Jump to content

Featured Replies

Mogu ti ja sutra popodne odraditi kupovinu ali posto mi je devini racun prazan morali bi prvo da polozimo novce na njega.

Inace imas i drugu varijantu Bank transfer pa dobijes na e mail instrukciju pa odes u banku i direktno platis WIZZ-u a i jeftinije je od placanja karticom  ;D

A cekaj jel taj Bank transfer u stvari pay pal ili ne? I jel moguce tako platiti iz Srbije?

Mogu ti ja sutra popodne odraditi kupovinu ali posto mi je devini racun prazan morali bi prvo da polozimo novce na njega.

:blob: :blob:

Kad, gde, kako!? Meni odgovara skoro sve pre 17h!

Mozes mi se javiti na onaj broj naveden za prevoz ;)

Nemoj da mislis da te odbijam ali bank transferom ces urditi sve dosta brze, jeftinije (ustedece 5EUR) i bez da cimas druge ljude. Probaj prvo bank transfer pa ako ti to nepodje za rukom posalji mi PP.

Pre nedelju dana sam kupio kartu od Wizzair-a preko bank transfera OTP banke Krusevac,pa da vas obavestim da:

Nemaju pojma kako da odrade banktransfer, 2 h sam proveo u banci, da nisu dobili skeniranu uplatnicu iz Beograda

nikad ne bi skapirali kako se to radi.

BLOKIRALI SU MI 20evra dok oni obrade neku dodatnu proviziju,tako da ponesite u banku pare za:

kartu,20evra(ostaju blokirani kod njih) ,6evra(provizija OTP banke)

Ono sto je najgore je da tih 20evra ostaju blokirani MESEC DANA !!!!!!!!

Naravno kad sam placao pitao sam ih koliko dugo ce mi novac biti blokiran i odgovor je bio 7dana.

Ne bih se vise nikad zezao sa banktrasfer OTP banke, uzeo sam intesa internet karticu, i ako za mesec dana

mi ne vrate pare napusicu ih....... Lepo je neko ranije rekao za njih da su malo pogubljeni, ali to je preslaba rec za

njihovu nesposobnost.

Tačno je da uglavnom nemaju pojma jer nikad nisu radili OTP express, bar većina njih, pogotovo u unutrašnjosti, u Beogradu još i urade korektno. Ne znam zašto su ti blokirali 20, trebalo je 10EUR, mada ne bi trebalo ništa da blokiraju jer je jedina provizija tih 6EUR, a 10EUR služi u slučaju da banka u Rumuniji uzme proviziju, a upravo zato jeste i povoljniji transfer od običnog jer banka primaoc ne uzima ništa. J..o lud zbunjenog. Uglavnom taj transfer odrade sasvim korektno, brzo i bez cimanja, samo treba naći filijalu u kojoj rade iole sposobni ljudi.

Vratiće ti pare, ali zaista posle mesec dana.

Ljudi ja sam preko Banke Intese u Novom Sadu uradio na stotine Bank transfera i sve je zavrsavano vrlo brzo i bez problema, za vece sume novca su mi zadrzavali na deviznom racunu 30eur na neko vreme dok neprodje uplata a onda ti odmrznu, znaci nista negubis samo sto nemozes da raspolazes par dana ilipar nedelja sa tim novcem. Provizija postoji ali je neka smesna 0.3% a najmanje 300din sto se na ove manje uplate uvek svede na 300din.

Mislim da Komercjalna banka ima najmanje provizije za transferenovca preko nje sam radio par puta i sve je bilo OK.

Pa to bi onda bilo super ako se na kraju tih 5 evra manje ne pretvori u neku vecu proviziju. Jel ima negde na forumu jos detalja oko tog Bank transfera?

Provizija postoji ali je neka smesna 0.3% a najmanje 300din sto se na ove manje uplate uvek svede na 300din.

Najnovija informacija (upravo izasao iz banke)...

Ziveo bank transfer (OTP banka), dole kartice  :)

U OTP banci je provizija 0.1% (samo naglasiti da je placanje za OTP - Rumunija), a minimum 6 (slovima:sest) din.!!! - koliko sam ja platio za kartu od 12.85eura !

