Jump to content

Featured Replies

Cek malo, te cifre koje pominjes si platio za jedan let ili ukupno za povratnu kartu? U mom slucaju se radi o letu Temisvar-Venecija i

Kada odes u banku nema nikakv let, povratna, jedan smer, dvoje, petoro... samo kazes zelim da uplatim toliko i toliko na taj i taj racun sa naznakom: sifra koju dobijes. Zbog toga se isplati bakn transfer ako ide vise osoba i povratna karta, jer se transakcija placa na ceo iznos racuna.

kupio bih karte vec sutra! Ima nekih brojeva racuna za Rumuniju na stranici:

http://wizzair.com/useful_information/bank_transfer_payment/

Da li je to to? Rekao bih po skracenici da je to ona OTP banka. Kako se vrsi ta uplata? Sa mog racuna u (AIK) banci prebacim pare na taj neki racun(gde bi mi moja banka sigurno uzela proviziju)? Ili odem u tu OTP banku u Beogradu i kazem dobar dan, ja bih uplatio toliko i toliko para na taj racun? Nekom ce delovati glupo, ali stvarno nisam dosad petljao sa bankama i racunima :-[

Da. Odes u svoju banku ili bilo koju drugu (bolje svoju) i kazes im da zelis da uplatis na taj racun. Jeste u pitanju je OTP banka, ali pazi, u Rumuniji, sto znaci da su srpska i rumunska OTP banka medjusobno inostrane banke kao i bilo koja druga i mora da se vrsi medjunarodni platni promet, sto mora da ide preoko Evropske centralne banke i ta transakcija je prilicno skupa i cesto se ne isplati.

Znaci resenje je da se plati 16eura za payment handling fee za karticu ili da neko u Rumuniji ili nekoj zemlji gde wizzair ima racun uplati umesto tebe i tako ustedis 13eura. Ja bih ti pomogao ali sam trenutno u Srbiji.

Nadam se da sam malo pomogao (pojasnio).

Pomogao si, hvala jos jednom! Mogao sam vec naslutiti da to ne moze da prodje jeftino kod nas. Kupujem sutra aviokarte sa visa electron karticom, pa sta kosta da kosta. Ne bih sad bas da cimam nekog po Jevropi da mi uplacuje tamo, a i ko ce po ovoj 'ladnoci :spot:

Inace, za one koji su zainteresovani, iz Temisvara su promo letovi za Veneciju u drugoj polovini februara, martu i prvoj polovini aprila, cena povratne karte je 10evra!!!

• 2 weeks later...

Jel moze neko da postavi link za taj tekst na sajtu za pretrazivanje low-coast letova? I pitao bih ove iskusne letace koliko bi trebalo da bude cena povratne karte do Londona pocetkom jula iz neke od zemalja u okruzenju? Neko je pominjao da iz Zagreba ima 0eura+takse,pa me interesuje koliko su te takse jer znam da su iz Srbije ogromne. Inace danas je JAT (bez namere da reklamiram) zapoceo neku akciju povratne karte do gradova Evrope 59eura+takse,sto konkretno u slucaju Londona znaci 175eura...

Jel moze neko da postavi link za taj tekst na sajtu za pretrazivanje low-coast letova? I pitao bih ove iskusne letace koliko bi trebalo da bude cena povratne karte do Londona pocetkom jula iz neke od zemalja u okruzenju? Neko je pominjao da iz Zagreba ima 0eura+takse,pa me interesuje koliko su te takse jer znam da su iz Srbije ogromne. Inace danas je JAT (bez namere da reklamiram) zapoceo neku akciju povratne karte do gradova Evrope 59eura+takse,sto konkretno u slucaju Londona znaci 175eura...

Do Londona je najpovoljnije iz Zagreba ili Temisvara. Moze i iz Budimpeste, ali ce ti trebati jos 35 evra za Schengen, dok za Hrvatsku ne treba viza, a rumunska je besplatna. Iz Temisvara su nesto jeftiniji letovi, npr. ako uzmes sada za kraj marta, kostace te manje od 60 eura sa taksama i prtljagom. Jedino je nezgodan termin (06:45), tako da ces morati da prenocis u Temisvaru.

E da, u pitanju je Wizzair. Iz Peste imas Easy Jet, dok Ryanair leti mislim iz Zadra.

