Jump to content

Featured Replies

Ja vec putovao i nista netreba, u cetvrtak opet putujem i nosim 5EUR sa sobom (toliko mi treba za vinjetu  ;D ) a za ostalo VISA Electron ;)

Ako neko bude isao za Temisvar 9. februara neka javi, ima nas dvoje pa da delimo troskove... nas dvoje i jedna velika torba, i verovatno dve manje  :)

a cime idete? neko vas vozi? moja mama se vraca iz temisvara za ZR 9.feb predvece, pa ako to nekako moze da se iskoristi za podelu troskova, super.

• 2 weeks later...

je l neko koristio nedavno rumunske svercerske autobuse koji idu iz Panceva???

koja bi mogla da bude cena i gde ih uopste nalazite? ne verujem da je na glavnoj autobuskoj u Pancevu...

ja jesam iz PA i mogao bih da saznam ali se trudim da sto redje idem na buvljak a ne znam ni gde bih pitao i koga :/

ako niko ne zna, pitacu u narednih par nedelja pa cu javiti moja saznanja.

Ima li koga da ide za Tmr iz Bg-a 8., a da se vraća 15. Feb. To su dva ponedeljka, wizz-ov let za Barselonu, a putuje moja drugacica sa svojom veselom mamom. Hoće Gea-om, ali  ako bi bilo još nekih kandidata, moglo bi biti povoljnije  :roll:

• 3 weeks later...

Ima li neko da ide iz temisvara, aerodrom, za srbiju, 22.2. sad za par dana?

ja dolazim iz dortmunda i svi taxisti iz srbije oce da me oderu za cenu, sto nije lepo.

imam dvoje male dece pride......

da li neko zna koliko kosta taxi sa aerodrom,a do najblizeg granicnog prelaza sa srbijom?

ili neki drugi prevoz do granice

neizmerno zahvalna mama :mah:

Ima li neko da ide iz temisvara, aerodrom, za srbiju, 22.2. sad za par dana?

ja dolazim iz dortmunda i svi taxisti iz srbije oce da me oderu za cenu, sto nije lepo.

imam dvoje male dece pride......

da li neko zna koliko kosta taxi sa aerodrom,a do najblizeg granicnog prelaza sa srbijom?

ili neki drugi prevoz do granice

neizmerno zahvalna mama :mah:

gea tours vozi za 25eu po osobi (ne znam koja je cena za decu tj da li ima popusta) a 40eu povratna karta. Ako ti se niko ne javi ovde gea ti uvek ostaje kao krajnja opcija ;)

fala ma informacijama, puno fala. dobro je da taxi sluzba nije jedina opcija.

Mogao bih ja doci po vas !?

Nejasno mi je samo da li idete do Beograda ili...?

Ha, neznam sta da vam kazem, osim da sam ja jedna ozbiljna mama dvoje maloletne dece. Koja putuje dosta.... ali da me jako pogodi kad vidim da su taxisti iz srbije takvi kakvi su. krvopije.

I da sam odlucila da cu da platim rumunskom taxisti ma koliko trazi, ako treba.

Od mojih niko nema novi pasos i nemogu da me pokupe, inace ne bi imala problema.

Nadam se ako nastavim da putujem ovom rutom, i ja moci sa vremena na vreme da "pokupim' nekog putnika i odbacim do granice. Izgleda da dosta ljudi koristi temisvarki aerodrom.

Hvala na ponudi, ali ja zaista trabam prevoz, do Subotice.

pozdrav iz holandije flowers::

Ha, neznam sta da vam kazem, osim da sam ja jedna ozbiljna mama dvoje maloletne dece. Koja putuje dosta.... ali da me jako pogodi kad vidim da su taxisti iz srbije takvi kakvi su. krvopije.

I da sam odlucila da cu da platim rumunskom taxisti ma koliko trazi, ako treba.

Od mojih niko nema novi pasos i nemogu da me pokupe, inace ne bi imala problema.

