Jump to content

Featured Replies

• Author
13 hours ago, bam-bam said:

al to od potpisivanja sporazuma do ratifikovanja u parlamentu moze da traje celu vecnost hahaha...jos uvek se secamo brazila i azerbejdzana...

jel zna neko nesto sta se desava sa Venecuelom i Iranom?

I ako neko slucajno zna- da li moze sa ovom glupavom tajskom vizom on arrival koja traje samo 2 nedelje da se ode u immigration office i produzi za jos mesec dana, kao sto moze sa ovom regularnom vizom koja vazi 60 dana?

U Iran mozemo valjda, oni su nama ukinuli samo, a za Venecuelu i Gvatemalu, jos nije ukinuto, mada nije ni za Vanuatu ratifikovano od 2019 godine haha, zaboravljaju na sve u parlamentu u sustini, toliko o tome.

Cisto da kazem, da ne bude, bio sam u Tuvaluu u avgustu, da ne bude da ne idemo. I nije nam trebala nikakva viza, samo pecat u pasos sam dobio na aerodromu u Funafutiju. Iskreno, iskustvo je bilo fantasticno.

Napisi neke utiske ako zelis, ostrvce od 10000st valjda, kako do tamo, sta tamo, ima li nesto specificno u odnosu na ostalu polineziju?

hej izvini tek sam sada video. Iskreno nema nista specificno, u odnosu na ostala ostrva, mada moram priznati ja sam bio samo u 3 drzave, Fidzi, Samoa i Tuvalu, jer nisam imao vise vremena. Do tamo, 3 dana jahanja. ja posto zivim u Rio de Janeiru, isao sam, Rio-Panama City-San Francisco-Nandi (Fiji) i onda sam imao posebnu kartu od Nandija za Funafuti (koja je samo ona bila preko $1000 povratno). Generalno je izuzetno zanimljivo meni bilo, i pravili smo neke ture brodicem do juznog dela atola (Funafala se zove) gde je bukvalno netaknuta priroda, pa su bile neke proslave, pa smo bili pozvani 2 puta na njih, vrlo cudno iskustvo. Posto avion ode, tipa ima 2 leta nedeljno, pista se pretvori u obican put, tako da smo uvece blejali na pisti gledali zvezde.. I da, interent je bio super brz jer su imali onaj starlink u hotelu. Ono sto je grozno jeste sto ce zaista za nekih 30-40 godina atol biti pod vodom. 

u Iran se moze 2 nedelje bez vize 

Edited by yowan
error

On 11/26/2024 at 11:42 PM, praguc said:

hej izvini tek sam sada video. Iskreno nema nista specificno, u odnosu na ostala ostrva, mada moram priznati ja sam bio samo u 3 drzave, Fidzi, Samoa i Tuvalu, jer nisam imao vise vremena. Do tamo, 3 dana jahanja. ja posto zivim u Rio de Janeiru, isao sam, Rio-Panama City-San Francisco-Nandi (Fiji) i onda sam imao posebnu kartu od Nandija za Funafuti (koja je samo ona bila preko $1000 povratno). Generalno je izuzetno zanimljivo meni bilo, i pravili smo neke ture brodicem do juznog dela atola (Funafala se zove) gde je bukvalno netaknuta priroda, pa su bile neke proslave, pa smo bili pozvani 2 puta na njih, vrlo cudno iskustvo. Posto avion ode, tipa ima 2 leta nedeljno, pista se pretvori u obican put, tako da smo uvece blejali na pisti gledali zvezde.. I da, interent je bio super brz jer su imali onaj starlink u hotelu. Ono sto je grozno jeste sto ce zaista za nekih 30-40 godina atol biti pod vodom. 

haha pa posle da se ne smejemo kad nam ukidaju vize tuvalu, ili nadam se tonga u buducnosti..

uvek ima neko ko putuje tamo ?

evo ja se za tongu prijavljujem 

Hvala na opisu, cuo sam i ja da atol polako nestaje pod vodom. Ali lepo je da mogu jos da se nadju takva mesta gde nije stigao masovni turizam.

