Jump to content

Featured Replies

Ja sam sad upravo nasao nesto sto mi ne treba, ali je zanimljivo.

Zagreb - Pula sa presedanjem u Zadru, ceka se 30 minuta, povratna karta 53eur najeftinija varijanta, sa taksama.    Croatia Airlines

:yok:

Ja sam sad upravo nasao nesto sto mi ne treba, ali je zanimljivo.

Zagreb - Pula sa presedanjem u Zadru, ceka se 30 minuta, povratna karta 53eur najeftinija varijanta, sa taksama.    Croatia Airlines

:yok:

Jel` to sala neka,obzirom da je u pitanju oko 250km kolima, od toga 2/3 autoputem?

To je najjeftinija varijanta sa Croatia Airlines.

Smesno je uzimati avion za tu distancu, ali sto da ne.

Ja sam kucao Zagreb - Zadar - Pula i Pula - Zadar - Zagreb za 20 - 22 April.

Ovo je info sa sajta:

Pregledajte podatke o letu

Legenda:

e = Mogućnost elektronske karte

HRK = Kuna (Croatia),

EUR = EuroZagreb - Pula

Segment br.: 1 Monday, 20 April 2009

Polazak: 21:00 Zagreb, Croatia - Pleso

Dolazak: 22:50 Pula, Croatia - Pula Napomena: uključuje 1 slijetanje/a

Zrakoplovna kompanija: Croatia Airlines OU632 e Zrakoplov: De Havilland DHC-8 400 Series

Cjenovni razred: FlyPromo/Ekonomski razred

Pula - Zagreb

Segment br.: 1 Wednesday, 22 April 2009

Polazak: 16:25 Pula, Croatia - Pula

Dolazak: 17:10 Zagreb, Croatia - Pleso

Zrakoplovna kompanija: Croatia Airlines OU673 e Zrakoplov: De Havilland DHC-8 400 Series

Cjenovni razred: FlyPromo/Ekonomski razred

Legenda:

e = Mogućnost elektronske karte

HRK = Kuna (Croatia),

EUR = Eurocijena

putnici letovi pristojbe

1 odrasla/e x (200.00 + 161.80) = 361.80 HRK (48.51 EUR)

ukupno 361.80 HRK (48.51 EUR)

Ticket Service Charge +36.60 HRK (+4.91 EUR)

ukupno za sve putnike 398.40 HRK (53.42 EUR)

Za te novce, isao bih da se provozam avionom 4 puta.

Od juce 19.3.2009. svi putnici koji lete Ryanair-om mogu da se check-iraju on-line, a ne samo gradjani EU, kako je bilo do sada.

Ovo prakticno znaci da cete za sigurno ustedeti 10eura (20eura od maja) po letu i da se mozete pojaviti na aerodromu svega 20-30 minuta pre leta i to sa otstampanom boarding kartom i pasosem uci u avion.

Ryanair planira da od oktobra u potpunsti ukine sve saltere na aerodromima kada ce checkiranje biti moguce samo on-line.

Od juce 19.3.2009. svi putnici koji lete Ryanair-om mogu da se check-iraju on-line, a ne samo gradjani EU, kako je bilo do sada.

Ovo prakticno znaci da cete za sigurno ustedeti 10eura (20eura od maja) po letu i da se mozete pojaviti na aerodromu svega 20-30 minuta pre leta i to sa otstampanom boarding kartom i pasosem uci u avion.

Ryanair planira da od oktobra u potpunsti ukine sve saltere na aerodromima kada ce checkiranje biti moguce samo on-line.

Hehe, a ja sam vec poslusao tvoj savet ranije na ovom threadu i uzeo online check-in iako nisam EU gradjanin. Da li to znaci da ja, iako sam kartu kupio ranije, mogu sada da odstampam boarding kartu (letim 25. marta)? Do sada mi je bio plan da se pojavim na regularnom check-inu i pravim se lud.

Hehe, a ja sam vec poslusao tvoj savet ranije na ovom threadu i uzeo online check-in iako nisam EU gradjanin. Da li to znaci da ja, iako sam kartu kupio ranije, mogu sada da odstampam boarding kartu (letim 25. marta)?

Da, mozes. I ja sam u istoj situaciji (letim 24.3.) i upravo sam se checkirao on-line bez problema. :)

• 2 weeks later...

ljudi, čitam na sajtu Easy jet-a ali ne pronalazim, da li i ova kompanija, kao i Wizz, ima foru da naplacuje nacin placanja, poslebne takse, kofer po letu i sl? hvala unapred

Da. Ideš korak po korak i videćeš moguće opcije , za one koje se odlučiš - platiš.

Od 1. maja ce se i online check-in placati 5 eur po osobi po pravcu.