Hvala puno na odgovoru! 60eura za povratnu kartu do Londona je zaista extra ponuda

i ja isto trazim najpovoljniju varijantu za london i izgleda da je to za 60evra preko wizz aira,iz temisvara, najbolja opcija. e sad, to je bez prtljaga, a kad odaberem prtljag 1 torbu doda mi jos oko 20evra [2x10evra, tj 2x36ROM-a], onda plus 2x4evra za elektronsko placanje.

mene zanima jel zna neko kolika im je dozvoljena tezina rucnog prtljaga tj jel ima sanse da se izbegne to placanje prtljaga koji predajes na check inu.

:yok:

za Wizz, 10kg je rucni prtljag. Ukoliko zelis da check-inujes prtljag, ne mozes izbeci placanje. Platis li online, prilikom kupovine karte, izaci ce te 2x jeftinije nego ako posle pozelis da doplatis na aerodromu.

i ja isto trazim najpovoljniju varijantu za london i izgleda da je to za 60evra preko wizz aira,iz temisvara, najbolja opcija. e sad, to je bez prtljaga, a kad odaberem prtljag 1 torbu doda mi jos oko 20evra [2x10evra, tj 2x36ROM-a], onda plus 2x4evra za elektronsko placanje.

mene zanima jel zna neko kolika im je dozvoljena tezina rucnog prtljaga tj jel ima sanse da se izbegne to placanje prtljaga koji predajes na check inu.

:yok:

Kao sto je vec receno rucni prtljag sme biti maximalne dimenzije 55x40x20cm i tezine 10kg (nije striktno). E sada zavisi od aerodroma da li ces uspeti da preneses vise kao rucni prtljag. Ja uvek prenesem mnogo vise (i do preko 20kg i 2-3torbe) na aerodromima u Milanu, Budimpesti i Bratislavi - tu provereno prolazis, dok sa druge strane male su ti sanse (skoro nikakve) na aerdromima u Barseloni i Briselu. Mada smo uspeli u Barsi da ih predjemo, jer nas je bili 17-toro, pa su se pogubili - nisu znali koji je ciji prtljag :). O trikovima kako da ubacis veci rucni prtlja od dozvoljenog vec sam pisao u ovom topic-u.

Sto se tice prtljaga koji se cekira, u najvecem broju slucajeva mora da se plati i to 10eura po prtljagu, po letu prilikom bukiranja na netu, ili 20eura po prtljagu, po letu prilikom cekiranja na aerodromu - max tezina 20kg (striktno u gram). E, sad moze da ti prodje bez placanja ako naletis na dobru sluzbenicu na check-in pultu koju ces da sarmiras. :) Meni se dva puta desilo da sam uspeo da prodjem bez placanja cekiranog prtljaga: prvi put kada su mi trazili da cekiram kisobran (toboze, ne moze u kabinu - ubicu pilota kisobranom), a nije mi se davalo 20eura da mi transportuju the kisobran, pa sam posle kraceg caskanja sa gospodjicom na check in-u uspeo da utovarim kisobran - free. Drugi put u Maroku nisu mi dali da unesem u kabinu gvozdeno-koznu lampu od koje nisam hteo nikako da se odvojim. Posle mog dugog tvrdoglavog insistiranja, lik na check-inu  cekirao mi je besplatno i to iza ledja supervizora ryanair-a, koja je bila striktna sa:"ne, ne moze! morate da platite 26eura za lampu od 800grama!"

Ja sam uspeo da pronadjem 50eura povratnu iz Zadra za London preko Ryana,ali nisam jos detaljnije pretrazivao. Ali Temisvar je svakako u smislu blizine prihvatljiviji od Zadra

jeftini letovi za Vijetnam ?

please

London - Kuala Lumpur oko 200eura (AirAsia X)

+

Kuala Lumpur - Ho Ši Min (Vijetnam) oko 30eura (AirAsia)

ili

Kuala Lumpur - Hanoi (Vijetnam) oko 50eura (AirAsia)

ukupno oko 250eura

Hvala Dule care , ali kako iz Beograda ili Turske? posto treba da se otelim za englesku vizu

Hvala Dule care , ali kako iz Beograda ili Turske? posto treba da se otelim za englesku vizu

Koliko sam cuo britanska viza se lako i brzo dobija. Tranzitna viza kosta oko 40eura.

Pogledajte ponudu www.condor.de Imaju odlicne ponude odredjenih datuma raznih destinacija po celom svetu.

