Jump to content

Featured Replies

• 2 months later...

Nacula sam od nekih ljudi da je i dalje prilicno jednostavno dobiti madjarku vizu (tj da nije potrebno imati garantno pismo). E sad, da li je neko imao iskustva sa tim? Da li je to viza koja se odnosi samo na teritoriju Madjarske ili se sa njom moze i u druge krajeve EU ( mislim fizicki znam da moze jer granica ne postoji) ali da to bude legalno?Letela bih iz Budimpeste za Stokholm.. izvodljivo?

Nacula sam od nekih ljudi da je i dalje prilicno jednostavno dobiti madjarku vizu (tj da nije potrebno imati garantno pismo). E sad, da li je neko imao iskustva sa tim? Da li je to viza koja se odnosi samo na teritoriju Madjarske ili se sa njom moze i u druge krajeve EU ( mislim fizicki znam da moze jer granica ne postoji) ali da to bude legalno?Letela bih iz Budimpeste za Stokholm.. izvodljivo?

Sa ovim pitanjem Bog neka ti je napomoc, veruj mi sa ovako postavljenom temom, vise ces dobiti kritika, nego pomoci ;)

Ajde i ja da se napravim pametan, pa da ti pomenem ovaj  link:

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?action=search

Mnogo puta je pricano o tome. Ponovicu jos jednom, a ti pretrazi malo forum vezano za ovo sto cu ti spomenuti. Moze se dobiti viza bez pozivnog pisma, rezervisi neki hostel, npr. na sajtu www.hostelworld.com, platis 10% za rezervaciju, sa tim, povratnom kartom i ostalim potrebnim papirima odes u ambasadu i verovatno ces dobiti vizu. Hostel posle otkazes, izgubis 10% para, ali imas vizu i ides gde hoces! Sa bilo kojom sengeskom vizom mozes u bilo koju zemlju sengenskog sporazuma, bez problema. Dakle, mozes iz BD za Stokholm sa madjarskim sengenom!

Ne mora da se gubi 10% na rezervacije. JEdnostavno rezervisite hotel na www.booking.com, otkazite ga do 2 dana pred datum za koji ste rezervisali, i nikom nista. I btw, nekada su hoteli na ovom sajtu i jeftiniji od hostela.

sto se tice madjarskog sengena konkretno u zrenjaninu - OVO VAZI SAMO ZA LJUDE IZ VOJVODINE - moze se dobiti preko madjarskog udruzenja "petefi". jednom mesecno, koliko znam, predstavnik petefija nosi pasose u konzulat i najveci deo prijavljanih dobije vize. ranije je bilo na 6 meseci i godinu dana, a mislim da je i dalje tako. ne treba nista posebno od dokumentacije, pozivna pisma i td.... nemam njihov br ali znam da ima na 988.

:mah:

• 1 month later...

Predao sam u petak dokumentaciju za vizu u konzulatu u Subotici i zena je iz cista mira krenula da mi prosipa pricu kako je to viza samo za Madjarsku, ne i za druge zemlje sporazuma, te kako cu "biti deportovan ako me uhvate van teritorije Madjarske". Mislite li da je rec o obicnoj navlakusi za naivne?

I jos nesto. I supruga (strani drzavljanin sa prebivalistem) i ja smo imali isto pozivno pismo. Moje su na jednom salteru prihvatili, a nju su na drugom odbili pod izgovorom da njoj treba GARANTNO, a ne pozivno pismo. (Jos je gadura htela da intervenise da se meni odbije viza. Videcu sta ce biti od svega toga...) Da bi neko sastavio to garantno pismo, treba prvo da pokupi 5 razlicitih potvrda (da ima stan, dobar posao, bla, bla, bla), pa tek onda moze da ode u imigraciono, plati jos 50e i dobije to sranje... Izivljavanje...  :potty:

Da glupost bude veca, preko telefona su mi par dana ranije rekli da ako strani drzavljanin ima prebivaliste ovde, da se tretira isto kao i nas drzavljanin, samo da oni idu na poseban salter.

Nadam se da ce joj uvaziti vaucer hotela u ponedeljak...

Ako je u pitanju madjarski sengen, onda njena prica nema logike. Ne znam da li ste prijavljeni u Vojvodini ili drugde, ako ste prijavljeni van Vojvodine, mozda se zato tako ponasaju.

Rodjen i sa prebivalistem u Vojvodini, sa 3 madjarske pre-sengen vize, 6-mesecnim slovenackim poslovnim sengenom i gomilom drugih viza u pasosu, overenim pozivnim pismom iz Madjarske i solidnim primanjima...

I ja mislim da je rec o navlakusi.

To sto su ti rekli je cista glupost i neinformisanost radnice u ambasadi. Procedura bi trebala da bude veoma transparentna i jasna, i ne vidim sta ima ona tu da filozofira.

Ja uvek idem sa rezervacijom hotela koju kasnije ponistim i uvek sam bez problema dobijala vizu, poslednji put sengen na 6 meseci sto je maksimalno, bar su mi tako rekli...Vazno je da si najsmejan i da obavezno imas kompletnu dokumentaciju.

E sad ako je salterusa klimaktericna...

• 1 month later...

Moj problem je delikatan....trebala bi mi madjarska viza na mesec dana najmanje,nisam zaposlena,nisam student.Ako rezervisem hotel na booking.com,na koliko dana da trazim rezervaciju?Jer bi mi odgovaralo da dobijem vizu na duze,a ne na petnaestak dana.Da li mi otezava to sto bi mi ovo bila prva viza u pasosu,stari i nemam.Posto ja nemam kreditnu karticu da li mogu da rezervisem sa necije kartice?Sta bi mi jos islo u prilog da prikupim od dokumenata,a sto se ne navodi na sajtu ambasade?Posto ja imam 29 god,da li treba saglasnost roditelja da ce snositi troskove itd....Mozda nekih odgovora vec ima ovde,ali meni se sve pobrkalo....trazeci ogdovore.....Moze li mi neko dati odgovor pa da krenem da spremam papire..... :-[ :-[