Ja se prijavljujem za Fidzi :) To mi je zelja jos od detinjstva.

Ja sam isto hteo da odem u Tongu, ali nisam mogao da se drndam sa vizama, isao sam samo tamo gde nam je bilo najlakse. A i nismo puno vremena imali. Ali, evo jedna anegdota za Fidzi su nas odvojili iz reda, i cekali smo 3h da nam odobre ulaz. A otprilike jedna osoba je bila u smeni koja procesuira te kao teze slucajeve.. I naravno od pasosa su uglavnom drzali ove malo redje zemlje. Tipa mi iz Srbije, Kazahstan, Kina, Indonezija itd. U principu ceo problem je nastao posto smo purpose of trip oznacili vacation a bili smo samo 4 dana, pa onda isli u Samou i Tuvalu.. Za njih je to bio tranzit. Tako da znate, ako budete isli, a budete planirali island-hopping, bolje napisite da ste u tranzitu par dana, nego vacation

• 3 weeks later...

Da li ima nekih pomaka kod onih vec cuvenih viznih olaksica koje smo pregovarali ili ocekivali: venecuela, paragvaj, gvatemala, vijetnam, malezija, filipini, maroko? 

Za sad su nam samo ponovo uveli vize: kuba, indonezija, neko jos?

On 12/23/2024 at 2:43 PM, jetliner said:

To za Filipine je sramota naše države, mi i još 6 zemalja imamo vizni režim

Hahah poznajuci dobro Filipince tacno mogu da pretpostavim kako razmisljaju..Oni nemaju puno informacija iz naseg regiona, ali znaju da je ovde bilo veliko sranje, da su se svi medjusobno klali i ubijali, i oni su u fazonu- daj da mi njih sve zajedno cancel-ujemo, sto bi rekli klinci, da se nekome ne zamerimo, a i slucajno da ne dodje par ludaka kod nas pa da krenu da se ubijaju ako se slucajno sretnu na ulici... iovako nam malo turista dolazi iz tih krajeva...i mirna backa..tako su sve balkanske zemlje ( sem onih u EU) stavili na ignore...Po istom principu vize trebaju i jednoj gruziji, azerbejdzanu i jermeniji, a ne trebaju npr. turkmenistanu tadzikistanu i kirgiziji...tako vize trebaju i ovim bliskoistocnim zemlja u konfliktu- siriji, libanu, jordanu, iraku, iranu....ili sudanu i juznom sudanu, a ne trebaju svim ostalim africkim zemljama gde nije bilo medjusobnog rokanja izmedju zemalja...Dok ameri ne skinu vize i ne potvrde pecatomm, nece ni filipinci, oni su u tom fazonu...

Edited by bam-bam

Uveo nam je vize i Tunis, osim za turističke aranžmane, a mislim i da je Gambija ozvaničila da nam trebaju vize.

Pre nekoliko nedelja je Srbija uvela vize Mongoliji, Kataru, Omanu i (mislim) Kuvajtu, tako da i tu treba da se spremimo za odgovor. Ovo sa vizama je prejadno, nisam siguran da ima još zemalja kojima ovako lagano uvode vize, kao da smo zaratili, daleko bilo.

edit: ovo je bio odgovor bam-bamu, nešto baguje interfejs.

Edited by amstel

Ako je to tacno, a deluje da jeste, onda smo mi u vrlo nezavidnoj poziciji...

Uglavnom sve drzave kojima mi uvodimo vize, uvode  i nama kao reciprocitetnu meru, ali zato ne uvode svim zemljama EU, iako EU drzi vize svim tim zemljama jos od svog nastanka 2004 (ili kad je vec nastalo zajednicko sengensko podrucje)...

