Jump to content

Featured Replies

Da li ima sanse da cena karte na relaciji Temisvar - Valensija bude niza od 79 RON-ova?

Najniza kju sam ja videla je bila 53RON kada je bila akcija 20% nize cene za clanove kluba. Mislim da je za tu destinaciju 20e extra cena.

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Koji pretrazivac biste preporucili za slucajeve kad ste potpuno fleksibilni?

Npr. imam vremena u avgustu i hocu da zapalim negde sto dalje od evrope, a manje-vise svejedno mi je gde tako da bih rado pustio da eventualna super-povoljna ponuda odluci umesto mene.

Kayak ima dosta fleksibilnosti ali ipak moze da trazi samo do 4 aerodroma i to da ne budu vise od 200km udaljeni izmedju sebe.

Sa druge strane, Condor ima tu opciju da trazite sve prekookeanske letove od najjeftinijeg do najskupljeg, ali naravno samo njihove ponude.

Bilo bi super ako bi postojao neki nezavisni pretrazivac kao sto je Kayak, a da ima opcije tipa: "najjeftinije ponude raznih kompanija za letove od bilo kog aerodroma u zapadnoj evropi do bilo kog u j. americi.."

Jel naletao neko od vas na tako nesto?

EDIT:

gledam sad taj skyscanner, nije lose da moze bar po drzavama da se trazi. Jel ima neko jos ideja?

E, sad ga pretera ;D Ti bi da ides, ne znas ni sam gde ni kad, a hoces da bude jeftino i da ti se sve to samo od sebe ponudi, pa gde to ima :? Najbolje da odes u agenciju, pa nek oni to odrade umesto tebe ;)

A ako ti se zaista putuje negde i ako si fleksibilan, nece ti uopste biti tesko da sam potrazis po netu i uz par klikova nadjes nesto sto ce ti biti zanimljivo.

Hvala.. :o

Izvinjavam se ako sam zagadio vas forum sa suvise glupih pitanja.

Nasao sam recimo i neki sajt: drungli.com koji trazi najjeftinije letove iz zadate destinacije u bilo kom pravcu za zadati dan;  to je otprilike nesto sto sam pokusavao da opisem (nisam nigde napisao da mi je potpuno svejedno kad);

Tako da bih bio zahvalan ako neko zna za sajt slican ovome koji se specijalizuje za prekookeanske letove, ako takav sajt postoji (a do sada je internet uvek uspevao pozitivno da me iznenadi..)

Hvala.. :o

Izvinjavam se ako sam zagadio vas forum sa suvise glupih pitanja.

Ama, nisi zagadio, niti mi je uopste pala na pamet takva neka rec! Ali, racunam da svakako moras imati bar neku ideju gde zelis da ides i da negde zelis vise nego na neko drugo mesto. Pa, ukucas par gradova nasumice, povremeno, pa negde vidis neku promociju i iskoristis. Tako barem ja radim, ali, uvek imam na umu da zelim pre u Spaniju, nego Gruziju, recimo.

Za to sto tebe zanima, moze da posluzi Condor, to si vec apsolvirao, kao i skyscanner. Samo bih jos dodao da na skyscanneru imas opciju sa nekim mapama, barem je pre bilo, pogledaj detaljnije na sajtu. Recimo, ukucas pocetnu tacku putovanja, recimo Frankfurt i na mapi imas sve gradove sveta sa cenama iz Frankfurta do tog mesta. Evo, sad sam bacio oko, imas ponudjeno kao destinaciju i "everywhere" :) Pa, srecan ti put u taj everywhere  ;)

Pazi, stvarno, ima i everywhere!

Super, hvala! (ovog puta bez sarkazma)..  :spot:

Uzgred nije Gruzija tako losa, bio sam prosle godine.. Narod mi se cinio malo natmuren, ali priroda je impresivna..

• 3 weeks later...

Planiram u maju da posetim Madrid i Lisabon.

Sta mislite, da li je moja varijanta dobra i kako mi je najjeftinije?

Planirao sam BG - Madrid - povratna (3 nocenja)

Madrid - Lisabon - povratna (4 nocenja)

Rezime:

BG - Madrid - Lisabon - Madrid - BG

Unapred hvala na pomoci, i nisam bas iskusan sa ovim stvarima, a siguran sam da postoji mozda i nesto jeftinije :)

To sto ti planiras ce  kostati prilicno.

Sad je jos rano za karte low costerima za maj ali slicnu turu prosle godine sam odradila

Temisvar - Madrid (wizz)

Madrid-Lisabon-Madrid (EasyJet)

Madrid-Temisvar (wizz)

za nas dvoje je sve kostalo 170eur

Ti imas i alternativu komocije,

Bg-Brisel-Madrid (wizz,ryan)

Madrid-Lisabon-Madrid (EasyJet)

Madrid-Brisel-Bg  (wizz,ryan)

svrljaj malo po

ryanair.com

wizzair.com

easyjet.com

i nacices sigurno ispod 100eur po osobi avione.

