Jump to content

Featured Replies

9 hours ago, pecanj said:

Ako se ne varam, mi smo sad jedina evropska zemlja čijim građanima treba viza za Mogoliju?

pa jesi li cuo kako ambasador u velikoj britaniji prica engleski?

ma dajte nemojmo se zavaravati, ko tu radi , kakvi strucnjaci, i sa kakvim diplomama, i kako su upoznati sa procedurama i materijom kojom se bave, cudi me uopste da to ministarstvo i postoji....a iovako nista ne radi...

On 3/25/2025 at 8:23 PM, jms_uk said:

Oni jos nisu apdejtovali info (nase MSP vec jeste)

https://en.consul.mn/visa/c/83

Izbrisana je Srbija sa liste. Ovo je sve gore i gore. Svuda se putovanja liberalizuju a mi vecito hocemo da budemo veci papa od pape.

Isto sranje kao i sa Tunisom, sa kojim smo imali bezvizni od šezdesetih. U Kuvajt je skoro pa nemoguće otići nakon što su nam vratili vize. Kad dublje sagledamo situcaiju, vidimo da te zemlje uopšte nemaju stroge vizne režime, naprotiv!

Irak i pola afričkih zemalja imaju bezvizni sa Tunisom, a mi ne. Gruzini i Ukrajinci mogu u Kuvajt, mi ne. Mongoliju da ni ne pominjem, tamo godišnje ode desetoro Srba. Uopšte ne verujem da se radi o neophodnosti da oni nama uvode vize. A ako je EU od nas to zahtevala, logično mi je da oni to razumeju ako im se lepo objasni. Može im se olakšati proces dobijanja viza, ili na neki sličan način iskazati dobra volja da se prijateljski odnosi održe. Verovatno je u pitanju nemar polupismenih budaletina u našem MFA. Zavisi tu dosta od komunikacije i malih detalja. Pretpostavljam da su im naši samo zviznuli vize bez ikakvog obrazloženja, i ovi se našli uvređenim i uzvratili istom merom.

I ono najvažnije - ako se sa ovom praksom nastavi, mislim da možemo očekivati još neprijatnih iznenađenja.

Edited by pecanj