Nadam se ako nastavim da putujem ovom rutom, i ja moci sa vremena na vreme da "pokupim' nekog putnika i odbacim do granice. Izgleda da dosta ljudi koristi temisvarki aerodrom.

Hvala na ponudi, ali ja zaista trabam prevoz, do Subotice.

pozdrav iz holandije flowers::

Ako je do Subotice, onda vas ja mogu doci po vas, jer sam iz Novog Sada...

Poslacu vam privatnu poruku (gore levo, ispod logoa Kluba cete pronaci)!

• 3 weeks later...

Jel moze neko da mi da uputstvo kako tacno da se ode iz Srpke Crnje u Jimboliju?

Ili peske, par km, ako si bas ambiciozan, ili ustopiraj. Ili idi do Kikinde, pa odande sinobusom pravo za Zombolj, a valjda je i bus krenuo da saobraca.

Ja sam ovih dana revnosan po pitanju pronalazenja najjeftinijeg, a koliko toliko udobnog nacina da se stigne do Temisvara.

Iz Vrsca imaju polasci cetvrtkom i subotom u 14.oo i cena je 950 dinara u jednom pravcu, ne prodaju povratne karte. Sluzbenica bije bas bila sigurna da li je jos uvek ta cena. :) Ne znam koliko je karta do Vrsca, ali ne bi trebalo da je skupa.

Srpske Zeleznice imaju polazak za Temisvar u 15:50 , stize se u 21:00 cena povratne karte je 1900 din. Povratak je u 5.23 (vrlo prikladno vreme - ovo je sarkazam  :o )

Iz Kikinde (Kekende) jos uvek nema polazaka za Temisvar, ali mi je ljubazni gospodin sa inormacija objasnio da su podneli zahtev jos 2008 godine, a da ta neka direkcija ili sta je jos nije dala resenja za 2008 ( Srbija do Tokija) , ali da ce 100% biti do 1.maja. Cena povratne karte Beograd - Kikinda je 1250 din. Ne znam koliko ce kostati Kikinda - Temisvar.

Sve u svemu. Ja sam platio avio karte (kraj Juna - turisticka sezona) Temisvar - Milano - Barselona - Porto (povratne) 135 evra, a ovi kombisti (turisticke agencije koje voze kombi  BG - Temisvar) traze 40 evra! (Srbija do Tokija. Sic!)

Putuj i u srcu uvek nosi osmeh!

Cena povratne karte Beograd - Kikinda je 1250 din. Ne znam koliko ce kostati Kikinda - Temisvar.

Najjeftiniji prevoznik na relaciji BG-Kikinda je Eltra (nikako i najudobniji), sa polascima za Ki u 10:30 i 16:15 i povratkom za BG u 14:30 i 19:45. Cena povratne karte je oko 900 din. Bus cekati kod Pancevackog mosta, tamo gde staju i busevi za Vrsac i Pancevo, da bi se izbeglo placanje peronske karte na autobuskoj stanici.

Takodje, kad se ceka Autoprevoz Kikinda, najbolje to raditi kod OMV pumpe, preko puta Metroa, takodje da bi se ustedelo na peronskoj karti. Oni su i skuplji, ali su busevi uglavnom novi i voze cesce. Od prevoznika ima jos i Autobanat, koji je dosta skup, kao i Lasta, a i Enka/Leso, koji zna da bude povoljan uz studentski popust.

A od Kikinde imas sinobus do Zombolja, jedan pre podne oko 9-10, a drugi po podne oko 3-4-5, proveri vec  na redu voznje Zeleznica Srbije. Sinobus putuje 20min, a karta kosta preko 300 din u jednom pravcu, pa dalje ides vozom do Temisvara za manje od 1 evro po pravcu.

Dragance hvala na ovim informacijama. Mnogo mi znace. Ja sam danas probao da dobijem zeleznicku stanicu u Kikindi. Na svim sajtovima je bio pogresan broj i na kraju sam zvao 988 i dobio broj 0230-22-114 koji je tacan, ali se na njega niko ne javlja! Aman - cest uzvik u sevdalinkama!!