Vaistinu. Ukucah nasumice destinaciju koja mi se ucinila zanimljivom (Anchorage, Alaska) i povratna od Frankfurta izadje 606 evra! Ovo je realno bas jeftino.

za rucni prtljag nije bitna tezina, vec iskljucivo dimenzije.Ako im se ucini da je veci oni ga ubace u jednu kutiju:ако је stao u kutiju znaci da je u redu.

Bitna je tezina : nesme biti tezi od 10Kg.  A te "kutije" imaju vecina kompanija i stoje na ulazu za cekiranje pa sam mozes da testiras velicinu svog licnog prtljaga.

Ubacish u kutiju i ako ne stane a ti malo  preslozish stvari  ;D

U globalu dozvoljavaju samo jednu torbu u rucni prtljag ali Sloba i ja smo oboje imali po dve torbe, ja sam imala ranac i prirucnu torbu koja je bila veca od ranca  :hihi: a mislim da je Sloba imao ranac na ledjima i ranac u rukama i niko mu nista nije rekao. Vidjali smo ljude sa po par paketa mada uglavnom ljudi ili nose one cetvrtaste kofercice na tockice ili ranceve i to je to sto prolazi. U Milanu Ryanair ima poprilicno rigoroznu kontrolu prtljaga. Wizz-ovci ni ne zagledaju sta nosis.

Bitna je tezina : nesme biti tezi od 10Kg.  A te "kutije" imaju vecina kompanija i stoje na ulazu za cekiranje pa sam mozes da testiras velicinu svog licnog prtljaga.

Nikad nisam video nekog da je merio.Dok sam video da stave po nekad u kutiju.Cak moze da bude i vise od jedne torbe.

Da u Milanu jeste rigorozna kontrola, recimo uzeli svajcarski nozic koji do tad niko nije dirao, ali ni tamo ne mere rucni prtljag.

U Milanu Ryanair ima poprilicno rigoroznu kontrolu prtljaga. Wizz-ovci ni ne zagledaju sta nosis.

Da u Milanu jeste rigorozna kontrola, recimo uzeli svajcarski nozic koji do tad niko nije dirao, ali ni tamo ne mere rucni prtljag.

Hmm... bas zanimljivo... ja sam u poslednjih godinu dana poletao iz Milana preko 20puta (uglavnom Ryanair, Wizzair, Skyeurope sa aerodrom Orio al Serio-Bergamo i 2-3 puta Easyjet sa Malpesa aerodroma) i nikada mi nisu pravili ni najmanje problema, iako sam cesto imao poveci prtljag. Na osnovu mog iskustva mogu reci da su najliberalniji u Milanu, jer imaju bas mnogo putnika, pa zato i ne zagledaju previse detaljno. Ali ocigledno ima i suprotnih iskustava. Izgleda ne mozemo da generalizujemo :)

Sto se tice tezine, dezurna airline gospodjica sluzbenica podigne torbu koja joj je sumnjiva pa odokativno odredi da li je preteska ili nije.

A neke torbe su ubacivali u taj metalni boks da vide da li dimenzije odgovaraju. Bas u Milanu jednog coveka pre nas je vratila jer je imao veci ranac. Ali to je bas bio velik ranac! Moj od 35 litara joj cak nije bio ni sumnjiv pa nisam morao da ga skidam i proveravam ni dimenzije ni tezinu.

• 2 weeks later...

meni su pre neki dan u parizu merili (kg) i rucni prtljag - ryan.

pre mi se to desilo ali ako je bio tezi kazu ti da se pre nego sto odes na gejt prepakujes ili oslobodis suvisnih kg a ti to nikad ne uradis. a sada je jedna odvratna gospodjica iz ryana insistirala da rucni prtljag prepakujemo tu na licu mesta na check in-u.

Treba prilikom checkiranja karata sakriti poveci rucni prtljag (ostaviti nekom da ti pricuva). I mene je jednom zena koja je radila na izdavanju boarding pass-a iz EasyJet-a naterala da prepakujem rucni prtljag, i ne samo mene, nego sve ljude koje su uz rucni prtljag imali jos neku kesu, tasnu, bilo sta ...

Posle niko to vise nije ni proveravao, dakle samo na checkiranju.

Molim vas za pomoc, hteo bih da preko wizzaira putujem iz Temisvara do Milana, na sajtu pise da taj put traje 45 min,a u povratku pise da traje sat i 45 minuta... pisao sam im, ali imaju neki problem, pa ne mogu da mi odgovore...

da li je neko leteo na ovoj ruti i koliko let zaista traje?

hvala unapred!