo isto to gledala, ima karata, jedino za 22.12. nema ponude...

Ali i dalje krajnja cena karte uopste nije "low" jer su takse preskupe (bar za moj budzet)  :(

Lufthansa ima sličnu akciju, cena povratne karte do Rima preko Minhena je oko 1600din. Ali, sa taksama izađe na oko 17000  :shockkk:.

Toliko o tim akcijama. Bas sam se iznervirao! Cekao sam sinoc posle ponoci da probam na JATovom sajtu da vidim kolike su cene, ali, naravno, kakva su sugava kompanija, takav im je i sajt. Nema tamo da se azuriraju cene u ponoc kao kod Ryanaira. Tek jutros je bilo "povoljnih" karata, 38 evra povratna+ taksa od 120 evra. Kako ih nije sramota??? Za sta su te takse, za direktora, za zamenika direktora, za sekretaricu... :death:

A i Lufthansa isto! Cak i ako ikad bude bilo nesto jeftinije, iz principa cu da letim iz Temisvara!

nisi u pravu....evo recimo 23.12. na 10.1. je 11.000 din kod jata povratna za dizeldorf

• 3 weeks later...

Malo pre se pricalo o Egiptu, pa da odgovorim sebi samom i vama - ima da se nadje karta iz Atine za Kairo za 200e tacnije 202e, mart 2010. Ali za isti period mislim da je trenutno najbolja opcija preko Alitalije iz Rima za 157e (isto u Kairo) + 40e Temisvara za Rim, kupio pre 2 dana.

pa imao si kombinaciju vozom Bgd-Budimpešta (26 €), easyjet-om Budimpešta-Geneva (oko 45 €), Geneva-Sharm El Sheik (oko 90 €) sve ukupno za oko 160 €. a tamo je onda jeftin prevoz do Kaira.

Pa gledao sam i to ali nisu bas te cene, recimo Zeneva - Sarm je 120e datumom kada meni odgovara a i treba uracunati bar jednu torbu (za nas dvoje) + prevoz do Kaira i nazad, jes jeftin al kosta :)

Price Taxes Service Fee Passenger Total including taxes and service fee

1.828 RSD + 19.615 RSD + 500 RSD x 1 Adult = 21.943 RSD

Total  : 21.943 RSD

Convertir (montant donné à titre indicatif)

21.943,00 RSD

upravo se umalo nisam slogirala... air france, veeeeliiika promocija. 1,828 dinara povratna karta beograd - lisabon, bez taksi. ajd reko da vidim koliko mogu da budu te takse... kad ono 19,615 dinara.... pa stvarno :death:

ja sam isto to gledao. mislio sam na prolece, reko verovatno su jos uvek jeftine karte. I, stvarno jesu jeftine ali su takse bezobrazne.kao da je privatni avion.

@golosina

pa jeste taj airfrance nepovoljan, ali baci pogled na lutfhazine ili alitalia varijante, oni su jos skuplji od toga cak i na letovima tipa Frankfurt - Porto ili Rim-Lisabon, a kamoli sa dodatkom do Beograda...

Beograd-Frankfurt-Porto je u najjeftinijoj varijanti kod LH vise od 500 evra, iako se rezervise dva meseca unapred.

@golosina

pa jeste taj airfrance nepovoljan, ali baci pogled na lutfhazine ili alitalia varijante, oni su jos skuplji od toga cak i na letovima tipa Frankfurt - Porto ili Rim-Lisabon, a kamoli sa dodatkom do Beograda...

Beograd-Frankfurt-Porto je u najjeftinijoj varijanti kod LH vise od 500 evra, iako se rezervise dva meseca unapred.

ma to sam ja onako iz radoznalosti gledala.. uvek od porta letim do nekog grada (madrid, pariz, milano) ryanairom, a onda wizzairom do budimpeste ili temisvara. ovo je u najpovoljnijoj varijanti izaslo jesenas moje drugarice 60 evra obe povrane karte sa taksama (po osobi), ali u proseku bude oko 100-120. plus voz od budimpeste ili prevoz do temisvara, ali opet je visestruko jeftinije. ovo je pljacka 400, 500 evra  :o

jednom sam samo letela do BG i to alitalijom i bila je povratna karta preko milana 220 evra, kupljena 5 meseci unapred.

Ima li neko dobru ideju za jeftinu kartu u jednom pravcu za Sao Paolo ili Rio negde krajem januara? Je l' naleteo neko na neku promociju za te krajeve? Skroz mi je idiotski, ali uvek nekako ispadne jeftinija povratna karta, nego u jednom pravcu. No, nasao sam iz Milana za 450 evra povratnu, ali tek za kasnije, a sa polaskom u januaru je oko 650-700 evra.

@Golosina, da nema nesto valjano iz Portugala ili Spanije?

Za Rio su ti uvek skuplje karte... pucaj na Sao Paolo...

Znam da je moja drugarica letela iz Irske, pokusaj sa te strane da nesto iskopas, kaze da ima povoljnih letova.

Laki ide u Brazil, Laki ide u Brazil, Laki ide u Brazil

:party:  :banana:

Pogledaj TAM airlines iz Milana za Sao Paolo, nekoliko meseci unapred. Ja sam pre 2 meseca gledao letove sa polaskom krajem januara i u februaru, a povratak neki mesec kasnije, bila je neka akcija, pa je bila ta cena.