Jump to content

Featured Replies

Iskreno, očekivao sam znatno niže cene. 650 evra za povratnu kartu mi deluje bas dosta, skoro kao i da nije lou-kost. Još kada se uračunaju i troškovi prevoza do Istanbula i natrag, turske vize, vize za UAE, i vize za Keniju (50 $ ako se ne varam), uopšte nije jeftino.

Inače, uvode i letove za Kijev i Hajderabad (indisjka država Andra Pradeš)

Pozdrav svima!Da li neko zna neki low kost let iz Srbije tacnije Beograda ili Surcina do Londona za neku normalnu cenu?Ovi svi deru kao blesavi pa nismo mi bogat narod...Ako neko zna neku avio kompaniju koja po solidnoj ceni ima povratne karte od BG-do Londona nek mi napise moze biti svima nama od pomoci..Hvala... :)

Reko sam ti vec da je najjeftinije iz zagreba. Do tamo odes vozom/busom a odatle letis. Nema low cost companija iz Srbije za London. Moras da se odlucis i preseces. Ako hoces da putujes ko gospodin i da se vozis samo avionom onda budi gospodin pa plati veliku cenu a ako oces da putujes kao putnik ... pa izdrzi tih par sati u vozu/busu do zagreba i ustedi ohoho para!

Let za Keniju iz Istanbula sa Air Kenya je 600$ sto dodje mnogo jeftinije od 650eura. Air arabia je odavno izgubila epitet low cost kompanije koliko vidim.

nazalost...

:x

Marina, molim te da stavis link ka tom kenijskom avio prevozniku. Ja sam trazio po netu i video da je Air Kenya samo mala lokalna avio kompanija koja ima letove po Keniji i Tanzaniji. Sa druge strane, Kenyan Airways je veca kompanija, ali im na sajtu pise da ne lete za Istanbul od oktobra 2007.

Mislila sam na Kenyan airways, izvinjavam se. Bash steta sto ne lete iz Istanbula, znam da su bili najjeftiniji poslednji put kad sam trazila let.

Steta, i ja kazem.

Nego, malo sam pretrazivao te letove za Afriku i naisao sam na jednu interesantnu kombinaciju. Recimo, Ethiopian Airlines (koji, btw, ima odlican sajt za lako pretrazivanje destinacija, cena i datuma) ima povoljan let na relaciji Bejrut-Adis Abeba-Bejrut. Uneo sam datume 26. oktobar za let iz Bejruta i 13. novembar za povratak iz Abebe. I, cena je veoma povoljna. Povratna karta sa svim taksama iznosi 474,80 USD, tj, nekih 325 EUR, po danasnjem kursu. Moze da se kupi on-line, naravno.

Naravno, sad ce biti pitanja pa kako stici do Bejruta?!?! Lako i povoljno, Zejtunijem iz Sofije do Alepa, pa lokalnim busom do Bejruta. Po mom nekom grubom proracunu, iz Beograda do Bejruta i nazad, moze se za cirka 115 EUR. Sto u zbiru daje 440 EUR. A, da ne pricam ako potencijalni putnik ima vremena sta sve moze da vidi usput.

Jos ako je tacna ona informacija da za boravak u Libanu do 24 ili 48 h nije potrebna viza - ojha!!!

Ma kiko znam za to..Nego pitam da nema iz Srbilenda nesto...Ma nije problem ici do Zagreba

vec koliko je to sigurno?Ako me razumes.....Ali to mi je prvi put da letim avionom pa m malo prpa uhvatila ali sta je tu je...

Show your friends how to fly

Every second ticket is for free*

Travel period: October 2008

Booking period: 24.9. - 28.9.2008

* One-way. Subject to availability. Taxes and charges included. This promotion is valid only when min. 2 (max. 8) passagers on the same reservation are booked. Not available with the Flexible Fare. Subject to payment of credit/debit card fees. Subject to payment of baggage fee.

P.S. Da ne ispadne kako reklamiram SkyEurope, njihove ponude postavljam jer se nalazim na mailing listi, pa rekoh da podelim sa vama kada nude nesto zanimljivo. Ova ponuda je jako dobra, u principu 2 za 1.

• 2 months later...