I tako dolazimo u poziciju da nama sve vise zemalja uvodi vize, znaci ne mozemo lako da putujemo, i to sve zbog EU...a posto mi nikad necemo uci u EU, ili bar ne u narednih 100 godina, onda ni ta mogucnost da i nama ukinu vize jednom kad postanemo EU ne pije vodu....

Crna Gora koja je npr. imala znatno losiji postotak viznog rezima od Srbije, kad udje za nekoliko godina u EU, sve te zemlje ce joj automatski ukinuti vize, i presisace nas za 50 zemalja...

• 2 weeks later...

Brnabicka u Venecueli, jedina iz Evrope, cisto da nas jos malo brukaju, ali zato od ukidanja viza jos uvek nema nista. ?

Ukinute vize za Venecuelu

FoNet 14.07.2023. 

Godinu i po dana...

U istom tekstu ima i ovo: Dodao je i da se razmatra i uspostavljanje avio-linije Beograd – Karakas, što bi Srbiji bila direktna veza za Latinsku Ameriku, a Venecueli za centralnu Evropu. 

Ali i to je jos jedna bajka bila.

• 2 months later...

Ovih dana Skupština Srbije raspravlja o brojnim zakonskim predlozima vlade u ostavci (sa vrlo upitnim legitimetom) i među nekoliko desetina predloga o kojima se rapidno raspravlja su čak četiri predloga zakona o potvrđivanju međunarodnih sporazuma o ukidanju viza za nosioce običnih pasoša: sa Tuvaluom, Antigvom i Barbudom, famoznom Gvatemalom i famoznom Venecuelom. Posle godina čekanja, sad su našli da raspravljaju o tome.

Ajde bar nesto, vec dugo vremena nismo procitali vest o ukidanju viza, samo da mam je neko uveo hehehe...famozna gvatemala bi bio odlican dodatak, znacilo bi da cela centralna amerika sem hondurasa u nizu ima visa free

• 2 weeks later...

Inače Qatar nam je uveo vize u februaru. I za obične i diplomatske pasoše kao odgovor na naše uvodjenje viza njima krajem prošle godine. Uvoditi vize ljudima iz Qatara koji mogu da nas kupe i da im ostane debeo kusur je stvarno ludost.

• Author

Dakle, u sluzbenom glasniku, 18.03.2025 objavljeno je da stupaju na snagu sporazumi sa Venecuelom,Gvatemalom,Antigvom i Barbudom i Tuvaluom za ukidanje viza za nosioce obicnih pasosa (za tuvalu i dipl.), ali sta me je najvise iznenadilo, jeste prestanak vazenja sporazuma sa Mongolijom iz nekakvog razloga (izgleda da EU bas pritiska ili nesto), sve u svemu za sporazume sa Antigvom i Venecuelom se ceka vec 2 godine, valjda sledi potvrdjivanje i druge strane.

https://www.paragraf.rs/glasila/medjunarodni-ugovori/sluzbeni-glasnik-rs-medjunarodni-ugovori-1-2025.html

9 hours ago, SonePFC said:

Dakle, u sluzbenom glasniku, 18.03.2025 objavljeno je da stupaju na snagu sporazumi sa Venecuelom,Gvatemalom,Antigvom i Barbudom i Tuvaluom za ukidanje viza za nosioce obicnih pasosa (za tuvalu i dipl.), ali sta me je najvise iznenadilo, jeste prestanak vazenja sporazuma sa Mongolijom iz nekakvog razloga (izgleda da EU bas pritiska ili nesto), sve u svemu za sporazume sa Antigvom i Venecuelom se ceka vec 2 godine, valjda sledi potvrdjivanje i druge strane.

https://www.paragraf.rs/glasila/medjunarodni-ugovori/sluzbeni-glasnik-rs-medjunarodni-ugovori-1-2025.html

da, bas vidimo kako ih pritiskaju iz EU...potpuno su se izoblicili od pritiska ?