Jump to content

Featured Replies

Posted

vidim da je temisvarski aerodrom postao mnogo popularan zbog novih wizzovih destinacija.

da li neko moze da objasni kako se stize do tog aerodroma, odakle, koliko kosta.... a sto se mene tice i kako stici do temisvara - npr iz novog sada, zrenjanina, beograda.....

:mah:

Imas vec kako stici do Temisvara nekoliko tema na forumu, potrazi malo. Sto se tice aerodroma, do tamo vozi linija 26, od 5:30 do 23:00 na svakih sat vremena, putuje se otprilike 20 minuta.

• Author

videla sam nesto, ali to je uglavnom bilo u vezi sa autostopom... pogledacu onda jos. hvala!

• Author

Sto se tice aerodroma, do tamo vozi linija 26, od 5:30 do 23:00 na svakih sat vremena, putuje se otprilike 20 minuta.

odakle krece linija 26?

Golosina,

ako ti odgovara dođi do Vršca. Odavde imaš manje od 80km.

*Autobus za Temišvar sa glavne autobuske ide samo četvrtkom & subotom u 14:00, karta je 5-6evra i kupuje se u autobusu (to je pijačarski autobus - da se tako izrazim - dakle gomila ljudi koji prodaju robu na Vršačkoj pijaci se u to vreme vraćaju nazad).

A bus iz Temišvara za VŠ ide samo sredom i petkom u 20:00.

Broj je 013/832-900 za bliže informacije

*Voz za Bukurešt (Temišvar) ide svakog dana u 18:15, međutim, retko kad je tačan. Karta je 445din., a za povratnu kartu nemaš popust, dakle 890din.

Što se tiče povratka iz Temišvara, žena na šalteru nije znala da mi kaže kad tačno kreće, ali po njenoj računici oko 04:30 iz Temišvara, zato što mu treba oko 2 sata do Vršca.

Broj je 013/801-015

Srećan put!

Maja

• Author

Thanx Maya!

Videla sam da ima voz, ali mu je red voznje ocajan - stize oko 22. Mislila sam da su mnogo razvijeniji transporti do Temisvara, bas sam iznenadjena. U mom slucaju moja mama treba da iz Temisvara leti u Barselonu tako da cu bukvalno morati da joj sve organizujem i nacrtam, i stopiranje ne dolazi u obzir - i ovo joj je prevelika avantura :) ... Ne znam kako bi bilo ici kolima pa ih negde ostaviti u Temisvaru na 7-8 dana koliko ce ona biti na putu. Ne znam koliko je to bezbedno, a na placenom parkingu koliko bi kostao parking.

Valjda ce malo prevozi zaziveti s obzirom da ce verovatno dosta ljudi leteti odande, cene su super.

Bese neki lik nedavno na forumu koji je nudio prevoz ljudima do Temisvara. Neka od tema vezana za Temisvar ili Rumuniju. Mozda da ga kontaktiras.

Imas sinobus iz kikinde za jimboliu sa rumunske strane.Idu dva sinobusa na dan jedan prepodnbe negde oko 9 jedan poslepodne negde oko 16,za tacno vreme pogledaj sajt zeleznice.Iz Jimbolie imas oko 5-6 vozova dnevno do temisvara,karta kosta oko 1,5 eura.vremena mozes videti na www.cfr.ro  .

karta kikinda-jimbolia kosta 285din za manje od 20km,kao medjunarodni voz fora.

• 3 months later...
  • Author

Da li je neko nekad isao ovim kombijem?

Koliko su pouzdani?

Koliko kosta ako putnik ide od Zrenjanina, posto, pretpostavljam, prolaze tuda? :mah: :mah:

• 4 weeks later...

Do temisvarskog aerodroma mozete da stignete Gea toursom, dolaze po vas na kucnu adresu i cekaju vas u povratku na aerodromu. Povratna karta je 40 evra. Bar je bila toliko pre 20tak dana:)

Ma sve je to divno i krasno ali ako sam za avionsku kartu dala 20eura bash mi se ne daje za Gea-u 40eura. Dobila sam broj telefona od taksiste u Vrscu kojeg sam ustopirala pa mozete da ga pozovete da vidite koliko bi naplatio.

0641572064 Pera

• Author

Taksisti koji su mi preporucili vrscanski CSovci su trazili tricavih 50 evra za od Vrsca do Temisvarskog aerodroma. Necuveno!!!!!!! Moja mama na kraju isla Geom, a vozac im malko sleteo  s puta! Ali nije bilo povredjenih.

50 evra (minimalno 40) je uobicajena cena za taxi voznju od Vrsca do Temisvara i nazad, ukoliko se vracate istog dana, znaci taksista vas ceka i vozi gde god treba po Temisvaru.

Pa 40eura da podele 4 osobe nije mnogo. Gea uzima 20eura u jednom pravcu.

Do Vrsca moze i stopom, ja sam bez problema stigla za 2 sata.

;D

• 3 months later...

Ja sam ostavio kola na parkingu 7 dana (Parking 2). Parking 1 je nesto skuplji, a ovde me je izaslo 7 dana (oni to zovu abonent (obavezno im tako kazite, posto ne znaju engleski)) 25 EUR. Isao sam iz Beograda, i treba 2,5 sata opustene voznje, bez guzve na grani. Kola su me po povratku uredno cekala na parkingu i nije bilo nikakvih problema.