Evo najsvezijih utisaka iz Wizz-a i Ryanair-a

Oba aviona su poletela na vreme, bez nekih velikih zezalica. Ryan je kasnio malo u Fesu, tj jedno 45 minuta zbog vremena ali nekim cudom smo tacno na vreme sleteli u Milano, mozda sa 10 minuta zakasnjenja. Misko ga dao po gasu.  ;D

Niko nam na checkin-u nije proveravao prtljag niti brojao koliko komada prtljaga imamo. Samo su mi u Fesu gledali da li je size of hand luggage posto se cinio malo dzombast.

Sto se tice Ryanair-a i njihovog online checkin-a koji se kao radi preko neta pre nego sto podjesh na put (dodushe to mogu samo oni sa EU pasosima) nismo ni tu imali nikakav problem. Dali su nam boarding karte bez ikakvog pitanja na aerodrumu. Kao sto je neko ranije rekao, vrlo retko primete da je to online. Airport check in se dodatno placa.

Ako letite Ryanair-om sedista 16 i 17 su dusu dala. Samo utrcite u avion i mesta su vasa. To su ona mesta pored vrata za emergency exit pa ima mesta za noge koliko zelis. Na tim mestima ne mogu da sede ljudi sa malom decom ili osobe sa invaliditetom. Izbegavajte sedenje tik do prozora, propuh je!  ;D

U wizz-u se ta mesta dodatno placaju i samo posle poletanja ako niko ne sedi na njima moze da se sedne. Bas su strogi po tom pitanju. Sestradese cuvaju ta mesta kao oci u glavi.

Eto...

;D

Povratna karta Beograd - Mumbaj (Bombaj) je preko turkish airlines 640 evra sa svim taksama. Ko je planirao da obidje Indiju ovo je trenutno najpovoljnija varijanta.

Moze jos povoljnije, a da takodje letish iz Beograda. Doduse, u Istanbulu menjas aerodrom, ali...

Jatova povratna avio karta BG - IST - BG je oko 188 EUR. Air Arabia trenutno ima povratne letove od Istanbula do Jaipura za 376 EUR. Grrr, i oni poskupljuju, ali to u zbiru daje 564 EUR. Dodaj na to jos desetak EUR za transfere od i do Sabiha Gokcen aerodroma, sto opet daje cenu ne vecu od 580.

Da li se moze otkazati vec kupljena karta i refundirati novac kod low cost naprimer Rayan? Jedini opciju koju vidim na sajtu je da mogu da menjam let.

Da li se moze otkazati vec kupljena karta i refundirati novac kod low cost naprimer Rayan? Jedini opciju koju vidim na sajtu je da mogu da menjam let.

Na zalost ne moze.

Kad menjas let onda doplacujes.

Kolko ja znam moze da bude refundacije karte ali samo ako je karta skuplja od 60 evra i ne vracaju aerodromse taxe vec samo cenu karte ... dakle ne isplati se!

Jedna od boljih kompanija je myair.com, leti iz venecije najvise za shpaniju, francusku, italiju, i uopste mediteran..isao sam s njima 3-4 puta do barse, pariza, i maroka, i karta mi nikad nije bila skuplja od 30eu sa sve taksama....a do venecije, voz svaki dan :]

Kolko ja znam moze da bude refundacije karte ali samo ako je karta skuplja od 60 evra i ne vracaju aerodromse taxe vec samo cenu karte ... dakle ne isplati se!

Ne, ne vracaju cenu karte, jedino sto mozes da dobijes nazad je goverment taxes (PDV srpski receno) minus 15 funti na ime troskova refundacije (po pravcu). Posto je PDV obicno manji od tih 15 funti znaci da prakticno ne dobijas nista nazad.

• 2 weeks later...

All cities, all flights from €19 to maximum €69

SkyEurope guarantees you won't have to pay more than €69 all inclusive* for your one way flight within the travel period: 12 January - 31 March 2009.

• Booking period: December 23, 2008 - January 1, 2009.

* One-way. Subject to availability. Taxes and charges included. Subject to payment of credit/debit card fees. Subject to payment of baggage fee.

• 2 weeks later...

Kad se bukira let preko Wizzaira, za transakciju sa razlicitim karticama uzimaju odredjenu (povecu) sumu. Recimo, za placanje Visa karticom, kakvu ja imam, uzeli bi mi 15evra, a 2 povratne karte me kostaju 30 evra?! E, a pored razlicitih tipova kartica, ima i opcija bank transfer!! Tu ne uzimaju nista! Je l' zna neko da mi objasni sta je to i kako funkcionise?