Zivim dve stajalista busa daleko od pancevackog mosta :) Tvoj savet je zlata vredan!

Evo podataka koje sam dobio sa zvanicnog sajta rumunske zeleznice

Polasci Jimbolia (Zombolj) - Timisoara (Temisvar)

05:10 stize u 06:54

12:37 stize u 14:45

14:40 stize u 16:32

17:25 stize u 19:30

Povratak Zombolj - Temisvar

06:42 - 08:48

17:53 - 20:36

22:13 - 00:29

Cena povratne karte je 3,9 RON, sto je oko 2,4 EUR. Podaci sa zvanicnog sajta rumunske zeleznice.

Birao sam datum u Aprilu. Tada bi trebalo da je letnji red voznje. Mozda se razlikuje od dana u sedmici, ali to je najbolje proveriti na njihovom sajtu - http://www.cfr.ro

Meni iz BG bi bila cena povratnih karata na relaciji Beograd -  Temisvar u najjefinijoj varijanti kosta BG - KI 9 evra, KI - ZOMB 6 evra, ZOMB - TEMISVAR 2,4 evra, sto znaci 17,4 evra! Jos ako uklopim vremena.... sreca, sreca, radost, uuuuuuuzivancija!! :)

Ispravka

Povratak nije Zombolj - Temisvar, nego obrnuto, pa je

Povratak Temisvar - Zombolj

06:42 - 08:48

17:53 - 20:36

22:13 - 00:29

Ko putuje, taj se i spotakne  clap

1EUR = 4,11RON, dakle, 3,9 RON ti je manje od jednog evra i mislim da je to karta u jednom pravcu. Otprilike je toliko kostala kad sam ja isao pre oko godinu dana.

Sinobus Kikinda-Zombolj saobraca u 9:30 i u 16:30, a za nazad u 10:20 i 17:20 (http://www.yurail.co.yu/redvoznje/Stanicnirv.aspx). Imaj u vidu da ti je u Rumuniji 1h vise nego kod nas.

Tesko da ces bas lepo moci da uklopis Eltru i sinobus, jedino ako bi nocio u Kikindi. Probaj da odes ujutru Lastom, u 6:30, stizes u KI oko 9:05, a verovatno i brze, pa odmah fatas taxi do zeleznicke stanice, koja je prilicno daleko od autobuske da bi se islo peske. To bi te kostalo jos oko 100-150din.

Ovde ti je red voznje polazaka BG-KI:

http://www.bas.rs/basweb_lat/redvoznje_2.asp?optPiliD=P&txtOdredSrch=kikinda&lbOdredista=741&lbDatumi=3/10/2010&odredn=KIKINDA%20AS&datumn=10.03.2010%20Sre

A ako bas hoces da se ispricas sa nekim sa zeleznicke stanice u KI, probaj da stavis 4 ispred broja, 0230-422-114 :) Inace, sama stanica je prilicno fensi, nedavno renovirana, ali i prilicno pusta, nema zive duse!

Hvala!

Videcemo koliko ce kostati bus KIKINDA - TEMISVAR. Ipak je to jednostavnija varijanta :)

Znaci za pijacarski let u 6.30 Temisvar-Bergamo osim svojim kolima i Gea kombijem....nista?

Negooo, da se pristedi koji dinar da se u portugalu ne bi jelo iz kontejnera  :eat: vec da ostane i za neko pivce  :pivoooo: recite dobri ljudi gde da se zabode auto u Temisvaru da se ne plati 30 evra parking za 6 dana. Jel ima neka livada, trzni centar (metro, lidl....sta ti ja znam).

Gledala sam i nigde nema ona varijanta kao u Bratislavi ili Bergamu....na 200metara od parkinga koji ubija po usima ima privatni za duplo manje...