Ha, ha, još jedan dokaz koliko su nesposobni!! Nije minimum 6 dinara, već 6EUR, veruj mi. Meni su isto naplatili 0,1%, što je bilo oko 80din, ali je to žešći zajeb  ;D. Bitno je da taj transfer prođe, a prolazi bez problema, a u zavisnosti od "znanja" službenika, neko plati 0,1%, neko 6EUR, nekome blokiraju 20, nekome 10EUR, nekome ništa, ma ludnica od banke  :bang:.

Ha, ha, još jedan dokaz koliko su nesposobni!! Nije minimum 6 dinara, već 6EUR, veruj mi. Meni su isto naplatili 0,1%, što je bilo oko 80din, ali je to žešći zajeb  ;D.

Mislim da je to definitivno tacno, jer sam ja prvo zvao telefonom i onda su mi rekli 0.1% (minimum 6din.) i isto to nakon toga na salteru  ;) ...

S obzirom da se i lik na salteru odusevio cenama karata i da smo pricali dosta, verujem da vise nikad ni nece proveravati provizije  :P !

zvao sam otp banku, prvi put su mi rekli da je provizija min 6e, medjutim kad sam zvao drugi put lik mi je rekao 0.1%, odnosno za moj iznos od 130e bi to bilo 0.13e. (hvala Un I.Q. ue na pomoci!!)

e sad, ako mi na racunu blokiraju tih 25e(sto su mi rekli da mora), da li cu ja posle moci da povratim ceo taj iznos ili ce banka u rumuniji da uzme neku proviziju i kolika bi ona bila? ne isplati mi se da se cimam sa bank transferom ako ce oni da mi skinu neku kintu, a karticom bi to bilo samo 10e vise.

Ma neće skinuti ništa, vratiće ti ceo iznos. I jebote, 25EUR!!! Ne verujem! Upravo je i poenta da je OTP Express bank transfer između dve OTP banke i povoljniji je od običnog jer rumunska banka ne uzima proviziju. Ta, "za svaki slučaj" blokada ne bi, stoga, trebala ni da se radi.

medjutim kad sam zvao drugi put.....

:D

Stvarno su ludi, ali bitno da je vredelo...ja od sada idem samo kod lika za salterom kod koga sam i bio i nema brige  zvizhd

Isto, kad oni prime uplatu, dobićeš confirmation mail, a posle i invoice.

Mogla bi možda moderacija da ove postove koji se tiču transfera da prebaci u temu "Online plaćanje avio karte", da ne trolujemo ovu više.

Питањце:

Кева има МастерКард преко комерцијалне банке, добила је ту прилику као стари корисник ово оно. Ја видим да позади поред потписа има као долепљен неки троцифрен број. Да ли је то тај ЦВЦ и да ли могу да плаћам тиме јер иде преко текућег. Мени би било супер том картицом јер то онда кеви стиже одложено на месец дана. Ево треба да резервишем три карте преко визаира али све сам нешто несигуран због тих картица.

Питањце:

Кева има МастерКард преко комерцијалне банке, добила је ту прилику као стари корисник ово оно. Ја видим да позади поред потписа има као долепљен неки троцифрен број. Да ли је то тај ЦВЦ и да ли могу да плаћам тиме јер иде преко текућег. Мени би било супер том картицом јер то онда кеви стиже одложено на месец дана. Ево треба да резервишем три карте преко визаира али све сам нешто несигуран због тих картица.

trebalo bi da nemas nikakvih problema! ti probaj, pa ako bude confirmed, super, ako ne, menjaj plan

На крају сам Dinersom извршио трансакцију.   Reservation Status: CONFIRMED   стигао ми и мејл тако да сам завршио. Три повратне до Милана из Темишвара 76 евра. Без пртљага наравно, само ручни ипак су то три дана.

Odlicna je sad varijanta (pocetak marta) Temisvar - Milano (10e) i odmah za Barsu (5e) !!

Cao svima

da li moze da se nekako online rezervisu ovakve varijante sa presedanjem zajedno ili mora prvo jedan deo ( do Milana ) pa drugi deo ( do Barcelone) ?

Sta se desava sa prtljagom ako se prave rezervacije iz dva dela ?

Cao svima

da li moze da se nekako online rezervisu ovakve varijante sa presedanjem zajedno ili mora prvo jedan deo ( do Milana ) pa drugi deo ( do Barcelone) ?

Sta se desava sa prtljagom ako se prave rezervacije iz dva dela ?

Ne. Kupujes dve odvojene karte, moras da pokupis prtljag i 2 puta radis check-in. Ako ti prvi avion kasni i ne stignes na drugi ona si u problemu ;)