Jump to content

Featured Replies

Pazi, mislim da bi te svakako tako pretresali. Čitao sam o tome da su i drugi imali slična iskustva kao ti, a nisu spavali na aerodromu! :) Vidiš, mi nemamo izbora kako stvari stoje, jedino tipa da nađem nekog hosta koji živi jako blizu aerodroma a voljan je da nas pokupi. Ako imaš neki predlog...

Sad bih dao i 100 evra samo da mi nisu radili ono sto su mi juce radili.

Nema to veze sa tvojim/vasim ostajanjem na aerodromu. Isto bi bilo i da si dosao pravo iz grada. Ako malo procackas po netu [a i po ovom forumu], videces da mladji, muski, ne-Izraelci uglavnom svi tako prodju, cak i nezavisno da li idu sami ili ne. A pogotovo ako imas pasose/vize zemalja koje nisu u najbojim odnosom sa Izraelom.

Tokom te bezbednosne kontrole na aerodromu, stavili su zutu bar code nalepnicu na pasos i na prtljag. Da li, kojim slucajem, broj pocinje cifrom 6?

@bam-bam nisu me niista pitali kad sam ulazio u Izrael, ali su me zato itekako pitali kad sam odlazio SAMO za Indoneziju i Maleziju sta sam radio tamo, da li imam prijatelje tamo i da li sam u kontaktu sa njima. I veruj mi da sam bio tamo itkako je cela Java jako radikalno muslimanska i pruzaju veliku podrsku Palestini. Nisam se plasio za dz jer su me ustvari pitali samo sta sam radio u te dve zemlje iako mi je pasos prepun viza i pecata i imama smao slobodne 4 strane u pasosu!!!

@tales kljucaj i reci im tamo da neces pecet prati svaki pokret ruke kad uzme onaj veliki crveni pecat u ruke i ponavljaj da neces

Meni je taj hitch padao na pamet ali mene je od silnog hodanja i neudobnosti patika jako zabolela desna noga i zbog shabat i toga sam resio da ostanem

Znaci gubi se sa aerodrom kako znas i umes koliko te nog nose. Sad bih dao i 100 evra samo da mi nisu radili ono sto su mi juce radili. Mislim da nema nikakvog prevoza posle 12 sati ali nisam siguran! Ne znam do kad im je operativan onaj shuttle broj 5 koji ide do El-Al Junction stanice.

pa to sto si rekao ponovo ne dokazuje tvrdnju da je indonezija radikalna muslimanska zemlja...pa sta ako podrzavaju palestinu..podrzavaju je sve muslimanske zemlje, i mnoge nemuslimanske...u svakom slucaju, u maleziju je zabranjen ulazak izraelskim drzavljanima ( bio bar do pre 2 god.), ali u indoneziju nije...jesi li imao jos neke vize iz muslimanskih zemalja?

ne bih se slozio sa tobom da je stanovnistvo jave radikalno muslimansko...

Tokom te bezbednosne kontrole na aerodromu, stavili su zutu bar code nalepnicu na pasos i na prtljag. Da li, kojim slucajem, broj pocinje cifrom 6?

moja nalepnica je bela i pocinje brojem 1.

objasnjenje :?

Ako sam pažljivo pratio, stepeni rizika su od 1 do 6, ti sa jedinicom za njih si potpuno bezopasna.  :D

ali u TA ljudi su malo vise puni sebe da su Izrael i jevreji bogom dan narod.

ne znam odakle ti ova ideja.

opšte je poznato da oni najtvrdokorniji jevreji uglavnom žive baš u jerusalimu. populacija u TA je mnogo evropskije orijentisana i ne mari mnogo za religiju. u jerusalimu od 10 muskaraca 9 nosi kippah ili šešir i tradicionalnu odeću i ima side locks, dok ih je u TA možda 1 od 10.

par kod kog sam surfovala u TA mi je rekao da su se zbog pritisaka religioznih i neprijateljski nastojenih jevreja sa, kako oni kažu, kompleksima više vrednosti preselili "među normalan svet" u TA. rekli su nam da su i neki njihovi prijatelji uradili isto zbog napete situacije u gradu.

mladi koji nisu religiozni uglavnom žele da pobegnu iz jerusalima, ili čak iz izraela.

