Jump to content

Featured Replies

Posted

"Prva ljubav zaborava nema", rekla bi moja prijateljica, prekaljena putnica, aludirajući na prošireno stanje uma nalik na zaljubljenost, koje, po njenoj teoriji, doživljavamo samo na prvom ozbiljnijem, "nezapadnjačkom" putovanju. U pravu je. Maroko je bila moja prva vaneuropska avantura; u Maroko sam se vraćala više puta i svaki put se zaljubljivala u neku novu njegovu stranu: novi krajolik, ukus neke novootkrivene hrane, u predivne ljude koje bih upoznavala na putu... Ironija je u tome što se, kao u većini ljubavnih priča, to zaljubljivanje dogodilo neplanirano. Tom putovanju nije prethodila niti moja ogromna želja da posjetim Maroko, niti višemjesečno pomno proučavanje njegove kulture, geografije, brojeva na arapskom i pustinjskih turističkih aranžmana. Jednostavno me je neka neodređena neutaživa glad za širenjem izvan vlastitih okvira, tjerala da mrdnem guzicu van Hrvatske. To i jeftina avionska karta. * * * Kao solo Evropljanka, totalno kampanjski (ne)pripremljena na novu kulturu i kontinent,...

Pročitajte Skriveni svijet hamama