Jump to content

Featured Replies

• 2 weeks later...

elem, šta mu dođe taj elance? ;)

Jel to neki online CV?

online baza freelance poslova, najkrace receno. i ne moras da ostavis CV ako neces, samo osnovne podatke.

ti se registrujes, uzmes karticu, a ko zna mozda ti i uleti neka sljaka posle  :roll:

ti se registrujes, uzmes karticu, a ko zna mozda ti i uleti neka sljaka posle  :roll:

Ako mislis na prepaid MasterCard,samo da skrenem paznju da i na 'fees-ove' treba misliti

(svaki mesec po nekoliko dolara)

• 1 month later...

Card

Card activation - US             $5.00

Card activation - Non US $10.00 

Standard: $1.50    (Funds are available on card within 2 business days)

Loading payments   

Immediate: $4.00  (Funds are available on card within 2 hours of acceptance)

Monthly card account      $1.00            2+ trx/month

maintenance                    $3.00            0-1 trx/month

ATM Cash Withdrawals or Transactions

ATM withdrawal - US               $1.35                                             Per Trx 

ATM withdrawal -outside US      $2.15 + upto 3% of transaction amount    Per Trx  (When withdrawal is requested)

Declined ATM withdrawal   $0.90 Per Trx                                       When withdrawal request is declined

Mislim da se ne isplati uzimati je samo zbog Rajana.

Tj. vidite koliko cesto letite, pa nadjite racunicu.

• 1 month later...

Varijanta sa OTP bankom i mizernom provizijom definitivno vise ne vazi...skoro je prijateljica bila i naplatili su joj 6eura...nakon toga sam otisao ja da pitam sto toliko (sa likom za salterom sam jos kod prve uplate, pricao dosta o low costu, pa se "kao znamo")...

Kaze on:

"Moja greska je bila naplacivanje bez tog minimuma od 6e. Ne samo moja nego su to jos neki gresili u mrezi (Beograd itd), pa su sada svima poslali objasnjenje da mora 6e."

Tako da ovo vredi jos samo ukoliko neko nema karticu ili eventualno ako neko ima srece da naleti na jos nekog neupucenog.

Da li provizija od 6ur vazi za kompletan iznos tj, ako pazaris 4 karte povratne za npr 60e da li je iznos 6 ili.....

u tom slucaju je ok...na 4 povratne bi preko vise bilo 40eur.

6eur je provizija banke na ceo iznos transakcije, bila to jedna ili sto jedna karta. Njih ne interesuje koliko si karata ni šta si uopšte kupio.

pa to je u slucaju kupovine povratne karte vec usteda a kamoli za dvoje, troje.....

Dakle, bagatelna provizija Bank transferom i dalje stoji.

pa to je u slucaju kupovine povratne karte vec usteda a kamoli za dvoje, troje.....

Dakle, bagatelna provizija Bank transferom i dalje stoji.

u slucaju povratne karte se ne isplati jer je bank transfer 2.5evra jeftiniji po smeru sto znaci 5 evra povratno a provizija je 6eu.....ali opet mislim da za letove koji su indeksirani u valuti koja nije evro je bolje placati karticom jer zbog kursnih opet dodje na isto a ne moras da se cimas i objasnjavas sa bankarskim sluzbenicima.....

Ma mi smo do sada sve placali Intesinom Internet karticom i vise me zivcira kad uzmem kartu za 4RON po osobi i pravcu (16RON dve povratne ili oko 5eur) kliknem na visa i pup-25eur.

Da se razumemo...sve je to bagatela ali...kao, gusht mi da platim sto manje :)

I da, od februara kada smo uzeli Intesa Internet pa do danas ukupno smo bukirali 9 puta ili tacno 23 karte. Nikad nije bilo nikakvih problema ni sa wizzom ni sa ryan-om.

• 3 weeks later...

Trebao bi mi brz odgovor...

Da li je neko placao Turkish Airlines karticom skoro? Video sam da je neko pominjao da mora ime sa kartice da bude na listi putnika, pa me interesuje da li je to tacno...licno sumnjam, ali mi treba 100% tacan info, do jutra !

HVALA unapred !

P.S. Da li im je cifra navedena pod TOTAL definitivna ili ima jos nekih 5eura "iza coska"?

Pa ja sam plaćao THY, i na aerodromu u Amanu mi niko nije tražio kreditnu karticu kao dokaz.

Planiram da putujem sa porodicom u Aman preko THY, nasao sam najpovoljnije karte preko expedia.com

Do sada nikada nisam placao Master Card-om, ne znam koliko mi je sigurno da na ovaj nacin kupim tri karte? Posedujem Master Card komercijalne banke i tamo otvoren devizni racun.

Plasim se da  kako ce to sve da prodje posto nije mala cifra a ovakav vid placanja mi je prvi put. 

Hvala unapred na savetima.

Jos jedno pitanje. Posto su sve cene na ovom expedia.com sajtu izrazene u Americkim dolarima a ja bi da platim u eurima.  Medjutim ako se na to odlucim oni dolar - euro racunaju po mnogo nepovoljnijem kursu nego sto je inace.

Da li ja najnormalnije mogu ceo iznos  sa deviznog racuna  da pretvorim u dolare i ako je cena u dolarima 2100 koliko moram da imam na racunu da bi se transakcija normalno obavila.

Jos jedno pitanje. Posto su sve cene na ovom expedia.com sajtu izrazene u Americkim dolarima a ja bi da platim u eurima.  Medjutim ako se na to odlucim oni dolar - euro racunaju po mnogo nepovoljnijem kursu nego sto je inace.

Da li ja najnormalnije mogu ceo iznos  sa deviznog racuna  da pretvorim u dolare i ako je cena u dolarima 2100 koliko moram da imam na racunu da bi se transakcija normalno obavila.

Ne mozes novac na racunu da pretvoris u dolare. Banka pri kupovini karticom u bilo kojoj valuti obracunava taj iznos u euro po svom srednjem kursu i tek onda u eurima tereti tvoj devizni racun.

Znaci, ukoliko ti se ne svidja kursna razlika na expedia.com ti ostavi iznos u dolarima, a tvoja banka ce naplatiti u eurima po svom srednjem kursu. A ako ti se ne svidja ni srednji kurs tvoje banke... onda postaje malo komplikovano... :)

Kad dodjem do dela placanja Master Cardom, nudi mi samo opciju "card number" i "expiration date" kao i ime i prezime sa kartice. Da li je dovoljno samo ovo popuniti i kako da znam da sam kupio kartu?

Izvinjavam se na ovako glupim pitanjima  ali ne bih nesto da pogresim :-[

Auuu dok ja cekam karta je sa 640$ po osobi otisla na 710$ posto pratim ovo zadnjih par dana primetio sam da cene variraju iz casa u cas. Da li mi je pametno da sada kupim kartu ako plniram da putujem u subotu 31 Jula ili da cekam da vidim sta ce se desavati narednih par dana? Trenutno je karta kod domacih agencija 700 eura  :bang:

Kupi je odmah...

elem... da li neko ima kreditnu karticu... ali izricito kreditnu karticu

pare uplacujem na racun momentalno... potrebna mi je da obavim neke last minute rezervacije za Qatar

Thanks

:D