Ako sam pažljivo pratio, stepeni rizika su od 1 do 6, ti sa jedinicom za njih si potpuno bezopasna.  :D

eto, a bila sam u preko 10 arapskih/muslimanskih zemalja ;)

Nataša, šta da ti kažem, možeš 'ladno da postaneš Hara mata Gološina (Hara)!  ;D

Nataša, šta da ti kažem, možeš 'ladno da postaneš Hara mata Gološina (Hara)!  ;D

ma da, izgleda da žene ne fermaju ni 2% :)

andre je sa svim tim istim pečatima i vizama išao na propitivanje kod 3 različita policajca 3 sata

a ja  :ang:

andre je sa svim tim istim pečatima i vizama išao na propitivanje kod 3 različita policajca 3 sata

Koji je on broj imao?

Koji je on broj imao?

nismo tad obratili paznju a odlepio je nalepnicu iz pasosa..

Marer, da li su pri toj kontroli u odlasku bili zainteresovani za sadržaj tvojih memorijskih kartica i DVD-ja? Zanima me pošto ću svakako ići na Zapadnu obalu i dosta fotkati tamo i ne znam da li bi to moglo predstavlja problem. Mislio sam da možda pošaljem kući diskove poštom ali možda i nema potrebe za tim...

Csovao sam i u TLA i u JER. Mozda je moje iskustvo takvo. Nas host zivi u jerusalimu i svi njegovi cimeri i on nisu toliko religiozni.

U TLV sam bio u bogatunskoj porodici naravno moderni skorz ali su me pitali zasto sam dosao u Izrael, onda su mi kenjali kako si Izrael razvio ovako za 60 godina i da je to najjaca zemlja na svetu po sistemu odbrane i da njih ekonsomska kriza ne pogadja. Ma lupetanja bili su pripiti kad sam dosao sto trezan misli to pijan govori. Bio sam sa drugaricom i razdvojili smo se u TLA i kad smo se nasli na aerdormu onami je rekla da je imala jako slicno iskutvo.

Ovo su moja iskutva.

Sto se tice prevoza ja sam mislio da ce se oni ponuditi na sabat da me odvezu na aerdrom ali njima je normalna stvar da izdvojis 20 evra za taksi do aerdroma.

Nalepnica mi je bila zute boje sa nekim siframa i nisam gledao. Kad sam usao u avion momentalno sam je skinuo sa pasosa i bacio!

Ovo su moja iskutva, ponavljam.

Mene je obezbedjenje na kraju "otpratilo" do pasoske kontrole. Posto sam ja pricao sa njim, a on me je tako ljubazno pretresao i na kraju se izlanuo da sam bio sumnjiv i na pola recenice se ujeo za jezik i zacutao! :))))

Ovo su moja iskutva i iskustva moje koleginice.

Nisu mi gledali kartice tj sadrzaj kartice jer sam imao obican digitalni aprat ali svako ko je imao prof aparat vidoe sam kako objektiv vec uveliko pakuju u neku kutiju.

Marer, da li su pri toj kontroli u odlasku bili zainteresovani za sadržaj tvojih memorijskih kartica i DVD-ja? Zanima me pošto ću svakako ići na Zapadnu obalu i dosta fotkati tamo i ne znam da li bi to moglo predstavlja problem. Mislio sam da možda pošaljem kući diskove poštom ali možda i nema potrebe za tim...

Ja sam nosio DSLR i nisu gledali sadrzaj fotografija. Meni su zadrzali aparat za detaljnije bezbednosne provere par dana [pisao sam vec ranije u ovoj temi], ali su mi vratili obe kartice iz aparata.

• 3 weeks later...