Redovne linije Bg-Madrid-Bg su u najboljem slucaju oko 130eur po osobi. Evo, za neki maj AilItalia daje karte po 15.200din...

TAP i AIrEuropa voze povratno Madrid-Lisabon za nekoh 50tak-60 eur...

racunaj i da imas lisabon-rim easyjet pa rim-beograd wizz, zasto bi dva puta isao u madrid, obidji sve prvi put, pa pravac lisabon i onda nazad za beograd preko rima.

aku budes imao srece, kao sto sam imala ja, beograd rim, rim lisabon povratne 90 eura

racunaj i da imas lisabon-rim easyjet pa rim-beograd wizz, zasto bi dva puta isao u madrid, obidji sve prvi put, pa pravac lisabon i onda nazad za beograd preko rima.

Pa u Rimu sam bio bezbroj puta do sada pa mi je svejedno da li cu na aero ici u Rim ili u Madrid. Za ovu varijantu cu se odluciti jedino ako bude jeftinija dosta :-) (racunam da ako bih isao preko Temisvara bih morao da dam jos 35e na povratnu kartu do tamo preko Gea-turs ili postoji nesto povoljnije?)

Sad imam 2 pitanja vezana za sve ovo:

[b]...Sad je jos rano za karte low costerima za maj ali slicnu turu prosle godine sam odradila...[/b]

1. Citav zivot sam ubedjen da se jeftina cena leta dobija samo rezervacijom mesecima unazad, a sad dobijam suprotno misljenje?

2. Koliko je doplata za kofer na Wizzu i koja je max tezina?

Hvala puno na pomoci  pijjj

http://wizzair.com/useful_information/service_fees/?language=SR

racunaj na Bg-Rim karte oko 2190din plus rezervacija (plus opciono torbe) da ces sigurno naci....cak i danas da kupis..

Easy ti je oko 35eur u pravcu.

To ce ti izaci oko 120eur i nemas Madrid (moras da lomis Lisabon/Madrid/Rim u povratku sto dize cenu) a mozes da usparas koji evro i da prodjes za stotinjak kao Hekata..

E sad, Easy iz Rima ti se ne uklapa ni u jednoj soluciji sa Wizzom za Bgd jer moras da spavas u oba smera u Rimu sto mislim da je lomatanje ako si vec bio.

Madrid-Lisabon-Madrid je pokriven sa 4 leta easyjem tako da za 30tak eur povratna moze da se uklapa sa wizzom u oba pravca (nemas dodatna nocenja)

Kalkulacija za maj ...18/25.05.

Temisvar-Madrid-temisvar 75eur

Madrid-Lisabon-Madrid  47eur

Auto po osobi do temisvara i nazad po 15tak eur (ili GEA 35 po osobi)

Trenutno oko 140eur iz Temisvara. Skinuces za oko 5eur po letu, mozda i vise ako si uporan i cekas svaki dan....

Gadno mi da gledam Ryanair site jer me nervira zbog slova, brojeva, security-a.... koliko se secam dobra varijanta je i Brisel -Madrid-Brisel (ima 2-3 leta dnevno) pa mozda to moze da se upari sa wizzom za Bgd....

Kalkulacija za maj ...18/25.05.

Temisvar-Madrid-temisvar 75eur

Madrid-Lisabon-Madrid  47eur

Auto po osobi do temisvara i nazad po 15tak eur (ili GEA 35 po osobi)

Trenutno oko 140eur iz Temisvara. Skinuces za oko 5eur po letu, mozda i vise ako si uporan i cekas svaki dan....

Gadno mi da gledam Ryanair site jer me nervira zbog slova, brojeva, security-a.... koliko se secam dobra varijanta je i Brisel -Madrid-Brisel (ima 2-3 leta dnevno) pa mozda to moze da se upari sa wizzom za Bgd....

Ne znam sta da kazem sem neizmerno hvala, neka agencija def mora da te zaposli :-)

Samo mi ovaj deo nije bio jasan, sta se podrazumeva pod ovima?

mozda i vise ako si uporan i cekas svaki dan....

Ne kapiram, sta da cekam i kako da cekam? :)

Pozdrav!

• 3 weeks later...

Hej ljudi nisam bas iskusan sa trazenjem jeftinih prekookeanskih letova, pa bih pitao za pomoc.

Trebao bih potraziti jeftin let do Kanade u julu ove godine, destinacija Winnipeg Ontario.

Gledam na njihovim Avio kompanijama ali mi nesto ne ide... :-[

Ne treba, snasao sam se.. ;D

Pa podeli sa nama :)

Nasao sam let Budimpesta-Тоronto(povratna karta) za 716 dolara.

Preko Finnair-а. Mislim da je povoljno.. :)