:psuje:

znaci sada 5+5 - 10 e za check in, 15 za osiguranje, 10 ili koliko vec ako hoces torbu...

pootpustace salteruse i tu ustedeti, i jos vise zaraditi na nama....

Od sutra je obavezno i osiguranje  :( :( :( izadje u proseku 15 eura (za Ryan)

Citao sam po forumima i svi razlicito tumace ovu vest. Neki kazu da ukoliko zelite osiguranje moracete da cekirate kvadratic, jer je do sad bilo automatski ponudjeno osiguranje, dok neki tumace da ce biti obavezno. Mada ukoliko je ovo drugo, nije mi jasno u vezi sa godisnjim osiguranjem koje mozete da kupite kod Ryanaira za 30e... uostalom videcemo sutra, bice nam jasno...

Od 1. maja ce se i online check-in placati 5 eur po osobi po pravcu.

Da li imas link za ovu vest (informaciju)?

Osiguranje nije obavezno, ne znam zbog cega je nastala konfuzija kada je obavestenje bilo jasno:

"From April the 2nd, it will be up to all passengers to purchase Travel Insurance cover by choosing to opt-in for the product during the flight booking process on www.ryanair.com. Ryanair will no longer tick the box for passengers."

Da je obavezno, uopste ne bi ni stajalo kao opcija za stikliranje.

Dame i gospodo,

moj omiljeni low cost Ryanair nam je konacno dosao pod noge. Dva puta nedeljno leti iz Osijeka za Frankfurt. Nadamo se da ce uskoro prosiriti listu letova.

:dance:

Dame i gospodo,

moj omiljeni low cost Ryanair nam je konacno dosao pod noge. Dva puta nedeljno leti iz Osijeka za Frankfurt. Nadamo se da ce uskoro prosiriti listu letova.

:dance:

ccc... ne pratis forum... :)

Ryanair ponovo dolazi na nasu granicu!!! Od maja pocinje da leti iz Osijeka (Hrvatska) za Frankfurt (Hahn), a iz Frankfurta mozete Ryanair-om u bilo koji kutak Evrope.

Od sutra je obavezno i osiguranje :( :( :( izadje u proseku 15 eura (za Ryan)

Osiguranje nije obavezno, ne znam zbog cega je nastala konfuzija kada je obavestenje bilo jasno:

"From April the 2nd, it will be up to all passengers to purchase Travel Insurance cover by choosing to opt-in for the product during the flight booking process on www.ryanair.com. Ryanair will no longer tick the box for passengers."

Da je obavezno, uopste ne bi ni stajalo kao opcija za stikliranje.

U pravu si, Osiguranje nije obavezno. :spot:

To je bilo samo uskladjivanje sa propisima EU, jer im je Evropska Komisija stalno prebacivala da proces bookiranja nije dovoljno transparentan i da mora sve biti jasno prikazano cene i opcije. Do sada je bilo automatski dato osiguranje, a vi ste trebali da odaberete da necete, a sada po default-u vas pita da li i za koju zemlju osiguranje zelite.

Kao sto neko rece na nekom britanskom forumu "to osiguranje kupuje samo onaj ko je dovoljno mutav da ne zna da udje u padajuci meni i odabere "no travel insurance", a od sada vise nece ni oni.

• 1 month later...

e imam jedno pitanje za sve vas iskusne korisnike low cost letova,nista sto se tice same procedure , nego aerodroma u djironi (barselona) i bergamu (milano) sa kojih leti ryan air... nasao sam neke letove koji mi odgovaraju pa me interesuje da li neko moze da mi kaze koliko su udaljeni od samih gradova(vremenski), kako najlakse stici do njih i koliko to kosta... hteo bi da iskombinujem interrail kartu sa par avionskih letova pa bi mi ta informacija vrlo pomogla....

Od Milana do Bergama imas sat vremena vozom i josh 10minuta gradskim busom do aerodruma. Gradski bus ide svakih 15-20min.

Vozna karta kosta 4 eura, bus 1.70

Karta od Milano Centrale zeleznicke stanice do aerodruma Bergamo kosta 8eura busevima koji du svakih pola sata.

ponekad do/od ovih aerodroma ima voz/metro, ali u mom slucaju od/do ova dva ja sam se prevozila satl busevima koji saobracaju od aerodroma do centra na svakih, recimo, pola sata. pogledaj na forumu, o gironi imas info, a takodje ako na google ukucas bergamo to milano i girona to barcelona naci ces komplet info. moguce je i da na sajtu ryana ima tih informacija.

obe ove voznje traju manje vise sat vremena i kostaju u proseku 10 evra u jednom pravcu.

vidi izmedju ostalog i ovo http://www.spanish-airport-guide.com/girona-barcelona.html