Evo me u IL, konacno. Cisto da podelim neke informacije sa onima koji planiraju. Kostan je takodje tu, imali smo totalno suprotno iskustvo sa pecatiranjem pasosa, dok je on sa irackom vizom srecom uspeo to da izbegne (uz malo ispitivanje), mene je pederska sluzbenica pitala tipa 2-3 pitanja (izvadio sam novi pasos pre 20 dana), ja je zamolio i pokazao joj fake/avio kartu do Sri Lanke preko Dubaia, ona je uradila ISTO sto i mareru, Vladi kuvari i jos nekima, kaze kao ok, ne moras da objasnjavas i onda PAP, rokne pecat da se pusis. Obicno u takvim situacijama ne oklevam da im stavim sve na spisak, ali sam bio totalno nemocan, u suprotnom bi verovatno sledio momentalni zatvor + deportacija. Gnusam se tih pederskih bezobraznih stvari, mislim kao udari pecat i kaze IZVINI, ZABORAVILA SAM! Svinja jedna. Onda sam joj kao rekao da je sramota to sto rade i da im je to uobicajena praksa jer su vec radili to mojim drugarima. Ali to je nju dotaklo kao i Jevreje Nova Godina otprilike... U povratku ce me garant pretresati, tako da planiram svakako da iskoristim gradjansko pravo i pokusam da razgovaram sa sefom policije na aerodromu, da mu postavim ja njemu par pitanja o tome sto rade. Kontam da nije uobicajeno ali da imam pravo na to...

Da li neko ima predstavu o ulasku u Maleziju sa tim pecatom/pecatima? Neko je nekad pisao da je uspeo da udje. Ako cita, molio bih da prenese iskustvo.

Inace da, zemlja je nikad skuplja, OGANJ. Gora je od Hrvatske, Kipra i Italije zajedno, kifla pekarska oko 250 dinara, sendvici falafeli po 350 i vise, parce kjunefe kolaca oko 350 dinara... katastrofa! Hleb je oko 120 din najjeftiniji.

BTW, Marer, gde nadje da menjas eur po 5 shekela? Gde god sam pitao je 4,84, nema sila da daju shekel vise.

PAP, rokne pecat da se pusis.

2000 dinara ce da ti sacuva puno zivaca.

Inace, ti sto te pretresaju nemaju veze sa imigracijom.

Tales, negde sam procitao da su delovi Izraela u kome zive Arapi (pod tim ne podrazumevam Zapadnu obalu, Istocni Jerusalim i Gazu) jeftiniji. Pokusajte da se snabdete raznim potrepstinama tamo. Zivotni standard Palestinaca je nizi i verovatno cene.

(izvadio sam novi pasos pre 20 dana)

Da, video sam to u tvom postu - ali ako te to nervira ili ti je taj pecat problem, izvadi ponovo novi. ;)

Mislim da je prilicno glupo da se pasosi vade ''ko na pijaci''. Zato i pitam koja je situacija sa Malezijom, cisto da znam. Mada, s obzirom da sam vec obisao skoro sve meni interesantne ''neprijateljske'' zemlje, verovatno bih i mogao da zivim sa tim pecatom (po nekoj mojoj proceni, Libija i Irak nece videti mira jos cirka 5-6 godina). Inace, nisi shvatio dobro, ne nervira mene pecat posebno vec postupak, tj. pe-erski nacin na koji su to uradili.

Mislim da je prilicno glupo da se pasosi vade ''ko na pijaci''.

Pa dok god nasa zemlja ne dozvoljava posedovanje dva pasosa istovremeno, a neke druge zemlje prave probleme/uskracuju pristup zbog pecata trecih zemalja, vadjenje novog pasosa je resenje.

I, pre nego sto neko kaze da je resenje i ne ici u te zemlje, samo cu reci da se onda ne mora ici ni u ove ciji pecati prave problem. Tit for tat.

Inace da, zemlja je nikad skuplja

da, mi smo se kuci vracali preko svajcarske i ostali tamo nekoliko dana. neverovatno ali i od svajcarske je skuplji izrael.

problem je sto su i supermarketi skupi. tacno je da je palestina jeftinija.

Pa dok god nasa zemlja ne dozvoljava posedovanje dva pasosa istovremeno

offtopic ali stvarno sam iznenadjena.

srbija ne dozvoljava duplo drzavljanstvo ili dva pasosa?