Ja sam ostavio kola na parkingu 7 dana (Parking 2). Parking 1 je nesto skuplji, a ovde me je izaslo 7 dana (oni to zovu abonent (obavezno im tako kazite, posto ne znaju engleski)) 25 EUR. Isao sam iz Beograda, i treba 2,5 sata opustene voznje, bez guzve na grani. Kola su me po povratku uredno cekala na parkingu i nije bilo nikakvih problema.

Ma najmanji je problem za kola,ne kradu se u Rumuniji. Moj je savet da ko ide vozom,opusteno uzme taxi,izaci ce ga do 20 ron,ili 5 eur,i naravno da trazi taximetar da mu ukljuce a cene su na vratima svakog auta,pa mogu da uporede.

Cak sta vise... ostavite auto kod nekog surfera ispred zgrade ili ispred kuce da im bude na vidiku i niko ga nece dirati, narocito ako surfer zivi malo dalje od centra grada.

;D

Ma jedini je problem da ga neki majmun ne ogrebe ili tako nesto,ovako,je siguran sto posto  ;D

Leteo sam sa temisvarskog aerodroma nedavno. Aerodrom je mali, bez ikakvih sadrzaja - kao autobuska stanica, ali je cist i sredjen.

Imaju vrlo temeljnu pasosku kontrolu, koja traje znatno duze nego na bilo kojoj kontroli na kojoj sam bio do sada. Na kraju dobijete mastan pecat u pasos, koji se kompletno oslika na drugoj strani i razmaze.

Ako idete na aerodrom u sopstvenoj reziji (ako vas neko vozi tamo), ako ne poznajete grad uopste, spremite se da izgubite vreme na trazenje puta, posto je grad pun jednosmernih ulica. Kada nekako nadjete put za Lugoj i izadjete iz grada, obratite paznju na skretanje za aerodrom, posto je znak na raskrsnici okrenut tako da ga vide oni iz suprotnog smera (verovatno je rezultat saobracajne nezgode).

Leteo sam sa temisvarskog aerodroma nedavno. Aerodrom je mali, bez ikakvih sadrzaja - kao autobuska stanica, ali je cist i sredjen.

Imaju vrlo temeljnu pasosku kontrolu, koja traje znatno duze nego na bilo kojoj kontroli na kojoj sam bio do sada. Na kraju dobijete mastan pecat u pasos, koji se kompletno oslika na drugoj strani i razmaze.

Ako idete na aerodrom u sopstvenoj reziji (ako vas neko vozi tamo), ako ne poznajete grad uopste, spremite se da izgubite vreme na trazenje puta, posto je grad pun jednosmernih ulica. Kada nekako nadjete put za Lugoj i izadjete iz grada, obratite paznju na skretanje za aerodrom, posto je znak na raskrsnici okrenut tako da ga vide oni iz suprotnog smera (verovatno je rezultat saobracajne nezgode).

Potpisujem. Ta pasoska kontrola je inace vrlo temeljna samo sa srpskim pasosima. Ostali prolaze uobicajeno brzo. A to da se rumunski pecati dobro vide, istina. I ne propuste da ih stave u pasos, sto se svima drugima redovno desava...

Inace, malo je lakse naci to skretanje za Lugoj ako se ide preko Jimbolije, nego preko Moravice, kada je potrebno obici bukvalno citav grad. Ako vam je vec svejedno na koji prelaz idete, mozda i vredi zrtvovati tih 10-20km razlike u korist Vatina kako biste izbegli tumaranje po Temisvaru.

Potpisujem. Ta pasoska kontrola je inace vrlo temeljna samo sa srpskim pasosima. Ostali prolaze uobicajeno brzo. A to da se rumunski pecati dobro vide, istina. I ne propuste da ih stave u pasos, sto se svima drugima redovno desava...

Inace, malo je lakse naci to skretanje za Lugoj ako se ide preko Jimbolije, nego preko Moravice, kada je potrebno obici bukvalno citav grad. Ako vam je vec svejedno na koji prelaz idete, mozda i vredi zrtvovati tih 10-20km razlike u korist Vatina kako biste izbegli tumaranje po Temisvaru.

nije bas to tacno,otprilike je malo duz put kroz tm iz vatina ali a preko jimbolije ides mnooogo gorim i prometnijim putem,da ne racunam i jos jako prometnu prugu,gde je cesce spustrna rampa nego podignuta... Dodje na isto sa tim sto je iz pravca bg jimbolia dalja dosta...

nije bas to tacno,otprilike je malo duz put kroz tm iz vatina ali a preko jimbolije ides mnooogo gorim i prometnijim putem,da ne racunam i jos jako prometnu prugu,gde je cesce spustrna rampa nego podignuta... Dodje na isto sa tim sto je iz pravca bg jimbolia dalja dosta...

Eh sad, ja jesam putovao u neko zlo vreme, pa nije bilo nikoga na putu - rampu nisam ni video :) Ne znam bas kako funkcionise saobracajni spic na tom putu :)

A sada da je dosta dalje, pa i nije bas, mozda dvadesetak kilometara, ne vise. Jeste Jimbolia dalja od Vatina iz Beograda, ali zato od Jimbolije ima mnogo manje do Temisvara, nego od Vatina. Doduse, ovde saobracaj zaista jeste osetno laksi kada se ide putem preko Vatina, BG-Zrenjanin je prilicno opterecen. Oba puta su kvalitetna kada je u pitanju ruta kroz Srbiju.