Nije tacno da ce ti uzeti 15e. Za Master, AmericaExpres i Viza kartice uzimaju 4e, za Maestro 2e a za Diners 10e. To su uobicajene taxe koje uzima banka a ne wizzair. Prilikom bank transfera opet ce banka da uzme "svoje"! PS: Sve mi diraj al mi wizzair ne diraj! :-)

Pa onda sam ja lud ili slep :) Evo, sad klikcem i kad kliknem visa, razlika je 15 evra u odnosu na predjasnju sumu! A u banci su mi pre neki dan rekli da ne uzimaju nikakvu proviziju, iako meni falilo 7 evra sa jedne transakcije zvizhd Ne znam sta da mislim! Skontao sam da ce preko bank transfera banka da naplati svoje, tako da to otpada. A cak i sa tih 15 evra taxe opet ispada smesno jeftino. Ziveo wizzair ;D

Malo me zbunjuje wizzair. Kad na prvoj strani odaberem let, na desnoj strani ekrana pise ukupna suma i ima opcija da odaberem tip placanja. Kad odaberem visa karticu, ta suma se poveca za 15 evra!! Ali, u poslednjem koraku, kad treba da se ostave podaci sa kartice, pise opet cena bez payment handling fee, ali ima obavestenje u kom pise da za visa karticu placam 4 evra, kao sto ti, Kika, kazes! Ja sad stvarno ne znam sta i koliko ce oni meni da naplate!

Kad se bukira let preko Wizzaira, za transakciju sa razlicitim karticama uzimaju odredjenu (povecu) sumu. Recimo, za placanje Visa karticom, kakvu ja imam, uzeli bi mi 15evra, a 2 povratne karte me kostaju 30 evra?!

Malo me zbunjuje wizzair. Kad na prvoj strani odaberem let, na desnoj strani ekrana pise ukupna suma i ima opcija da odaberem tip placanja. Kad odaberem visa karticu, ta suma se poveca za 15 evra!! Ali, u poslednjem koraku, kad treba da se ostave podaci sa kartice, pise opet cena bez payment handling fee, ali ima obavestenje u kom pise da za visa karticu placam 4 evra, kao sto ti, Kika, kazes! Ja sad stvarno ne znam sta i koliko ce oni meni da naplate!

Ta "poveca" suma o kojoj pricas je 4 eura po osobi, po letu za Visa karticu, sto znaci da je za dve povratne karte iznosi 16 eura.

E, a pored razlicitih tipova kartica, ima i opcija bank transfer!! Tu ne uzimaju nista! Je l' zna neko da mi objasni sta je to i kako funkcionise?

Koristio sam opciju "bank transfer" pre 15 dana. Ona se isplati ako placate u zemlji u kojoj ima wizzair otvoren bankovni racun i ako bukirate vise od jedna osoba jedan smer sto bi u tvom slucaju svakako se isplatilo. Ja sam u Milanu za transakciju platio 3,5 eura zato sto WizzAir ima bankovni racun u Citibank u Italiji. Ukoliko se placa iz trece zemlje onda sve treba da ide preko Frankfurta (Centralne evropske banke) i transakcija je dosta skuplja preko 15 eura.

Hvala, Dule! Pojma nisam imao da naplacuju po osobi i po letu! Svasta ce smisliti da uzmu pare! I, jes' mi to poveca suma, kad me toliko i povratna karta izadje :)

Cek malo, te cifre koje pominjes si platio za jedan let ili ukupno za povratnu kartu? U mom slucaju se radi o letu Temisvar-Venecija i kupio bih karte vec sutra! Ima nekih brojeva racuna za Rumuniju na stranici:

http://wizzair.com/useful_information/bank_transfer_payment/

Da li je to to? Rekao bih po skracenici da je to ona OTP banka. Kako se vrsi ta uplata? Sa mog racuna u (AIK) banci prebacim pare na taj neki racun(gde bi mi moja banka sigurno uzela proviziju)? Ili odem u tu OTP banku u Beogradu i kazem dobar dan, ja bih uplatio toliko i toliko para na taj racun? Nekom ce delovati glupo, ali stvarno nisam dosad petljao sa bankama i racunima :-[

Mislim da taj bank transfer kod nas ne funkcionishe a i ako funkcionishe otprilike da te provizije izadju isto kao da obavish kupovinu preko neta